Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Хищници край Русе
Модератор: Paublo_Eskobar
- koragroup
- новобранец
- Обратна връзка:
Хищници край Русе
Здравейте колеги,
За последните 7 дни "забодох" няколко хищника край Русе. На Текето между таранките извадих 1.3кг бяла риба на пръскач на дъно. Докато я вадех ми се обади един приятел и ми каза, че в момента колеги имат 8 щуки 0.5 и 2 кг на Бръшлен на Малкия Дунав. След час бях там - много кал, много комари и ... 4 щуки около 0.5кг. Голям кеф, само на воблер не взе. Вчера и днес по слабо. Откачиха ми се ръцете, може би защото Дунава качва и водата е малко мътна. Но все пак отново четворка пак тоя калибър. Някоъ да има друга информация за зъбати наоколо?
За последните 7 дни "забодох" няколко хищника край Русе. На Текето между таранките извадих 1.3кг бяла риба на пръскач на дъно. Докато я вадех ми се обади един приятел и ми каза, че в момента колеги имат 8 щуки 0.5 и 2 кг на Бръшлен на Малкия Дунав. След час бях там - много кал, много комари и ... 4 щуки около 0.5кг. Голям кеф, само на воблер не взе. Вчера и днес по слабо. Откачиха ми се ръцете, може би защото Дунава качва и водата е малко мътна. Но все пак отново четворка пак тоя калибър. Някоъ да има друга информация за зъбати наоколо?
- Fishing_Fan
- разбира нещата
- koragroup
- новобранец
- Обратна връзка:
muhomor написа:за два `аса в събота на бив[ия ро-ро терминал хванах `етири ]уки`ки по половинка на блесна робинсон (от продълговатите с лепенка рибка и око - има ги в магазин`ето зад пантеона, "Видрата" май се казва[е). На нищо друго не ми бутна преди това - нито на други блесни, нито на воблери.

- Fishing_Fan
- разбира нещата
- koragroup
- новобранец
- Обратна връзка:
Съвет:Вземи 2-3 размера разнични блесни, 3-4 туистера малък, голям, сребрист, ярко оцветен. На воблер не съм закачал ама нося винаги 2 - плаващ и потъващ и не на последно място 2 тапи (плувка 15-40гр) и тройки N6 до N1за живи рибки. ПОВОДИ!!! 10-15СМ за изкуствените, 20-25СМ за рибките. И за двата начина търси паднали дъвета, драки, коренища и тръстики - рисковано ама си заслужава. Носи си тънки клещида им вадиш куките щото като захапе е като питбулFishing_Fan написа:на Блесни ли ги хвана,ако е така,можеш ли да ми кажеш какъв модел е ?

P.S. Както сигурен съм знаеш, най-ценна информация - от местните, ама ако ти кажат ние 6 мрежи пуснахме и само една щукичка хванахме, да знаеш - там гъмжи от щуки!!! Айде успех

- Fishing_Fan
- разбира нещата
- muhomor
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами малко е забутано. Тръгваш по жп-линиите под Сарайския и държиш в ляво. Търсиш една, до която минава павиран път (той се отклонява от главния път за корабната точно на втората извивка от S-образния завой след моста). Хващаш тоя път и след стотина метра си там.Как се стига до там?
Дори когато е паднал Дунава пак има едно-две звена, в които има вода. Но сега е добре. Малко е мътна водата, но вчера един приятел извади една щука 1.5 кг на рибе. Иначе на мен не ми провървя нито на блесни, нито на воблери.Само при висока вода ли се пълни?