Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Риболова около Русе
Ами то след поредицата от капота от откриването досега...доста народ седи и се ослушва дали някой някъде лови, та да се тръгне пак. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
То и времето е гадно. Много вятър просто са непостоянни климатичните условия, кога се заканя да ходя на риба винаги дъжд вали да го еба почти се отказах да риболовствам вече.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Първо да се извиня за това, че мнението ми най вероятно не е за тази тема, но не мисля да устоявам тия които ще визирам с отделна тема, а и съм почти сигурен че тези хора четат форума и ще се препоснаят сами. Дано да имат смелост да се извинят!!!
Та снощи (по скоро тая сутрин) към 4:45 с още 3-ма приятели решихме да риболуваме на някое местенце под КТМ-то. Слизаме на брега и о чудо
, заливчето между буната и стената свободно. На буната и на 1/3 от заливчето се бяха разположили 3-ма колеги. За тях мисля да започна да говоря!!! Поздравихме се попитахме как е (обичайните въпроси) ... и т.н. ... всичко ОК, но когато попитахме на къде са си насочили пръчките, единият от тях (може би "тартора"
) се изказа "Момчета не се гласете, имаме да разпъваме още 6 пръчки, целият бряг е за нас"
. Оглеждам се аз, до момента "колегите" имаха 12 пръчки и един директен на плувка + още 6 стават 18!!!! До ри да съм с грешка, да не съм ги преброил правилно със сигурност имаха повече от разрешените 3 пръчки на човек!!! Най лошото е, че след разходката в търсене на друго место, видяхме още 2-ма, които се бяха разпънали с доста повече пръчки
Та въпросът ми е ДО КОГА С ТАЯ ЛАКОМИЯ, нима това не е спорт и като всеки спорт си има правила, които трябва да се спазват! Дунав е голям, места има за всички, но защо не споделяме тия места вместо да ги окупираме!!!!
Този пост мисля да го публикувам и във форума на ИАРА
Та снощи (по скоро тая сутрин) към 4:45 с още 3-ма приятели решихме да риболуваме на някое местенце под КТМ-то. Слизаме на брега и о чудо

Този пост мисля да го публикувам и във форума на ИАРА
-
- сериозен играч
Колега, напълното те подкрепям, ама и да го побликуваш в форума на ИАРА , файда няма, казавам ти го от личен опит.Този Миндев е супер палячо, при тях, всичко е проверено и нарушения не са установени.(имат си заучени фрази)
Те не могат да махнат винтерите покрай Бръшлян и Нова Черна, а камоли за това да обърнат внимание за такива "дребни работи"
PS, Добре че си плащаме данъците, че да ги изхранваме и тях и семействата им

Те не могат да махнат винтерите покрай Бръшлян и Нова Черна, а камоли за това да обърнат внимание за такива "дребни работи"
PS, Добре че си плащаме данъците, че да ги изхранваме и тях и семействата им

