Пак да питам
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Пак да питам
Айде за щека ....ясно. Но за директен телескоп...кому е нужен тоя ластик? Спорих с 1 продавач в пловдив преди година за това....така и неуспя да ме обори. Та 1,5 кг. шаран и амур съм вадил преди години с директен за.....15 лв. На Дунав един приятел искара 3 кг. шаран с същия клас телескоп. Няма ли да е по-добре да сложим по-дебело влакно /примерно 0,16 вместо 0,14/ и да забравим за ластика. Вярно захитряват рибоците ама чак пък толкова.
Ако видите с какви влакна се лови по голямата река ще изпоприпадате......примерно за уклей с 0,18-0,20....хич се не притеснява. А и както колегата отбеляза..... ако има закачки именно заради ластика ще ни избяга рибата.
Ако видите с какви влакна се лови по голямата река ще изпоприпадате......примерно за уклей с 0,18-0,20....хич се не притеснява. А и както колегата отбеляза..... ако има закачки именно заради ластика ще ни избяга рибата.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Пиша с малко закъснение,ама гледам и да има за какво.Та:
1.Стойката е като на снимките на ИДА,но е ръчна изработка-цялата е от стомана и се разглобява на две части.Така че няма никакъв проблем с чук или камък да се забие здраво в земята.
2.Тук един колега питаше за смисъла на ластика:ми вчера и аз си зададох същия въпрос.Закачих дивак около 1,5кг. и понеже съм спокоен че съм с ластик си го вадя.Вадя го,ама нещо бързичко става,не се отдалечи много,бързо го дигнах да глътне въздух и малко преди да го кепчосам гледам че няма изваден ластик.Бре,м...а му!Нейсе,кепчосах и погледнах върха
При някое от хвърлянията съм преплел влакното и върха та си го извадих без ластик ,както се оказа:oops:
на 0,14линия и 0,12 повод 
1.Стойката е като на снимките на ИДА,но е ръчна изработка-цялата е от стомана и се разглобява на две части.Така че няма никакъв проблем с чук или камък да се забие здраво в земята.
2.Тук един колега питаше за смисъла на ластика:ми вчера и аз си зададох същия въпрос.Закачих дивак около 1,5кг. и понеже съм спокоен че съм с ластик си го вадя.Вадя го,ама нещо бързичко става,не се отдалечи много,бързо го дигнах да глътне въздух и малко преди да го кепчосам гледам че няма изваден ластик.Бре,м...а му!Нейсе,кепчосах и погледнах върха

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Именно......по-големи има ли нужда да ги търсим с директен.....и колко често ще ни удари по-голям на директен.joco написа:Пиша с малко закъснение,ама гледам и да има за какво.Та:
2.Тук един колега питаше за смисъла на ластика:ми вчера и аз си зададох същия въпрос.Закачих дивак около 1,5кг. и понеже съм спокоен че съм с ластик си го вадя.Вадя го,ама нещо бързичко става,не се отдалечи много,бързо го дигнах да глътне въздух и малко преди да го кепчосам гледам че няма изваден ластик.Бре,м...а му!Нейсе,кепчосах и погледнах върхаПри някое от хвърлянията съм преплел влакното и върха та си го извадих без ластик ,както се оказа:oops:
на 0,14линия и 0,12 повод
-
- учете се от него
Колега , ти май хем не си ловил с директен , хем не си ловил такива по 3-5 кила.Nemezis_ss написа:Именно......по-големи има ли нужда да ги търсим с директен.....и колко често ще ни удари по-голям на директен.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
С директен ловя от доста време.....преди да се появят масово с бамбукова пръчка. А за едри с директен....1,5 кг. бял амур ми е рекорд.....причината....по долу.
Не е въпроса само дали може.....кое го налага?
Не е ли по-умна постъпка като знаем/видим че бие едра риба да сгънем директния и заметнем подобен, но с макара? Предполагам и без пръчка въобще можем да ги вадим....трябва ли да се мъчим?
Не е въпроса само дали може.....кое го налага?
Не е ли по-умна постъпка като знаем/видим че бие едра риба да сгънем директния и заметнем подобен, но с макара? Предполагам и без пръчка въобще можем да ги вадим....трябва ли да се мъчим?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !
-
- учете се от него
То 1.5 кг. бял амур си е жива маломерка , бре
Колега, без да се обиждаш, ти наистина не си наясно с доста неща за риболова с директен , пък и въобще за риболова на плувка на риби от порядък 2-5 кг. На въпроса , дали не е по-добре при по-едра риба , да оставим директния и да се хванем за макарата , според мен - не ,не е по-добре!!! Само като съпоставка- с директен с подходящ ластик и линия , толстолоб 5-6 килограма се вади поне три пъти по-бързо от колкото с боло или мач. Така че попрочети повечко темите , има доста писано по тези въпроси
Успех!

Успех!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Не колега..... Просто ловим на доста различни места. Като ти говоря за 1,5 кг амур и 3 кг шаран... недей мисли че са като вашите /язовирските/. Хвани 3 кг. шаран с директен в Дунав.... Ще почнеш да си мислиш че преди това си ловил само слънчевки. Представи си че ловиш в 2 на 2 метра прозорец, а наоколо дънери тежащи по 1 тон. А сега си представи ластика си..... Доса различно е в голямата река..... има и чисти места....там пък няма какво да ти разпъне ластика.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !