И ловец съм, и рибар съм

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: И ловец съм, и рибар съм

Мнение от sapuna »

Зависи от лова!Аз съм с успоредка и надцевка!Имам и нарезна карабина "Мазалат",но не помня от кога не съм я вадил!При двуцевката имаш селективност на патроните,а и рядко в гората можеш да гръмнеш повече от два пъти!
Аз препоръчвам ИЖ 27М.Замисли се и за вариант "употребявано оръжие"!За 250-300 кинта можеш да вземеш почти нова пушчица!Драсни няколко реда за вида лов,който ще практикуваш,заделена сумичка за оръжие и лично виждане по въпроса,пък ще се помъчим да те упътим в избора!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Офффф...хабер понятие си нямам... :roll:

Със сигурност мога да кажа, че по заек и сърна няма да стрелям - :heart: не би ми дало.
По разни птици и диво прасе обаче, не бих имал задръжки, както и по хищници. :smt067 :bear:

От една страна май клоня към ловен автомат, заради повечето патрони, които побира, но пък свършат ли - проблем със зареждането, особено ако те гони разярен глиган. :lol: :lol:

Усещам, че ще сторя като с риболова - навремето си взех една въдичка втора употреба за 12 кинта, а сега за к'во иде реч, мани-мани. :D
Та дали да не си взема една стара надцевка, колкото да видя лова дали ще ми е тръпка и после вече да се хвърлям на яки пушкала... :roll: ...хм, май така ще сторя. :smt102
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Леле чак сега видях темата :oops: Кире честито вече и ти си Авджия :D за карабина трябва да изкараш разрешително за бодборен обстрел :roll: ако решиш за пушка 2 ръка свиркай ще поразпитаме тук там :D
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Определено няма да сбъркаш!Прегледай обявите в ловните вестници и списания и ти гарантирам,че дълги години ще си пуцаш с нея.Пак казвам обаче-препоръчвам ИЖ. :wink:
Изображение
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

sapuna написа:препоръчвам ИЖ. :wink:

:smt023 само руско оръжие при добра подръжка ще ти изкара 100 години и висше :) Ако искаш нещо по леко то 16 калибър но ти каза че в никакъв случай няма да ходиш гонач :D така че 12 кал. е по удачен вариянт и най добре магнум :)
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ОК, ИЖ ще да бъде...ъъъ...с кош ли или без? :wink: :lol:

Биско, ако чуеш, че някой продава такава надцевка - звънкай.

...а сега ме чака едно дъъъълго ходене по докИменти. :twisted:
Аватар
todoplam
новобранец
новобранец

Мнение от todoplam »

Колега ,ако си се насочил към руско оръжие, което е по евтино от западното, но не може и да се сравнява с последното ,аз ти препоръчвам ТОЗ 34.
Защо.Първото и наи важно предимство е по групираният и далекобоен бои на ТОЗ 34 пред ИЖ 27.По балансирана и според мен по изпипана.Единственият недостатък при ТОЗ 34 са ударните игли , които се чупят.
Всичко е добре когато завършва добре.
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Колега,ако ти падне ИЖ 27 или ТОЗ 34ЕР,произведени преди 1990 г веднага ги вземай и не се колебай:)Пушките са страхотни и имат добър бой.Ползвам ги и двете от години и съм много доволен.От ловните автомати ловувам с Байкал МР 153 супермагнум и е добра пушка,но е малко е тежка.Ако си решил да купуваш такава виж къде бие,защото по-вечето вкарват бренекетата горе в ляво на растояние около 50м,при мишена 60/60 см.Добър оръжейник може да го оправи,но те вкарва в допълнителен разход.Със съчмите нямат проблеми и са идеални за птичи лов и на дребен дивеч,особенно за патици.За карабините не коментирам,защото и аз като Сапуна я държа заключена в шкафа и не я ползвам.Успех в покупката и наслука през новия ловен сезон :D
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

Еее.. чак сега да я видя тая тема :-)Преди една седмица ми беше изпита. Теорията ,а на 1 юли ще са стрелбите и ако не се изложа нещо влизам в отбора ....И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ..А първата ми пушка ще е дядовата 16 калибър успоредка,ще видя колко ще се запаля и после ще преценя как да се въоръжа
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

krasii написа:...ще видя колко ще се запаля и после ще преценя как да се въоръжа
Успех на стрелбите! :)

А иначе много мъдро решение, което и аз ще последвам, защото спонтанно записах курсовете без лова да ми е в кръвта. :roll: ...ама ще видим...
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

аз имам билет за подборен лов ако изкараш такъв http://world.guns.ru/sniper/sn18-e.htm ето и един ловен автомат http://world.guns.ru/shotgun/sh07-e.htm
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
balkinei
новобранец
новобранец

Мнение от balkinei »

:)Сега видях темата ! Ха честито на младия ловец и успех на начинаещите :wink: Наслука ! От 15г съм ловец и да ви кажа ловната тръпка рано или късно се притъпява ! Рибаря си е рибар ! Бутни ме за риба и скачам :D , за лов вече се "услушвам " Относно пушката ,съм съгласен че една стара изпитана ИЖ-овка е добро решение при условие че няма излишни хилядарки за магазин... :wink: ТОЗ и подарък не взимам за употреба ! Още веднъж , наслука !
Не е важен улова ,а удоволствието...
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Я да ви питам ловджии-някой чувал ли е за пистолет,който е два пъти и половина по-мощен от АК. :wink:
Wild fur Schnuren!!!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

rino712 написа:Я да ви питам ловджии-някой чувал ли е за пистолет,който е два пъти и половина по-мощен от АК. :wink:
аз поне се сещам за един Гюрза пак е руски но дупчи бронежилетка 3 клас + 2,5мм титаниево фолио от 100 метра нещо което и Barret o50 не може
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

rino712 написа:Я да ви питам ловджии-някой чувал ли е за пистолет,който е два пъти и половина по-мощен от АК. :wink:
Колт Питон 357 Магнум :arrow: http://www.zazz.bg/play:aa861b0f
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”