Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Re: Дунав-всичко за и по реката
Здравейте колеги,днес с моя приятел ходихме за скобар въпреки лошия вятър и се установихме на Гуджовия остров .Риболувахме от лодка на мамка.като в мамката имаше само хляб а стръвта ни беше бял червей,дълбочината беше около 2.5метра.Силния вятър ни принуди да сложиме плувки 5-6грама и риболова протече супер като резултата е почти 30кг. само скобарза времето от 15:00часа до 19:30 часа.Скобарите са изключително борбени и едри-беше невероятно-снимки в галерията.Пожелавам такава слука на всеки 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво, колега!
Скоро и аз ще си пусна лодката и ще се пробвам.
Скоро и аз ще си пусна лодката и ще се пробвам.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

daslgia написа:
Ти и във фризер трудно ще го събереш.
Аз съм чул и чел за 3 кила на излет - по закон.
Нямам думи.Големи рибари сте.
Какво значи 30 кила риба ?? Това тежи като торба с цимент.Какво ще я правите ??... риболова протече супер като резултата е почти 30кг.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Той сигурно е пуснал останалата /може и всичката/.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Еми попаднахме на пасаж и ето го резултата,а рибата я раздадохме на приятели и роднини а за нас не оставихме нищо.По закон наистина са 3кг. ама ние го променихмеPedro написа:daslgia написа:Какво значи 30 кила риба ?? Това тежи като торба с цимент.Какво ще я правите ??... риболова протече супер като резултата е почти 30кг.

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Популацията на скобар по нашия край е голяма така че си позволихме да задържим рибата като за пръв излет
- GODzillata
Като се има предвид лошата минала година и очакващото ни пак лошо лято, то няма лошо човека да си е взел рибата, може да му е единствената за сезона.
...може пък да си е направил консерви за зимата?
...или както казва - да я е раздал, радвайки роднини, близки и приятели от прословутия с безработицата си северозападнал град Видин.
К'во я е направил, си е негова работа!
Градски, постъпвай "хуманно" с рибата
, снимай как ужким я пускаш - а после в тигана или фризера.
За живеещите по бреговете на Дунава риболова винаги е бил поминък. И да я е продал, няма значение, важното е, че не я трепал с ток или бомби!

...може пък да си е направил консерви за зимата?

К'во я е направил, си е негова работа!

Градски, постъпвай "хуманно" с рибата

За живеещите по бреговете на Дунава риболова винаги е бил поминък. И да я е продал, няма значение, важното е, че не я трепал с ток или бомби!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Кире,наистина не вярвах,че може да напишеш нещо подобно!!!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- GODzillata
Митак, не ме разбирай погрешно.sapuna написа:Кире,наистина не вярвах,че може да напишеш нещо подобно!!!
Първо - аз никога не бих отишъл да цъкам скобари, защото не съм фен на този вид риболов, питай marinov1973 дали и веднъж съм метнал въдица покрай мамката му;
Второ - дори и да отида, бих ги пуснал, защото не съм нито фен на тази риба (мнооого кости), нито пък ще седна да правя консерви и т.н.
Трето - основната идея в поста ми беше, че това, което е направил колегата, е възможно най-най-най-малкия проблем, на фона на косачи, мрежари, бомбаджии и електричари!

Четвърто - за 10 дни на Дунава имам само 1 шаран, който съм си го вкарал във фризера да чака Никулден, защото миналото лято след 4-5 дълги излети на палатка, нямах и половин шаран даже. Това лято няма да е по-различно от миналото и вече всяко хващане на някаква риба по Дунава (поне в и около Видин) по ТРАДИЦИОНЕН начин, си е чиста проба късмет и геройство.
Пето - отдай го на смесени емоции

Освен това, гледайки снимките, не ми се виждат да са 30 кила, а и едва ли колегата ги е мерил - та какво толкова? - отишли двама, хванали няколко рибета, раздали ги на социално-слаби...

- КИРО
- Обратна връзка:
Не можах нещо да схвана за мен ли става въпрос?5кила написа:иии..а МЕРСИза информацията-ще го имам предвид,ама не става вьпрос за киро.
-
- ще става разбирач
Приемете го като промишлен риболов по Дунава , нали е разрешен, дали с мрежа или с въдица, важно е папкане да има 

- GODzillata
Ъхъм...рибни кИфтета ставали от скобар.laplandeca написа:... важно е папкане да има

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не-за годзилата(сьщо киро).няма значение-опит за шега.забравиКИРО написа:Не можах нещо да схвана за мен ли става въпрос?5кила написа:иии..а МЕРСИза информацията-ще го имам предвид,ама не става вьпрос за киро.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
ЕВАЛА ГРАДСКИ за отговораGODzillata написа:Като се има предвид лошата минала година и очакващото ни пак лошо лято, то няма лошо човека да си е взел рибата, може да му е единствената за сезона.![]()
...може пък да си е направил консерви за зимата?...или както казва - да я е раздал, радвайки роднини, близки и приятели от прословутия с безработицата си северозападнал град Видин.
![]()
К'во я е направил, си е негова работа!![]()
Градски, постъпвай "хуманно" с рибата, снимай как ужким я пускаш - а после в тигана или фризера.
![]()
![]()