Хищници край Русе

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Хищници край Русе

Мнение от koragroup »

Здравейте колеги,
За последните 7 дни "забодох" няколко хищника край Русе. На Текето между таранките извадих 1.3кг бяла риба на пръскач на дъно. Докато я вадех ми се обади един приятел и ми каза, че в момента колеги имат 8 щуки 0.5 и 2 кг на Бръшлен на Малкия Дунав. След час бях там - много кал, много комари и ... 4 щуки около 0.5кг. Голям кеф, само на воблер не взе. Вчера и днес по слабо. Откачиха ми се ръцете, може би защото Дунава качва и водата е малко мътна. Но все пак отново четворка пак тоя калибър. Някоъ да има друга информация за зъбати наоколо?
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

на Блесни ли ги хвана,ако е така,можеш ли да ми кажеш какъв модел е ?
Аватар
muhomor
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от muhomor »

за два `аса в събота на бив[ия ро-ро терминал хванах `етири ]уки`ки по половинка на блесна робинсон (от продълговатите с лепенка рибка и око - има ги в магазин`ето зад пантеона, "Видрата" май се казва[е). На нищо друго не ми бутна преди това - нито на други блесни, нито на воблери.
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

Fishing_Fan написа:на Блесни ли ги хвана,ако е така,можеш ли да ми кажеш какъв модел е ?
:lol: :lol: Блесна SPRO залена, двойна въртяща, тройкаN6 - 2 щуки, на сив туистер 6см - 1 щука, на зелен 4 см 2 щуки и другите на жива рибка. Ти къде ходиш за щуки?
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

muhomor написа:за два `аса в събота на бив[ия ро-ро терминал хванах `етири ]уки`ки по половинка на блесна робинсон (от продълговатите с лепенка рибка и око - има ги в магазин`ето зад пантеона, "Видрата" май се казва[е). На нищо друго не ми бутна преди това - нито на други блесни, нито на воблери.
:) настоящия Ро Ро терминал го знам, а бившия къде е ?
Аватар
muhomor
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от muhomor »

настоящия Ро Ро терминал го знам, а бившия къде е ?
един канал, които свързва лимана на корабната с линиите под Сарайския most.
:)
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

На Силистра ще ходя,след месец някаде,като отида на гости там,ама ще ми е за първи път,и за това искам да си купя подбрани блесни :)
Пък в Шуменско няма щукарски места,едно време имаше,бракониерите не простиха и тях :(
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

един канал, които свързва лимана на корабната с линиите под Сарайския most.
:shock: за първи път чувам. Как се стига до там? Само при висока вода ли се пълни?
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

Fishing_Fan написа:на Блесни ли ги хвана,ако е така,можеш ли да ми кажеш какъв модел е ?
Съвет:Вземи 2-3 размера разнични блесни, 3-4 туистера малък, голям, сребрист, ярко оцветен. На воблер не съм закачал ама нося винаги 2 - плаващ и потъващ и не на последно място 2 тапи (плувка 15-40гр) и тройки N6 до N1за живи рибки. ПОВОДИ!!! 10-15СМ за изкуствените, 20-25СМ за рибките. И за двата начина търси паднали дъвета, драки, коренища и тръстики - рисковано ама си заслужава. Носи си тънки клещида им вадиш куките щото като захапе е като питбул :P Доколкото знам щуката може да налапа храна до 1/3 от собствения си размер и ако яде - яде до пръсване...така че наслука!!! и да се похвалиш!
P.S. Както сигурен съм знаеш, най-ценна информация - от местните, ама ако ти кажат ние 6 мрежи пуснахме и само една щукичка хванахме, да знаеш - там гъмжи от щуки!!! Айде успех :wink:
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

Много Ти Благодаря :)
Аватар
muhomor
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от muhomor »

Как се стига до там?
Ами малко е забутано. Тръгваш по жп-линиите под Сарайския и държиш в ляво. Търсиш една, до която минава павиран път (той се отклонява от главния път за корабната точно на втората извивка от S-образния завой след моста). Хващаш тоя път и след стотина метра си там.
Само при висока вода ли се пълни?
Дори когато е паднал Дунава пак има едно-две звена, в които има вода. Но сега е добре. Малко е мътна водата, но вчера един приятел извади една щука 1.5 кг на рибе. Иначе на мен не ми провървя нито на блесни, нито на воблери.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”