14-06-2008 Първи стъпки в тайнита на Риболова !

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

14-06-2008 Първи стъпки в тайнита на Риболова !

Мнение от d_bozhkov »

Пиша в Успешни , защотовсяко излизане на вън сред природата ,отдаден на любимото занимание е Успех за мен !

И така.Събота е .Почивен ден. Сутринта станах към 8.00.По-точно синчето най-накрая успя да ме раздига след 1 часово бръмчене,щипане и удряне.Сутрешен тоалет,закуска и майка му ни показа вратата и на 2-мата с думите "МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТУКА ДНЕС и ДВАМАТА".
Почесах се малко дето не ме сърби,когато една мисъл премина през главата ми."Що не отидем за риба с малкия :!: ".Последва уговорка с дядо му ( за бавачка ),който съшо като мен се беше поуспал сутринта и оспях да го хвана в крачка , иначе щеше да си бие камшика някъде с мисълта "По-далече от МАЛКОТО ТОРНАДО".
Е подърпа се малко ,но след обещанието от моя страна за "ТИ МИГАЧА ОСТАВИ НА НАС..." .
За 5 мин сбрахме багажа и ...опа отново дилема "АМИ СЕГА НАКЪДЕ :?:
Не се двоумяхме много .защото малкия ни показа пътя. "Напред,там рибата !"

Изображение

След около 15 мин. цъфнахме на Самуиловската дупка и заехме следната позиция :

Изображение

Изображение

Изображение

Мястото беше добро ,на сянка под една голяма върба,но аз нали съм си некадърник с 3-тото замятане закачих на клоните и скъсах.В последствие се оказа , че в бързината съм забравил куфара с инструментите и останах с един телескоп.

Това е "бавачката" :

Изображение

А ето го и МАЛКОТО ТОРНАДО с първи уроци по риболов .

Изображение

Общо взето риболова беше тегав.Излизаха само маломерни каракудки и ей такива "зверове"

Изображение

Изображение

Бибони ! Лично аз за първи път хващам такова чудо и не знам откъде са се завъдили,но са по -нахални от слънчака.Може би извадих към 10-ина.
Бързо се отегчихме от риболова и за някои последва това ...

Изображение

В крайна сметка приключихме риболова със следния улов :

Изображение

Които бяха подложени на рекламация и върнати обратно в водоема !

Изображение

За 3-4 часа си начесох крастата ,поопекох се ,изморих се ,подишах въздух (не чак дотам чист) и удоветворен прибрах циганията и се прибрахме в къщи.

П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни.
Последно промяна от d_bozhkov на Нед Юни 15, 2008 8:56 am, променено общо 1 път.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: 14-06-2008 Първи стъпки в тайнита на Риболова !

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

ауууууу лягам си че нещо не мога да фокусирам снимките,браво на иара
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Бовски, не е причината в тебе. И аз по туй време не съм трезвен, но и аз ги виждам мъгляво!
Колега, Божков, ти поне си избягал от шумотевицата и малкия е дремнал на сафалък, пък риболова е м/у другото.
П.П. Винаги моето куфарче се "вози" в колата! Не се знае, знае ли се!!! :lol: :smt023
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

BOVSKIQ KORMORAN написа:ауууууу лягам си че нещо не мога да фокусирам снимките,браво на иара
Извинявам се за лошото качество на снимките .Камерката ми отдавна плаче за нова.
Знам че повечето не са на фокус ,ама какво да направя като е с автофокус.
Колкото и да изчаквам да се фокусира ,оно си хваща некакви си негови обекти.
Не искам да си взимам апаратче за 200 лв.
Събирам за Камера с диск .Ама все излиза някой друг непредвиден разход и всичко събрани средства заминават.
Тъкмо сега гледам че са ми привели новата заплата,дано остане и за камера.

Надявам се след месец ,два да снимам с по-добро качество.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Браво Митак!Макар и за малко-разходката си е разходка!Пък и малкия да види кво е да спиш на фирафлък.А бибаните си ги има от много години в гьола-и между другото са мн. вкусни.
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

"П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни."

Беше ли вписал излета, и ако не си го бил вписал, как се развиха нещата?
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

браво идиален излет
Изображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

maycal написа:"П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни."

Беше ли вписал излета, и ако не си го бил вписал, как се развиха нещата?
Разбира се , че не бях.Но се измъкнах с извинението че тъкмо идвам.
По точно за да предам в подробности.
Подавам си билета ,на което момчето веднага попита "Вписал ли си си излета в билета?"
Аз "НЕ ,и май никога досега не съм вписвал !"
- "Така е защото не си глобяван.Ако ти направя сега един акт всеки път ще пишеш още като запалиш колата !"
:D :D :D
Извади химикалка и ми написа лично той излета с препоръка всеки следващ път да пиша още преди да хвърля такъмите.
Изображение
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Браво ! Моя , малкия не го водя с мен че е голяма беля и обича водата , а съм го изпуснал и е в нея :lol: .Ама очертава се 1 ден излет на езеро , та ще рискувам :wink:
Здраве и усмивки !
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Митко, е по тези снимки и спомени , един ден ще си кажеш: - Аз съм щастлив човек! :lol: Дано тогава те взимат за бавачка край водата! :lol: :wink: :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ако и ГОЛЯМОТО ТОРНАДО бе легнало до МАЛКОТО,а ОХРАНИТЕЛНОТО ТОРНАДО да им пази мухите,то релакса би бил пълен след такъв уморителен риболов! :D
Блазе Ви колеги с наследници-потенциални риболовци!Аз ще чакам зет или внук! :cry:
Браво адаш!Повече от успешен си е! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

sapuna написа:Ако и ГОЛЯМОТО ТОРНАДО бе легнало до МАЛКОТО,а ОХРАНИТЕЛНОТО ТОРНАДО да им пази мухите,то релакса би бил пълен след такъв уморителен риболов! :D
Блазе Ви колеги с наследници-потенциални риболовци!Аз ще чакам зет или внук! :cry:
Браво адаш!Повече от успешен си е! :wink:
Аха , почвай да се готвиш за престижната длъжност „деду“ :lol:
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

d_bozhkov написа:Не искам да си взимам апаратче за 200 лв.
Събирам за Камера с диск.
Колега d_bozhkov, само да ти кажа, че камерите не правят хубави снимки. При тях екстрата фотоапарат е сложена просто ей тъй да фигурира. Моята камера я взех миналото лято, беше среден ценови клас тогава 800 лева, Panasonic, снимките, дето ги прави, ги прави все едно си снимал с gsm. Май е 1 мегапиксел. Стават за гледане де, ама не искай кой знае какво качество на снимките. Камерата е за правене на филмчета, фотоапаратите са за правене на снимки. Най-добрия вариант е да си вземеш както казваш ти, един фотоапарат за 200 лева, 6-7 мегапиксела, и една камерка с диск, цените им паднаха вече до около 500 лева, кеф ти хубави снимки, кеф ти хубави клипчета.

Съжалявам за офф-а :wink:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Майната им на качествата на снимките.Обаче с такова "ремарке"пак си направил гъдулиращ кефа риболов-пич отвсекъде !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”