Стръв-малки костурчета?

Модератор: sapuna

Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Стръв-малки костурчета?

Мнение от дидо »

Ал. Стамболйски е това тук ,извинявам се че не съм го споменал в предния си пост . От както се помня като риболовец (20-тина години )малките кустурчета са доста предпочитани като стръв . 8)
Изображение
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Да се намеся в дискусията, щото и мене ме интересува.
По Дунав в района на Русе никой не говори за костур.Поне аз не съм чул.
В района на Оряхово по Дунав го ловят под името Бобой.
.................................................................
Руснаците имат статистика какво обича Бялата риба.Ето я:

Изображение

Костура е предпоследен в менюто на бялата риба там.
За рибката корюшка много търсих и преди време, и нищо не можах да открия.
Това е любимата храна на бялата риба в Русия (защо не и тука..).Ако някой изкопае инфо за тази рибка - да сподели.Зимно време казаците ползват консервирани корюшки....
Тука мааме на каквото ни падне -като няма корюшка да яде...пасти ....

P.S. корюшка (европейска корюшка)( european smelt) (Osmerus eperlanus) -има я в Атлантика-Балтийско море, Финландски езера.....и там някъде наоколо...
Обект на промишлен риболов.Явно я внасят замразена и консервирана и ползват система за мъртва рибка да ловят Бялата.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Има вътрешни водоеми където пресбладават като брой повече костурчета,както беше преди време по Стамболийски и съответно хищника няма да обиколи водоема да намери уклей ,а ще хапва костурчета.В старото корито на Янтра гонеше пък на слънчевка, изобщо всеки водоем си има специфика.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Troli

Мнение от Troli »

Много точно,казано! :wink: Педро,в България тази риба я няма и бих прехвърлил проценти към уклея.Но тук за лешанка и щипок,бялата умира! :wink: :D
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Щом казвате.Ами така ще да е - няма как.Още не съм пробвал на уклей.Нещо не можах да си хвана миналата година (на плувка ).С парашутче знам че ще стане ..ама страх лозе пази.Белите дето съм хванал са на таранчица и попче.
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

На яз.Кърджали не ги ще /костурчетата/..През студеното време,монтаж "на дъно"с подвижно олово,се вадят нелоши,но и не уникални /между кило и две/,на стръв уклеи или бабушки.
Гемето
новобранец
новобранец

Мнение от Гемето »

майсторчето страхил написа:Нямат грешка!Между другото на дребен часовник,слънчак също поема добре като е гладна че и да нее,стига да ги има в изобилие във водоема.Миналата година на Жребчево хванах само на дребни костурчета белите рибки.
Колегата е напълно прав. Важно е какво има във водоема. Гъмжи ли от дребен костур си го лапа като пуканки.
gogo45sharana написа:А като им изрежеш и гръбната перка е още по добре! Изображение
Според мене това си е излишен масраф.
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Сега видях тематта :arrow: Преди 20 г на яз Искар-нямаше друга стръв освен тези малкитте5 см -та си беше свикнал хишника на тях-костури по 300-600 гр си калвяха нон стоп на тях-даже и на умрели-на чепаре с 2-3 куки от лотка под нея :arrow: 20 кг на ден-без много зор :rolleyes: То тогава само това се ловеше-на всичко :arrow: Та вечер се изсипваше улова и яко дранне-рецетте ме боляха от ранни :arrow: Та една такава вечер-как си ги деремм съм хвърлил отбрега-на умрели-и асансьора-тръгна на горе-опа -скачам-че пръчката ще влиза у водатта-от среща нещо едро :lol: Вадим и ооо .бялаа-4 кила налапала две куки на чепаретто-тамън я приплъзвам на брега и тръс и ми скъса бг влакно-0-20 :arrow: Само че скок :smt117 и шут на брега-та извода е на месттна стръв на какво е свикнала-пример-на дунав на попче :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”