за яз.Елешница?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Dean Iwanow
новобранец
новобранец

за яз.Елешница?

Мнение от Dean Iwanow »

До Варна на яз.Елешница някой може ли да даде инфо за него какво има кълве ли?Дали е платен и т. н.?
djifera
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Да платен е...за рибата незнам не съм ходил !
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

kalkan4o написа:Да платен е...за рибата незнам не съм ходил !
От кога е платен бе?Допреди месец беше свободен :shock: :roll:
Аватар
Dean Iwanow
новобранец
новобранец

Мнение от Dean Iwanow »

Еxecutor ти ходил ли си ,каква риба има там?
djifera
Аватар
Dean Iwanow
новобранец
новобранец

Мнение от Dean Iwanow »

Еxecutor ти ходил ли си ,каква риба има там?
djifera
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Казаха ми че е платен...ма може да се бъркам с някой друг щом си ходил значи още по хубаво... :D

Мно ми са ходи да диря шарко ама на нема как нема с кой бахти ташака
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Аз съм на 99% сигурен че водоема е безплатен,поради факта че има много амазоски места,където човек спокойно може да си лови и никoй никога да разбере че е бил там,язовира е голям и трудно би се зарибил така че концентрацията на шараните да е голяма.
По мои наблюдения бабушката и костура преобладават,а кефали съм закачал единствено инцидентно докато ловя бабушки.Най интересното е че съм хващал само едри кефали-300-0,5 кг през 5 излета по един брой само и то на тънкия такъм за бабушка.Все пак не съм ходил там от 1 година и явно бая се е променили положението,но може и мястото дето ловя да не е кефалско.
Иначе в Елешница сме хващали още Сулка(смъдок),европейски сомчета(моля ви пускайте маломерните обратно,че и без това тарашат с мрежи),попчета.Каракуда,платика и шаран само съм виждал как хващат,но аз не съм имал щастието още.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Бе мен ако питате умряла работа е там.Дребна червеноперка,костурчета,кефалчета,от шарана и помен няма.Тарашат го здраво :evil:
Javor

Мнение от Javor »

Аз лично съм му фен на тоя язовир. Тази година съм ходил поне 20-30 пъти(5 пъти на палатка, за по няколко дена). Истина е че има много бракониери, но пък и риба има: много червеноперка, огроми кефали, сомчета до 4-5кг, и шаран има ама е доста труден за хващане, и някакъква странна разновидност на таранката, която не знам как се лови.
Не го подценявайте този язовир :!:
Но не е за препоръчване да се ходи август , тогава е пикът на бракониерите и е някаква лудница :) .
Javor

Мнение от Javor »

Аз говоря за този:
http://vodoemi.hit.bg/Tzonevo.jpg
Вдясно на картата :)
Javor

Мнение от Javor »

Сега се сетих, че май имаше някакъв рибарник под стената на големия язовир.
Сигурно затова става объркване.
Може да се види на http://bgmaps.com
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

И аз за него говоря,но опеделено Цоневския е по-добра алтернатива,стига да знаеш дащните места.Там ми е рекорда на платика-2ма за 3 4asa-10 кг платики и само 2-3 червеноперки на тесто от спринцовка без никаква захранка с директни 5 метрови телескопи.Случайно на тестото се хвана едно костурче към 8 см и реших да поразнообразя с риболобв на хищници.още с хвърлянето на въглер на около 7-8 метра дълбочина ми удари смъдок около 3кг но на бреха се откачи при самото повдигане от водата вече-не носех кеп,защото там много рядко удря шаран над кило,а бяхме тръгнали само за платика.Естествено сложих малка кукичка и почнах на бяло червейче да си ловя стръв за смъдоци.Хванах си идеални бабушки,но освен костури нищо друго не бутна и продължих да дърпам платики.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”