Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Бяла риба по доцентски
Модератор: sapuna
Бяла риба по доцентски
Който има слабо сърце, моля да не чете и не гледа какво става по-надолу!
Кака ви Доцентица вчера я изписаха от болница и понеже ми се стори нещо измършавяла, реших да я захраня с бяла риба по доцентски. И ето почва се драмата:

Изходните продукти - килограм бяла риба, връзка кромид, магданоз, глава чесън, стрит джоджен, балканска чубрица, босилек, чер пипер, сол, дафинов лист, лимон, ролца от раци, кашкавал, соев сос, масло и горчица.
После - шат на рибата главата, опашката и перките, цепи се покрай гръбнака да стане на тава, соли се лекичко отвсякъде, поръсва се с чер пипер , слагат се цели дафинови листа и лимонов сок и така маринована стои три часа в хладилника.
После се вади, махат се дафиновите листа, нарязва се на ситно кромида и чесъна и се покрива рибата с тях.После се добавят нарязаните ролца от раци, поръсва се с босилек и балканска чубрица, отгоре се изтисква половин лимон, слагат се няколко тънки резена масло, отгоре настъргания кашкавал, а върху него малко стрит джоджен и босилек. Получава се нещо такова:

Завива се добре с фолиото и се пече 40 минути на 220 градуса във фурна. След това се поднася така:

После кака Доцентица си я хапва така:

От майонезата, горчицата, соевия сос, сока от половин лимон и две стрити скилидки чесън се забърква студен сос, който много подхожда на това блюдо!
Да ви е сладко!
Кака ви Доцентица вчера я изписаха от болница и понеже ми се стори нещо измършавяла, реших да я захраня с бяла риба по доцентски. И ето почва се драмата:

Изходните продукти - килограм бяла риба, връзка кромид, магданоз, глава чесън, стрит джоджен, балканска чубрица, босилек, чер пипер, сол, дафинов лист, лимон, ролца от раци, кашкавал, соев сос, масло и горчица.
После - шат на рибата главата, опашката и перките, цепи се покрай гръбнака да стане на тава, соли се лекичко отвсякъде, поръсва се с чер пипер , слагат се цели дафинови листа и лимонов сок и така маринована стои три часа в хладилника.
После се вади, махат се дафиновите листа, нарязва се на ситно кромида и чесъна и се покрива рибата с тях.После се добавят нарязаните ролца от раци, поръсва се с босилек и балканска чубрица, отгоре се изтисква половин лимон, слагат се няколко тънки резена масло, отгоре настъргания кашкавал, а върху него малко стрит джоджен и босилек. Получава се нещо такова:

Завива се добре с фолиото и се пече 40 минути на 220 градуса във фурна. След това се поднася така:

После кака Доцентица си я хапва така:

От майонезата, горчицата, соевия сос, сока от половин лимон и две стрити скилидки чесън се забърква студен сос, който много подхожда на това блюдо!
Да ви е сладко!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- malkia_joro
- разбира нещата
- Мнения: 1000
- Регистриран на: Пон Мар 03, 2008 12:21 pm
- Местоположение: Георги Андонов от гр.Разлог
Re: Бяла риба по доцентски
Само като гледам снимките и ми потекоха лигите!
Нещо не мернах никъде бутилка бяло охладено винце или на кака Доцентица не й позволяват докторите.
Браво за готварските умения и за страхотната рецепта
Нещо не мернах никъде бутилка бяло охладено винце или на кака Доцентица не й позволяват докторите.
Браво за готварските умения и за страхотната рецепта

Красотата на живота е в това,че продължава.


-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: Бяла риба по доцентски
Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Re: Бяла риба по доцентски
Я кажи къде ще я търсиш, че и аз да дойда!paceto67 написа:Браво за добрата рецепта,но това не се издържаотивам
за бяла риба![]()
Доценте, това по арно от рецептите на Ути и Звездев- могат само да ти завиждат!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 174
- Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 2:27 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Бяла риба по доцентски
Браво.колега!!!Много дигна нивото!Показах на моята съпруга, какво правиш и гледай какво става-утре ще трябва да ходя за бяла риба и да я готвя по твоя начин.Поздрави и да ти е жива и здрава доцентката!!!




Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел