Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Благодаря колега,мисля да отскоча до Ново село този уйкенд 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
1- Боколуджа- срещу езерото Сребърна. Има места подходящи за дънен риболов, спининг а и паднали дървета....плувка. Има големи дълбочини.Иван Димов написа:Здравейте колеги риболовци.От Добрич съм,и се запалих по тази хубава река,но не познавам местата подходящи за риболов.Обчам риболова във всичките му форми:плувка,дъно,изкуствени примамки,кльонк,директен телескоп.Мисля да посещавам района,Силистра-Тутракан,защото ми е по близо.Ако някой може да подскаже за някое място и за рибат която се лови,предварително благодаря.А ако се видим там ,и да почерпя.Благодаря още веднъж,и на слука през новия сезон.
2- Розована - близо до село Ветрен/20-25 км. от Силистра/.
Мястото е предимно за дънен риболов, обратно течение впорядъка на 70-100 м. навътре.
При ниско ниво на дунав там е като изложение на каравани и палатки.
Но ти препоръчвам да тръгнеш с лодка. Ако нямаш ......срещу някоя пара някой от "професионалните рибари" ще те прехвърли на някой от островите. Застани от страната /на острова/ най близка до плавателния път. Има места на които на 1 метър от брега има 5-7 м. дълбочина. този вариант има 1 недостатък.........невъобразимо много комари.
Р.С. при Попина, Гарван също има добри места.....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
по добре слез още преди ново село-между него и флорентин има един пьт,който минава покрай едни сьборетини в гората(вероятно стар лагер от бригадирското движениеbkd написа:Благодаря колега,мисля да отскоча до Ново село този уйкенд

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
И така...
Откриването започнах с:

Адмирации и благодарности към Тошето за жестта - цял кашон живо пиво ми изпрати!!!
Въпреки, че бях поискал да си платя пратката с наложен платеж, той не е поискал плащане!
От откриването до вчера не спрях да риболовствам, започвайки с колегата marinov1973, с който хванах...слънчево изгаряне
, после с колегата Stefko в проливен дъжд спинингувахме, та замалко да хвана...бронхопневмония този път
, след това смених мястото и отидох при едни приятели, които от няколко дни хранеха на камъните на Симеоново. Те си заминаха с резултат - две мрени за три дни, а аз разпънах багажа:

...и въдиците:

Мястото беше обещаващо, от 3 дни захранвано сутрин и вечер, от бивака имаше добра гледка:

Няколко часа след като бях хвърлил въдиците, плахо дрънна звънче, веднъж-дваж...и замлъкна.
Аз припнах към пръчката, но нищо не подсказваше да е имало удар от риба. Хм, сигурно водораслите са поместили найлона - рекох си наум.
Дойде време да прехвърлям въдиците, а там спецификата на вадене е интересна - мяташ пръта на рамо и с мръсна газ тичешком се изнасяш по баира, защото под водата е пълно с огроооомни камъни и ха' забавиш темпото - ха' си скъсал. (За няколкото дни на онова място затрих над 10-на олова, вирбели и куки.
)
Та почнах да вадя въдицата, на която беше дръннало звънчето, нарамих я и подпалих гуми по баира, след това заслизах надолу, обирайки влакното и когато стигнах до водата, к'во да видя?!
- един шарко се мятка на края на повода!
Свирнах на един колега по-надолу от мен да дойде и да го гребне с кепа, та ето го (не колегата, а шаркото
...бутилката до него е от 3 литра):

Ето ме и мен, няма само Кърцата да позира, я!

Настана вечер...През нощта
не пипна ни сом, ни щука, ни мряна - на блатен, на рибка, на конощип и на някакви черни топчета като пластелин, било специална стръв за сомове.

После утрото се пръкна:

Метнах пак за мирни риби, но уви...нищо, освен една мида на пуканка:

Имах си дружинка:

...но беше скучен събеседник.
Нещо се замята и заподскача във водата на около метър от брега, рипнах да видя какво става и гледам една щука около 60-70 см. си плува бавно между водораслите с уклейче в уста.
Ааа, не така! - Взех спининга и започнах да мяткам арсенала:

Дръжки...не пипна!
Дойде и следващия ден. Дойдоха и някакви юнаци в дясно от мен и метнаха тапи за щука. По едно време скивам единият момък крадешком се промъква към водата с цапало в ръка. Тоя ще лови уклеи, викам си аз. Но не би! - Заметна цапалото, водата завря, втурнах се да видя за к'во иде реч, а оня извади цапалото с...една голяяяяма дупка в него
....муахахах, бил го хвърлил по една щука, ама тя като торпедо минала през мрежата на цапалото.
В заключение - риболова по Дунав не е препоръчителен на този етап в и около Видин.
Чувам обаче, че на Връв няк'ви се катерили някъде на високо, гледали с бинокъл къде пасат амури и толстолоби, звънкали на авери с коси на брега и започвала яка сеч!!!
Единият от тия вече си бил напълнил фризера с риба и даже помолил комшиите да започна да слага в техния.
Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта да намери лодка и да се пускат с нея на ток, като му гарантирал над 100 кила сом на ден!!! И оня ми вика - аре, с твоята лодка? Чшшш, алоооу, къде отиваш може би?!
На Арчар някакви били сцепили шарана, но и там от няколко дни не ще да пипа.
Къде е тая рибааааааааа?!
Но, ако си спомняте, още преди откриването бях предрекъл ялов риболов...
Откриването започнах с:

Адмирации и благодарности към Тошето за жестта - цял кашон живо пиво ми изпрати!!!

Въпреки, че бях поискал да си платя пратката с наложен платеж, той не е поискал плащане!

От откриването до вчера не спрях да риболовствам, започвайки с колегата marinov1973, с който хванах...слънчево изгаряне

...и въдиците:

Мястото беше обещаващо, от 3 дни захранвано сутрин и вечер, от бивака имаше добра гледка:

Няколко часа след като бях хвърлил въдиците, плахо дрънна звънче, веднъж-дваж...и замлъкна.
Аз припнах към пръчката, но нищо не подсказваше да е имало удар от риба. Хм, сигурно водораслите са поместили найлона - рекох си наум.

Дойде време да прехвърлям въдиците, а там спецификата на вадене е интересна - мяташ пръта на рамо и с мръсна газ тичешком се изнасяш по баира, защото под водата е пълно с огроооомни камъни и ха' забавиш темпото - ха' си скъсал. (За няколкото дни на онова място затрих над 10-на олова, вирбели и куки.

Та почнах да вадя въдицата, на която беше дръннало звънчето, нарамих я и подпалих гуми по баира, след това заслизах надолу, обирайки влакното и когато стигнах до водата, к'во да видя?!

Ето ме и мен, няма само Кърцата да позира, я!

Настана вечер...През нощта

После утрото се пръкна:

Метнах пак за мирни риби, но уви...нищо, освен една мида на пуканка:

Имах си дружинка:

...но беше скучен събеседник.

Нещо се замята и заподскача във водата на около метър от брега, рипнах да видя какво става и гледам една щука около 60-70 см. си плува бавно между водораслите с уклейче в уста.

Ааа, не така! - Взех спининга и започнах да мяткам арсенала:

Дръжки...не пипна!

Дойде и следващия ден. Дойдоха и някакви юнаци в дясно от мен и метнаха тапи за щука. По едно време скивам единият момък крадешком се промъква към водата с цапало в ръка. Тоя ще лови уклеи, викам си аз. Но не би! - Заметна цапалото, водата завря, втурнах се да видя за к'во иде реч, а оня извади цапалото с...една голяяяяма дупка в него

В заключение - риболова по Дунав не е препоръчителен на този етап в и около Видин.
Чувам обаче, че на Връв няк'ви се катерили някъде на високо, гледали с бинокъл къде пасат амури и толстолоби, звънкали на авери с коси на брега и започвала яка сеч!!!

Единият от тия вече си бил напълнил фризера с риба и даже помолил комшиите да започна да слага в техния.

Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта да намери лодка и да се пускат с нея на ток, като му гарантирал над 100 кила сом на ден!!! И оня ми вика - аре, с твоята лодка? Чшшш, алоооу, къде отиваш може би?!

На Арчар някакви били сцепили шарана, но и там от няколко дни не ще да пипа.
Къде е тая рибааааааааа?!

Но, ако си спомняте, още преди откриването бях предрекъл ялов риболов...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
GODzillata написа: Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта........ :
ей това твьрдение ме разби тотално

- GODzillata
Всички бракониери са пеееааааззззиииии!5кила написа:GODzillata написа: Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта........ :
ей това твьрдение ме разби тотално![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- фен клуб-скобар
и аз бих дошьл,ама се налага да мрьдна по гулянци да си стегам кьщичката
та...по дунав плевенско или по искьр и вит някой има ли информация?[/quote]
За р.Искър реката е доста мътна. В понеделник когато зпочна да се мъти са излизали най-вече малки сомчета до 0,5кг
и то доста . Но малко са хората, които гивръщат обратно. около Койнаре каракуда , по някой морунаж общо взето салбичко. На Койнаре на казанката след бента е хванат голям сом и в неделя 100 въдици. Към Писарово и Пелово морунаж. А на Койнаре под Железния мост до падналата върба един шаран 5,100кг и едно късане.
Това е инфо от събота неделя и понеделник. (07.08. -09.06.). Имам оферта за утре, но още не съм сигурен.
Кико другия петук съм на линия.

За р.Искър реката е доста мътна. В понеделник когато зпочна да се мъти са излизали най-вече малки сомчета до 0,5кг
и то доста . Но малко са хората, които гивръщат обратно. около Койнаре каракуда , по някой морунаж общо взето салбичко. На Койнаре на казанката след бента е хванат голям сом и в неделя 100 въдици. Към Писарово и Пелово морунаж. А на Койнаре под Железния мост до падналата върба един шаран 5,100кг и едно късане.
Това е инфо от събота неделя и понеделник. (07.08. -09.06.). Имам оферта за утре, но още не съм сигурен.
Кико другия петук съм на линия.
Eeee, Кире ти най-сетне си се разписал
Ха честито и дано каръка е счупен
Очакваме още подвизи, този път с хищници и амури
Поздрави!

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- GODzillata
@Ивчо, ако ще идваш специално за риболов, май е по-добре да изчакаш да потръгне рибата, защото пак ще е много път за нищо. Направо си е умряла работа, пръчките все едно са хвърлени пред блока.marinov1973 написа:Кико другия петук съм на линия.

@Стефи, явно ти и Иво сте ми били каръците...я виж без вас как хващам.

Майтапя се.

-
- фен клуб-скобар
GODzillata написа:@Ивчо, ако ще идваш специално за риболов, май е по-добре да изчакаш да потръгне рибата, защото пак ще е много път за нищо. Направо си е умряла работа, пръчките все едно са хвърлени пред блока.marinov1973 написа:Кико другия петук съм на линия.![]()
@Стефи, явно ти и Иво сте ми били каръците...я виж без вас как хващам.![]()
![]()
![]()
Майтапя се.Идвайте когато си искате и свиркайте.
Явно за това и аз не смея да пиша ,че точнотова очаквах да стане. А и ти виж та кажи какъв е къдема та да знаем за другия път. А

- КИРО
- Обратна връзка:
Поздрави за риболова адаш,щом си отпушил един път,занапред ще ти върви,само давай газ и снимки.
- GODzillata
Адаш, вярваш ли ми, че толкова беше изморително и късащо нервите, че в близката една седмица не искам да виждам риба дори на снимка.
Може да ми мине до август и на път за Албена, минавайки през Варна - да ме светнеш на тайните на морския риболов, че на морето досега само попчета съм хващал.
@Ивчо, самият аз не знам кое беше кадема...
...може би разковничето е - на седмица нон-стоп риболов да се пада по една риба?

Може да ми мине до август и на път за Албена, минавайки през Варна - да ме светнеш на тайните на морския риболов, че на морето досега само попчета съм хващал.

@Ивчо, самият аз не знам кое беше кадема...

- КИРО
- Обратна връзка:
Значи ще минеш точно покрай Кичево,и аман ти е системата ако не се обадиш.GODzillata написа: Може да ми мине до август и на път за Албена, минавайки през Варна - да ме светнеш на тайните на морския риболов, че на морето досега само попчета съм хващал.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
таман и аз ще сьм в района....КИРО написа:GODzillata написа: Значи ще минеш точно покрай Кичево,и аман ти е системата ако не се обадиш.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
иии..а МЕРСИ
за информацията-ще го имам предвид,ама не става вьпрос за киро.