Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Костур на Челопечене
Костур на Челопечене
Братя по оръжие:), вчера бях решил да ида да видя няма ли най-после да хвана някоя хубава рибка на тоя гьол
и не щеш ли следното се случи:
Отивам към 4 часа - пече слънцето та се кине. Видях на едно място талази със слънчак и решх да пробвам да заметна по-навътре за по-голяма и по-добра риба. Резултат - на дъно нищо! нито почукване, а друг път от близко место рибата си кълвеше. На плувка също нищо освен някакви неуверени почуквания(2 на брой). от отегчение погледнах да подразня слънчака - и на него нищо не му се яде братко - ни бел ни торен - нищо!( а преди няколко дена покрай костура хващах някакви мерни слънчаци от по 70-100гр. ама тоя ден нищо! смених местото - пак нищо, по едно време(към 7) един колега си тръгна и вика вземи тия рибета и мятай на рибе. Нема проблеми, закачих - прас - едно костурче. Докато се опомня почнаха едно след друго(на дъно на торен - все така нищо). Пробвах на рибе на дъно - друг колега вика мани ги тия малки рибета закачи една виолетка - към 4 см. Закачих виолетка и метнах чепарето. След няколко минути - прас един удар - шпионката се качи до горе(при добър аванс), задебнах - прас още един път и засякох. Като опънах видях че няма да е маломерна риба. И извадих тоя хубавец(към 400гр). Много готино усещане - за мене е рекорд за костур
Иначе съм виждал близо до това място да вадят един - към 800гр-кило. Та все пак има добра риба на Челопечене! Много красиво животно. С адмирация боравих с рибока(както повечето други костури беше нагълтал на дълбоко та видях малко зор с куката). Но прекрасно животно - няма нищо по-красиво от природата и нейните създания - истински хищник:) Прилагам снимка. От костуретата пуснах няколко, които не бяха налапали навътре, но от повечето вече не ставаше никакъв костур - много гълта това животно. Една кука си я прибрах като ги чистех. Ама е и вкусно! Баба ми ги сготви чудесно:)
Към 9 часа всичко приключи но аз бях много доволен. Наслука на всички и никога да не се отчайваме - защото преди да метна на рибе ми се струваше че нищо не става и ме беше яд но после всичко се промени и хванах най-хубавия си засега костур.
Послепис : използвах захранка Респект за хищник - изглежда имаше доста добър ефект
Послепис 2 - нещо не може да ми се качи снимката но качих няколко на галерията ми

Отивам към 4 часа - пече слънцето та се кине. Видях на едно място талази със слънчак и решх да пробвам да заметна по-навътре за по-голяма и по-добра риба. Резултат - на дъно нищо! нито почукване, а друг път от близко место рибата си кълвеше. На плувка също нищо освен някакви неуверени почуквания(2 на брой). от отегчение погледнах да подразня слънчака - и на него нищо не му се яде братко - ни бел ни торен - нищо!( а преди няколко дена покрай костура хващах някакви мерни слънчаци от по 70-100гр. ама тоя ден нищо! смених местото - пак нищо, по едно време(към 7) един колега си тръгна и вика вземи тия рибета и мятай на рибе. Нема проблеми, закачих - прас - едно костурче. Докато се опомня почнаха едно след друго(на дъно на торен - все така нищо). Пробвах на рибе на дъно - друг колега вика мани ги тия малки рибета закачи една виолетка - към 4 см. Закачих виолетка и метнах чепарето. След няколко минути - прас един удар - шпионката се качи до горе(при добър аванс), задебнах - прас още един път и засякох. Като опънах видях че няма да е маломерна риба. И извадих тоя хубавец(към 400гр). Много готино усещане - за мене е рекорд за костур

Към 9 часа всичко приключи но аз бях много доволен. Наслука на всички и никога да не се отчайваме - защото преди да метна на рибе ми се струваше че нищо не става и ме беше яд но после всичко се промени и хванах най-хубавия си засега костур.
Послепис : използвах захранка Респект за хищник - изглежда имаше доста добър ефект

Послепис 2 - нещо не може да ми се качи снимката но качих няколко на галерията ми
-
- ще става разбирач
Re: Костур на Челопечене
браво
-
- ще става разбирач
браво само че има доста малки рибки които е било по добре да се пуснат да живеят
Колега, както обясних в началото всичките тия са на рибе и обикновено гълтаха толкова дълбоко че се налагаше да използвам една джаджа след което те вече не можеха да бъдат същите костури - разбираш ли? Включително и големия. Ловил ли си костур на рибе? Имаше няколко по-леко закачени(2-3) от тях пуснах най-малкия.
А между другото ако говорим за рибешки популации Челопечене е пълно с костури джуджета и ми се струва че унищожават де що видят - това место дето хвърлях ония ден ми се струва че само костурчета са останали.
А между другото ако говорим за рибешки популации Челопечене е пълно с костури джуджета и ми се струва че унищожават де що видят - това место дето хвърлях ония ден ми се струва че само костурчета са останали.
Chenko93 написа:браво само че има доста малки рибки които е било по добре да се пуснат да живеят
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не виждам смисъл да се пускат малките костури - и без друго 99% от водоемите гъмжат от тях... а тоя големия от снимките не се знае колко от по-дребните си събратя е излапал... 

да при много хищници има канибализъм
и наистина е пълно с тях. все пак да мислиме с главите си а не само да правим каквото другите правят

Тедо написа:не виждам смисъл да се пускат малките костури - и без друго 99% от водоемите гъмжат от тях... а тоя големия от снимките не се знае колко от по-дребните си събратя е излапал...