Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ с избора на макара
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Помощ с избора на макара
Здравейте колеги,
пред дилема съм какви макари да си взема за новите пръчки... в диапазон сам до 120 лв. за бройка ... трябват ми 3 макари. / шаранджийски макари /
НЕ искам байтрънър... предпочитам само предния аванс.
Може ли да ме посъветвате на какво да се спра ?
пред дилема съм какви макари да си взема за новите пръчки... в диапазон сам до 120 лв. за бройка ... трябват ми 3 макари. / шаранджийски макари /
НЕ искам байтрънър... предпочитам само предния аванс.
Може ли да ме посъветвате на какво да се спра ?
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
Re: Помощ с избора на макара
Понеже не съм в час с темите, кажи моля те, какви пръчки си си взел. С този лимит би могъл да си позволиш доста добри неща и имам нещо конкретно в предвид.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Shimano Forcemaster Specimen 12' 2.75lb са сопите
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чудя се между :
1. Oryx RXS90
2. SPRO Long Cast 400
3. TOMAX TITAN 8000
Някой ако има предпожения, моля да сподели... че ми се ходи събота и неделя някаде с новите сопи
1. Oryx RXS90
2. SPRO Long Cast 400
3. TOMAX TITAN 8000
Някой ако има предпожения, моля да сподели... че ми се ходи събота и неделя някаде с новите сопи
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
виж Tica
-
- и господ не е толокова добър
Обърни внимание на тиките,шаранджийските са много добри.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Привет! И аз искам да ти препоръчам Тика и то точно определен модел. Имаче, според мен, към добри машинки си се ориентирал. Само към последната имам резерви, но то не е защото имам някаква реална представа от нея ами просто предубеждения. Искам да ти препоръчам да разгледаш тази . Напълно се вмества в бюджета ти. Сериозна и изпитана макара, не отстъпва като надеждност на Орикса, а има и предимство, което не е за пренебрегване – многото алтернативни шпули. Можеш да избираш между 8 варианта. Плитки и конусни за далечни дистанции от ръка, дълбоки с различна вместимост за внасяне и за морски и т.н. Нещото, което мене ме кефи извънредно е системата против влизане на влакно под шпулата.
Преди време приятел си беше взел въпросното СПРО, но нещо не беше доволен. Продаде ги. Взе си Окума Аксеон. Ако добавиш по още 10-20 кинта на макара можеш да си вземеш от Алемите Аксеони. Преди време ги гледах на по 130 кинта при тях. Моят фаворит, обаче, определено е Скиптъра. С такива съм.
Преди време приятел си беше взел въпросното СПРО, но нещо не беше доволен. Продаде ги. Взе си Окума Аксеон. Ако добавиш по още 10-20 кинта на макара можеш да си вземеш от Алемите Аксеони. Преди време ги гледах на по 130 кинта при тях. Моят фаворит, обаче, определено е Скиптъра. С такива съм.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Тиката е много добър вариант,но не мога да не ти препоръчам и моя избор!
ЦЪК

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Tica Специално гледах... да ти кажа това е много дразнещо за влакното... верно помага ама другата тика която харесах беше Абиса без байт рънър... но отива на 160 лв.
Гледах новия модел на Tica, точно незнам кой е но прилича много на Скиптъра
sapuna, тази макара честно казано за 1-ви път я виждам... може ли да споделиш нещо за нея ?
Гледах новия модел на Tica, точно незнам кой е но прилича много на Скиптъра
sapuna, тази макара честно казано за 1-ви път я виждам... може ли да споделиш нещо за нея ?
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
Абис много ме кефи с нейния футуристичен дизайн. Нямам преки впечатления от нея, но ме кефи страшно! Тази на Сапуна прилича на един модел на Голдън, но не съм много сигурен. Вече само по форма трудно можеш да кажеш, коя-каква е. Аз лично се кефя повече на умерено плитките шпули и не съм голям фен на дълбоките. Не обичам да "вкарвам" и когато ми се налага, го правя с неудоволствие. Харесва ми да правя дистанции от ръка.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Този сезон го започнах точно с тях!И аз много обикалях и търсих.Изискването ми бе основно за голяма вместимост на шпулата.Случайно попаднах на тях и ме заинтересуваха.Търсих подробна информация,но нищо не открих и след два три дни ги лепнах.Единственият недостатък/за мен не е такъв/ е,че реди влакното кръстосано,а не на редове!При цена от нищожните 67лв въобще не съжалявам,че си ги взех!Maverick написа:sapuna, тази макара честно казано за 1-ви път я виждам... може ли да споделиш нещо за нея ?
Ето ги

Преди да ги взема се бях замислил за TICA Dolphin 10 000 .Също добър вариант,перфектна цена,но чувствително по малка вместимост!
-
На долфина резервната събира 530м.0,35.Това е достатъчно.Аз понеже съм престрастен към тикити ще кажа,че в момента като изключим хубавите модели на шимано,дайва тиката си е най доброто на пазара.Окума ксеона също е хубава и има едно предимство,навива много влакно на един оборот.Въртях няколко модела на дайва до 450лв.диапазон,немогат да се мерят с абиса по нищо.Все пак това е мое мнение,не искам да го налагам на никой. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето и новата придобивка... въдиците са страхотни... и реших да си взема 3 броя Cormoran PRO CARP QD 10Pi. Навих им Daiwa Infinity и вече съм готов.
Ето и макарата:

* 9 steel ball bearings
* Infinite anti-reverse
* Wormshaft oscillation
* Super power gear
* Aluminium long cast spool
* Aluminium spare spool
* Big anti-twist line-roller with ball bearing
* Longlife bail spring
* Wooden handle knob
Ето и макарата:

* 9 steel ball bearings
* Infinite anti-reverse
* Wormshaft oscillation
* Super power gear
* Aluminium long cast spool
* Aluminium spare spool
* Big anti-twist line-roller with ball bearing
* Longlife bail spring
* Wooden handle knob
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
Честито.
Сега ги пробваи и кажи как редят влакното.Плавно ли взима аванса или на тласъци.Изобщо дай честно инфо. 

- ribar ot klasa
- новобранец
snegk написа:Честито.Сега ги пробваи и кажи как редят влакното.Плавно ли взима аванса или на тласъци.Изобщо дай честно инфо.