Колеги,къде е каята?

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Колеги,къде е каята?

Мнение от КИРО »

Бре,голяма шумотевица,ама така става във Варна,идва изведнъж,излива се и си отива.
Баретата май излезе за сафрид,дано скоро се обади.

Изображение

http://www.vbox7.com/play:857953f9
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

КИРО написа:На пилешко и мен можеш да хванеш.
Ама май започва да гърми,изключвам компа,че не ми се носи пак на ремонт.
Ако има и БИРА и мен :lol:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

КИРО написа:На пилешко и мен можеш да хванеш.
Ама май започва да гърми,изключвам компа,че не ми се носи пак на ремонт.
То в такъв случай жертви няма да има и двамата ще сме доволни :lol:
А сега де? :roll:
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

moriak1 написа:Аз обикновенно го хващан на пилешко филе.
Много арен ем и аз съм навит да се хвана :drinkers: Няма ли бял червей за тия рибоци :?:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

irsh написа: Много арен ем и аз съм навит да се хвана :drinkers: Няма ли бял червей за тия рибоци :?:
Досега не съм чул някой от лодка/само от брега/ да използва бял.Някой ако ползва редовно да пише.
А сега де? :roll:
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

вчера по време на бурята попчетата полудяха. където и да пуснеш те отнасят като юнски вятър майско цвете. такова активно кълване не бях случвал от години. всички колеги изчезнаха още в началото на дъжда, но като сам безстрашен воин бях възнаграден. 3кг за 2 часа. ето и най-едрият представител на врага, паднал геройски.
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

С лебедка ли го вади?

Днес ми взеха лодката,ама какво са направили,мълчат още.Ша чуйте по-нататък,само да се приберат,щото ги знам че бая се хвалят.
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

КИРО написа:С лебедка ли го вади?
:lol: :lol: той направо си скочи в скута ми в ужас от светкавиците. не знаеше горкият, че и мен ме беше шубе и ми идеше да скоча в морето. ;)
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Днес на чепарето изкарах един такъв.
Каракаша
новобранец
новобранец

Мнение от Каракаша »

Днеска влязах сьс кьсия харпун и нащраках близо два килограма каица. Колеги има много кая по дьното вижда се, а и изключително едра хамсия на пасажи на пасажи.Опссс влизах на черноморец забравих да кажа за някакьв си час там не повече защото ми стана студено. Качил сьм и снимки в галерията ми.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе цяла седмица без да има време да изляза,та вчера след като се върнах от работа / към 1500 ч/,пих едно кафе,едно телефонче на шурито и зетя,разбрахме се, и после бензиностанцията,лодкостоянката,чи тръгнахме де.Сърце юнашко,мира няма.Хем видях,вятър североизточен,начи ша има вълна,ама няма начин,трябва да видим колко е пораснала за седмица рибата.
И наистина,посрещна ни към 3-4 бала вълна,но се траеше,вятъра не беше много силен,прекосих фарватера,една проба за сафрид / шурито беше сложил такова чепаре,а аз взех от него едно за чернокоп-купешко с 2 номер куки/,аз правя проба за чернокоп,или по-точно каквото излезе.Зетя готов за кая,абе отвсякъде сме я заприщили.От пробата имаше само едно капо,пак паля и към Галата.Намерихме място,хем малко камък,хем чепаретата не закачат много,и това е старта де.
Изображение
директно на чепарето,без ем.Обаче и "дявола" се показа много бързо,та почна да обърква сметките.
Изображение

Каята си беше в добри размери
Изображение

Повечето време замятах да търся нещо различно от досегашните излети,само няколко сафрида.От другия борд си работех на волта,да видя как е каята,накрая напълних кофата ей толкоз.
Изображение

Вятъра падна,вълната тоже,ама и ракиено време дойде,така че,пайдос от морето,че и два големи кораба се показаха на поворотния буй,трябваше да ги изпреваря.После не се знаеше колко време ще ги чакам,за да мога да се прибера.
Изображение

Айде в гаража,та така мина деня.
Изображение

Дано тази седмица има време да се излезе някоя сутрин,тогава сафрида и каята са по-активни.
Айде оставям другата риба на вас,ама да я хванете.Не кат мен,почти капо.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Точно четири седмици след първото влизане с лодката, на 21,06,08 отново бяхме в морето с гумената лодка-на юг от Созопол, до даляна, за попове. Голямата пауза бе продиктувана от липсата на място във фризера( за попчета де) :D , а и от друга страна появата на сафрида по брега. Докато помпихме гуменката покрай нас от даляна изнесоха 12 каси среден и дребен сафрид :idea: Последва задължителната проба за сафрид, но на чипарето никой, ако не броим няколко дребни меджита и един дракон. С цел-профилактична не прибрах чипарето, а реших да експериментирам като поставих два ема на долните две куки за поп, а сафрид ако дойде. Е, така и не дойде, но поне си направих кефа с улов на попове на чипаре. Ударите бяха малко вяли, тъй като имаше сулган и малка видимост под водата, но в крайна сметка двама души-4-5 кг без да си даваме мното зор. Водата обаче се затопля и попчето отива на дълбокото, тъй че следващо влизане с лодка за попове май скоро няма да има.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Разбрах,че стария канал е затворен заради разлива на мазут.Някой има ли информация,до кога ще е това положение.Не може да се излиза за риба,а да се заобикаля по другия,отнема мнооого време.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Май имам малко свободно време,тук давам ориетировъчни места където съм ходил за кая.Там също е излизал и сафрид,карагьоз,чернокоп.Който е с подвижна лодка / демек на колесар /,може да пробва.

Изображение
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Киро каде е това, че не мога да се ориентирам.
Пашата обича смелите.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”