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Много колеги разпъват повечко пръчки предимно за да заемат цялото място. Че си е кофти когато до тебе застане аджамия и започне да замята през теб /НЕ визирам теб.....хората се подсигуряват/. Аз заради нахални пенсионери спрях да ходя по Дунав на места които са на по малко от 10 км. от града ми/да не излежа някой старец/. Нали знаеш ....хванеш 2 риби, дядката се опули и доиде до тебе, заплете в въдицата ти 1, 2 пъти па те попита " младеж....що не мръднеш малко нагоре?"
П.С. Утре подкарвам каракудите гиганти на Малък Преславец....ако откажат....червеноперките.
П.С. Утре подкарвам каракудите гиганти на Малък Преславец....ако откажат....червеноперките.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Не си прав колега ... и на теб няма да ти е приятно ако отидеш на место където искаш и да не можеш да разпънеш и 1 пръчка щото някви се "баровци" решили да нахвърлят "100" пръчки, че никой да не ги притеснява !!! Дунава е на ВСИЧКИ !!!!Nemezis_ss написа:Много колеги разпъват повечко пръчки предимно за да заемат цялото място. Че си е кофти когато до тебе застане аджамия и започне да замята през теб /НЕ визирам теб.....хората се подсигуряват/. Аз заради нахални пенсионери спрях да ходя по Дунав на места които са на по малко от 10 км. от града ми/да не излежа някой старец/. Нали знаеш ....хванеш 2 риби, дядката се опули и доиде до тебе, заплете в въдицата ти 1, 2 пъти па те попита " младеж....що не мръднеш малко нагоре?"
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Не си прав колега ... и на теб няма да ти е приятно ако отидеш на место където искаш и да не можеш да разпънеш и 1 пръчка щото някви се "баровци" решили да нахвърлят "100" пръчки, че никой да не ги притеснява !!! Дунава е на ВСИЧКИ !!!!
На теория да, на практика е на пристигналия първи. И аз съм губел по половин ден понеже някой е решил да хвърли трите си пръчки на 3 различни места.....
Но да дойде някой и да застане на 1 метър от мене и да ми пречи.... Виж ако е достатъчно голямо мястото....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
И днес не мога да снеса добри новини, лично от мене, или наблюдавани по десния бряг на р.Дунав около Русе.
Дебнейки прогнозата за времето, премятайки за и против след справки с най-различни рибарски поверия, реших че поделника е обещаващ.
Тиха сутрин, лекият ветрец от време на време в никакъв случай не е Ost oder Nord/Ost, който според стари кучета от едно време никак не е добър за риболовците по Дунав.Мекият приятен изгрев ме завари вече със спининг в ръка - длъжни сме да проверим.И се започна - тук скръб, там тъга..на друго място мъка...хеле по едно време
попаднах на 2-ма разбойника (защото се случваше да ударят по дребосъка едновременно) на 4-5-6 метра далечина.Бая разлюляваха водата - добри парчета бяха.
И се започна голямото надлъгване.Ловуват си нашите и хич не им пука, а аз по-нисък от тревата и по-тих от водата-мятам ли мятам.Сменям и мятам...Имаше и мръсни словосъчетания, и заклинания и молби от вида - ела хищник изяш ме..не и не.След като се надлъгвахме така цели 30-40 минути разбрах, че тези двамата ме правят на глупак и си дигнах сърмите сипейки закани.Така де - ще свърши тази мандра, ще огладнеете кучета неидни и ще гризнете дръвцето.Движейки надолу по течението попаднах на една групичка нашенци, ама дошли само да проверят хавата.Приближих и се заслушах в разговора им с цел и аз да кажа нещо по въпроса.Слушах, слушах и лека полека почнах да онемявам...оказа се че от 1-ви ( даже 31 ) до вчера така да се каже, те са извършили геройски подвизи.То не бяха сомове по до около 17 кила (това 3-4 кила сом го нямаха за нищо), то не бяха дойци по 3 и кусур кила, и амур и шаран ..и какво ли още не.Ама голям урожай ви казвам.Така и не се обадих, викам си не стига разсперите ами и тези ли ще ме баламосват, намерих си кочината на брега - палнах я ..и при бат Суни за малко силикон...че видях един ден едни дето ми харесаха.
За вас лъжа за мене истина - такива ми ти работи по нашенският бряг.
Ама никак не ми е криво.Готино е да се поразходиш, да те лъхне вятъра, да скачаш по камънака и да се завираш из шубраците.Що е лято и златна есен - така да е, па риба ..колкото-толкоз.
P.S. Венци - вземи ме някой път да проверим твоите распери, че моите са ми ясни.Транспорта от мене.
Дебнейки прогнозата за времето, премятайки за и против след справки с най-различни рибарски поверия, реших че поделника е обещаващ.
Тиха сутрин, лекият ветрец от време на време в никакъв случай не е Ost oder Nord/Ost, който според стари кучета от едно време никак не е добър за риболовците по Дунав.Мекият приятен изгрев ме завари вече със спининг в ръка - длъжни сме да проверим.И се започна - тук скръб, там тъга..на друго място мъка...хеле по едно време
попаднах на 2-ма разбойника (защото се случваше да ударят по дребосъка едновременно) на 4-5-6 метра далечина.Бая разлюляваха водата - добри парчета бяха.
И се започна голямото надлъгване.Ловуват си нашите и хич не им пука, а аз по-нисък от тревата и по-тих от водата-мятам ли мятам.Сменям и мятам...Имаше и мръсни словосъчетания, и заклинания и молби от вида - ела хищник изяш ме..не и не.След като се надлъгвахме така цели 30-40 минути разбрах, че тези двамата ме правят на глупак и си дигнах сърмите сипейки закани.Така де - ще свърши тази мандра, ще огладнеете кучета неидни и ще гризнете дръвцето.Движейки надолу по течението попаднах на една групичка нашенци, ама дошли само да проверят хавата.Приближих и се заслушах в разговора им с цел и аз да кажа нещо по въпроса.Слушах, слушах и лека полека почнах да онемявам...оказа се че от 1-ви ( даже 31 ) до вчера така да се каже, те са извършили геройски подвизи.То не бяха сомове по до около 17 кила (това 3-4 кила сом го нямаха за нищо), то не бяха дойци по 3 и кусур кила, и амур и шаран ..и какво ли още не.Ама голям урожай ви казвам.Така и не се обадих, викам си не стига разсперите ами и тези ли ще ме баламосват, намерих си кочината на брега - палнах я ..и при бат Суни за малко силикон...че видях един ден едни дето ми харесаха.
За вас лъжа за мене истина - такива ми ти работи по нашенският бряг.
Ама никак не ми е криво.Готино е да се поразходиш, да те лъхне вятъра, да скачаш по камънака и да се завираш из шубраците.Що е лято и златна есен - така да е, па риба ..колкото-толкоз.
P.S. Венци - вземи ме някой път да проверим твоите распери, че моите са ми ясни.Транспорта от мене.
- GODzillata
Мама им мръсна, а?!Pedro написа:... и си дигнах сърмите сипейки закани.Така де - ще свърши тази мандра, ще огладнеете кучета неидни и ще гризнете дръвцето.

Pedro,с удоволствие,но и моите така както твоите не искат да гонят примамките,та за сега се отказах,щото капотата ми станаха мноооого!А иначе ако не мине котка път в четвъртък може да пием по кола на "Чуството",да си побъбрим!!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- GODzillata
Докато пиете кола, няма да хващате.
Я ударете по бира в "Чифлика" и вижте за к'ви риби иде реч.

Я ударете по бира в "Чифлика" и вижте за к'ви риби иде реч.

-
- сериозен играч
Идеята ми дотада и на менеceslav написа: иначе ако не мине котка път в четвъртък може да пием по кола на "Чуството",да си побъбрим!!!!

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Съгласен-да се разчувстваме малко.Свиркай тука за подробности.
Па и на Чифлика ще му дойде реда както казва GODzillata.Гледам и при него не е цъфнала и вързала рибата...
Па и на Чифлика ще му дойде реда както казва GODzillata.Гледам и при него не е цъфнала и вързала рибата...
- GODzillata
Pedro написа: Па и на Чифлика ще му дойде реда както казва GODzillata.Гледам и при него не е цъфнала и вързала рибата...

Предвид това уникално заведение, трябва да инициирате среща на дунавските риболовци в него.

Получих покана от мой приятел да се поразходим по река Русенски Лом
и да метнем въдиците.Опитах се да откажа и му обясних какъв карък ме е
налегнал, но мърдане нямаше и рано сутринта потеглихме заредени с
попови прасенца, червеи, варена царевица, захранка и каквото още там дал
дедо Господ.
Очаваше ни изненада, първо бяхме изпреварени от по-ранобудни от нас, и
второ реката беше кална и мътна - жълтата река в Китай ряпа да яде.
Но отказване няма и метнахме въдиците.Явно кондицията на реката си каза думата,
щото не побутваше.Рекох да се поразходя и да направя някоя снимка.
Хубава е природата по поречието на Русенски лом - приятна зеленина, тишина и
величествено изсечени скали оформяха пейзажа.Гледката ме върна много години
назад по други рекички, на друго място в красивата ни Родина.

На връщане за малко да стане сблъсък земя-въздух.Бухалче бебе излетя от скалите
учейки се да лети, какво ли, по светлото, едвам успя да пикира над предния капак на колата,докосвайки го като писта (едвам пълзяхме в момента по пътя) и със сетни сили се приземи на една ръка разстояние върху някаква шахта.
Душичка - дали ще оцелее ослепено от ярката светлина ?? Гледахме се отблизо, и то
ни гледаше, но дали ни виждаше незнам - щракнах му една за спомен.

В заключение да кажа, че май се отървах от каръка само по една риба понякога.
Щото аз нищо не улових , обаче моят приятел улови една таранка като фафла.Само една - като мене.Иначе колкото пъти ходел бил ги скъсвал.Ще го видя от тук нататък.
Дали пък моят карък не се е прехвърлил на него ?? Пу, Пу...
и да метнем въдиците.Опитах се да откажа и му обясних какъв карък ме е
налегнал, но мърдане нямаше и рано сутринта потеглихме заредени с
попови прасенца, червеи, варена царевица, захранка и каквото още там дал
дедо Господ.
Очаваше ни изненада, първо бяхме изпреварени от по-ранобудни от нас, и
второ реката беше кална и мътна - жълтата река в Китай ряпа да яде.
Но отказване няма и метнахме въдиците.Явно кондицията на реката си каза думата,
щото не побутваше.Рекох да се поразходя и да направя някоя снимка.
Хубава е природата по поречието на Русенски лом - приятна зеленина, тишина и
величествено изсечени скали оформяха пейзажа.Гледката ме върна много години
назад по други рекички, на друго място в красивата ни Родина.

На връщане за малко да стане сблъсък земя-въздух.Бухалче бебе излетя от скалите
учейки се да лети, какво ли, по светлото, едвам успя да пикира над предния капак на колата,докосвайки го като писта (едвам пълзяхме в момента по пътя) и със сетни сили се приземи на една ръка разстояние върху някаква шахта.
Душичка - дали ще оцелее ослепено от ярката светлина ?? Гледахме се отблизо, и то
ни гледаше, но дали ни виждаше незнам - щракнах му една за спомен.

В заключение да кажа, че май се отървах от каръка само по една риба понякога.
Щото аз нищо не улових , обаче моят приятел улови една таранка като фафла.Само една - като мене.Иначе колкото пъти ходел бил ги скъсвал.Ще го видя от тук нататък.
Дали пък моят карък не се е прехвърлил на него ?? Пу, Пу...