Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Едно запитване
Модератор: dantho.mihov
Re: Едно запитване
Ако знаете кви са вкусникраси12345678 написа:Животинчето е нутрия,Видрата има по-къса козина и на цвят е кафява.Гърбът е шоколадово кафяв а коремът е по-светъл.

-
- ще става разбирач
Колега не си прав нутриите не нанасят чак такива щети че да се избиватlaplandeca написа:Трябва да се избиват без да се замисляме изобщо.

-
- ще става разбирач
Напротив , ТРЯБВА да се унищожават, БГ биологичното разнообразие и реки са други в сравнение с естествената им среда, ерозират бреговете и подлежат на „геноцид„ULtRA^CsKa написа:Колега не си прав нутриите не нанасят чак такива щети че да се избиватlaplandeca написа:Трябва да се избиват без да се замисляме изобщо.А и месото им е доста вкусно

И стига сте мислили само за плюскане

Ми само за пиене ли да мислим, трябва и мезеlaplandeca написа:Напротив , ТРЯБВА да се унищожават, БГ биологичното разнообразие и реки са други в сравнение с естествената им среда, ерозират бреговете и подлежат на „геноцид„ULtRA^CsKa написа:Колега не си прав нутриите не нанасят чак такива щети че да се избиватlaplandeca написа:Трябва да се избиват без да се замисляме изобщо.А и месото им е доста вкусно
![]()
И стига сте мислили само за плюскане![]()

-
- учете се от него
Интересно , дали им е разрешен ловът ( като дивеч ,примерно) и при какъв регламент
Някой авджия да каже

-
- ще става разбирач
Че от тех става ли мезеimitev72 написа:Ми само за пиене ли да мислим, трябва и мезе

Ловът им е разрешен , те са „вредител„ и подлежат на изтребване, често се давят в даули

Дай в СПАМА ,че ще опозорем тематаlaplandeca написа:Че от тех става ли мезеimitev72 написа:Ми само за пиене ли да мислим, трябва и мезе, я казвай как да ги „напраим на мезета„
![]()
![]()
, че требе и пушки да си носим
Ловът им е разрешен , те са „вредител„ и подлежат на изтребване, често се давят в даули

-
- ще става разбирач
Преди време по френски канал имаше предаване за тях, има ги в франция, та в тая провинция има канали и реки и тези мили животинки , ерозират брега, което се оказало сериозен проблем.
Там ги ловят с всички средства , като най интересното е с лък и арбалет , като се препоръчва да се стреля по колкото се може повече.
Там ги ловят с всички средства , като най интересното е с лък и арбалет , като се препоръчва да се стреля по колкото се може повече.
-
- учете се от него
В България ,ловът с лък и арбалет е забранен , освен това това зависи какъв ОВОС , са им дали...
В Австралия , например , шараните , дивите свине и елените са обявени за абсолютни вредители ( последните две , точно заради ерозията на почвата) , а за нутриите тука.... беш ли им мамата.... 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него
Дека , благодаря за подробното инфо
Беше ми интересно да понауча това-онова за тия мишьоци
Аз сега , се сещам нещо , дето съм го чел мнооо...отдавна- при нутриите , яркооранжевия цвят на предните резци , е признак на добро здравословно състояние ( както студения и влажен нос при кучето)
п.п. "плъх - на фурна" или "плъх -капама" или "плъх-чеверме"- как звучи , а

п.п. "плъх - на фурна" или "плъх -капама" или "плъх-чеверме"- как звучи , а

- Димича
- ще става разбирач
Аз мисля,че ако са нутрии/не мутриии/,и стават за "йеденье",наш.те мургави събратя нема да им прОстят!!!Природата се самоурегулирва,тъй да се каже!А иначе смятам,че тез животинчета служат за храна на хищните рибоци,и затова не е чудно,че на местообиталището им може да няма каракуди,перки и върхар,но може да се търсят квалитетни щуки и сомове/ако естеството на водоема позволява/!!!ДЕРЗАЙТЕ!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- Димича
- ще става разбирач
IDA,колега,туй "плъх на фурна плакия",с домати,орехи,даф.лист,лимон и магданоз,си е нащо уникално....чак се олях...,с бяло винце,...стига СПАМ по темата,че да няма бр.булки да четат!!!!

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

-
- ще става разбирач
Колега бая голям сом или щука ще да е та да изяде да кажем 5 кг нутрияDimich написа:А иначе смятам,че тез животинчета служат за храна на хищните рибоци,и затова не е чудно,че на местообиталището им може да няма каракуди,перки и върхар,но може да се търсят квалитетни щуки и сомове/ако естеството на водоема позволява/!!!ДЕРЗАЙТЕ!!!

-
- учете се от него
Това изобщо не е "спам по темата" , какъв спам- става въпрос за нутриите и тяхното разселване и приспособяване в Б.Г. То , определено , като пиша нещо в някоя тема , и следва уаа , или уее.... , и за какво- ебеш ли му майкатаDimich написа:IDA,колега,туй "плъх на фурна плакия",с домати,орехи,даф.лист,лимон и магданоз,си е нащо уникално....чак се олях...,с бяло винце,...стига СПАМ по темата,че да няма бр.булки да четат!!!!![]()
![]()