Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Сега се вращам от Елешница, до яз. Цонево
Модератор: sapuna
Сега се вращам от Елешница, до яз. Цонево
Информация от местен жител.20-декара е под аренда коя част не се знае.Мое запитване преди да отида от ИАРА-Варна е че само яз.Цонево не е под аренда Варненска област до тука това.След като пристигнах аз и още две приятелчета естествено разтоварихме буса на две на три и се захванахме с такъмите,на 30-тата минута разпъвах едната пръчка вече към средата на язовира когато се появиха арендаторите с една лодка и право към мене.След разговор с тях и обещание че няма да се хвърлят мрежи и гирими ми направиха компромис да остана,до тука идеално.Вкарахме общо 11 пръчки от които 4 сомски за сом и 7 шарански,разпънахме лагера и започнахме да се кефим на невероятно красивата гледка.Но какво стана по късно,тези с лодката преградиха целият канал към 350метра с мрежа този които отива към стената и тъка беше през 3-те дена дори сам го снимал с камерата и се вижда как на обръщане вадят един шаран и 2 --3 кефалчета.Видя се че сме ударили пак греда и с тоя гиол и вместо 7дена на 3 тия си събрахме багажите.Резултата 5-кефалчета по около 300гр. и 4 сомчета по около кило и половина.

-
- разбира нещата
Преди малко писах за "Елешница"в друга тема-БЕСЕН СЪМ
Каква е тая държава,какви са тия закони и къде и какви са тези ОРГАНИ,които трябва да следят за реда и ЗАКОННОСТА!?!
Язовира е ДЪРЖАВЕН и е обявен(със ЗАКОН и ПОСТАНОВЛЕНИЕ)само за СПОРТЕН РИБОЛОВ!Какви са тези 20дк и къде са
Яз.Елешница е 1184дк при пълен обем.Ако"лицето",което е взело хижата на стената по някакъв начин се е сдобил с тези 20дк(ПОЛУЗАКОННО-власта е с тях),да си стои там във 20-те дк(които са до стената)и да не пуска мрежи,защото е ПРОТИВОЗАКОННО
А също да не си позволява да гони риболовците от язовира(дори от 20-те си декара),защото сме търпелив народ(риболовците),но чашата да не прелее

Каква е тая държава,какви са тия закони и къде и какви са тези ОРГАНИ,които трябва да следят за реда и ЗАКОННОСТА!?!
Язовира е ДЪРЖАВЕН и е обявен(със ЗАКОН и ПОСТАНОВЛЕНИЕ)само за СПОРТЕН РИБОЛОВ!Какви са тези 20дк и къде са

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re:
Ето една снимка от реката,правена през зимата:
http://gallery.nariba.com/data/500/9476Picture_0181.jpg
Ето и на част от язовира от страната на устието.еката се вижда,как си е направила път през леда:
http://gallery.nariba.com/data/500/9476Picture_0231.jpg
Малко по никое време се сетих,ама все пак е нещо.
Ето и на част от язовира от страната на устието.еката се вижда,как си е направила път през леда:

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- каридата
- учете се от него
Re: Сега се вращам от Елешница,до яз.Цонево
В реката какво вирее
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чувал съм за кефалчета,но не съм пробвал да ловя.Надявам се лятото да имам възможност да изора с блесните и тази река. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Re: Re:
За тези изгледи-една дума-КРАСОТА.Камбата написа:Ето една снимка от реката,правена през зимата:

Речен кефал(има и трофейни),костур ичервеноперка оснивно.каридата написа:В реката какво вирее
Приятелю не ходиш по правилните гьоловеchipi_ написа:.

Re: Сега се вращам от Елешница, до яз. Цонево
тази година ще отида,заради красотата на тоя язовир

ка то че ли повече за релакса
от колкото за риболов.
П.п За тази година някой ако има инфо да каже как е.
може вече и да гонят,гърмят и тем подобна бащиния.

ка то че ли повече за релакса
от колкото за риболов.
П.п За тази година някой ако има инфо да каже как е.
може вече и да гонят,гърмят и тем подобна бащиния.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,гледах сателитните снимки,обаче немога да разбера къде е това място,което си снимал.Ще те помоля да ми поясниш,ако не е проблем,щото ние като ходихме язовира беше пълен и неможахме да намерим място за риболов. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
съжалявам ама горните снимки са долу горе един и същи изглед,само където е снимано по различно време на деня.Не обърнах много внимание на това.
тази снимка
насреща където се вижда,има едно ръкав че
а в ляво сянката на билото от там започва канала за стената.

ето тук се вижда по добре

как стигам до това място,
не съм много в час ама ще се помъча да ти обясня.
Значи от село Цонево има един голям байр
караш само по него,докато стигнеш до отбивката за Дебелец(не съм сигурен дали точно тъка се казваше)отбивката която води към Цоневския.Подминаваш я и гледаш в ляво от пътя за черен път.(те са два един след друг )хващаш който и да е от двата и си долу на Елешница.
Си е бало обяснението ама не го познавам тоя район хубаво.
Ако има някой по запознат да го обясни че да стане ясно.

тази снимка
насреща където се вижда,има едно ръкав че
а в ляво сянката на билото от там започва канала за стената.

ето тук се вижда по добре

как стигам до това място,
не съм много в час ама ще се помъча да ти обясня.
Значи от село Цонево има един голям байр
караш само по него,докато стигнеш до отбивката за Дебелец(не съм сигурен дали точно тъка се казваше)отбивката която води към Цоневския.Подминаваш я и гледаш в ляво от пътя за черен път.(те са два един след друг )хващаш който и да е от двата и си долу на Елешница.
Си е бало обяснението ама не го познавам тоя район хубаво.
Ако има някой по запознат да го обясни че да стане ясно.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Знам ги и двата пътя,обаче ходихме зимата и беше невъзможно да се слезе с колата,а за пешачката беше далеч.Ето снимка от отбивката на единия от двата черни пътя,пада се зад гърба на баща ми:

Значи ние продължихме още малко напред по пътя след отбивката за Дебелец,в посока устието.Пътят се изкачва и в ляво се виждат двата черни пътя,за които говорим.На високото в дясно от пътя има някаква стара чешма,или кладенец,неразбрах и аз точно какво.От нея се спуска едно поточе под пътя,което тече към язовира надолу през гората.Вървяхме до там,където се влива в язовира.Голяма джунгла.След това слязохме след бариерата до кариерата,по моста над реката.Направих две снимки и си заминахме.
Сега да попитам за мястото,където сте ходили вие,това от снимките.Разбрах как да стигна,но има ли условия за нощувка на палатка?Ако някой има прясно инфо да дава.

Значи ние продължихме още малко напред по пътя след отбивката за Дебелец,в посока устието.Пътят се изкачва и в ляво се виждат двата черни пътя,за които говорим.На високото в дясно от пътя има някаква стара чешма,или кладенец,неразбрах и аз точно какво.От нея се спуска едно поточе под пътя,което тече към язовира надолу през гората.Вървяхме до там,където се влива в язовира.Голяма джунгла.След това слязохме след бариерата до кариерата,по моста над реката.Направих две снимки и си заминахме.

Сега да попитам за мястото,където сте ходили вие,това от снимките.Разбрах как да стигна,но има ли условия за нощувка на палатка?Ако някой има прясно инфо да дава.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.