Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Флуорокарбоново чепаре
Модератор: sestrata
-
- новобранец
Флуорокарбоново чепаре
колеги каква е все пак разликата м/у нормално и флуорокарбоново чепаре. от скоро съм ''3АРА3ЕН'' и не ми са ясни много неща но все пак- 8 ,9,10 лв едното нещо множко ми звучи моля обяснете /ако съм объркал нещо - sory /
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: флуорокарбоново чепаре
Поради кофициента си на пречупване на светлината (който е почти колкото този на водата) флуорокарбона е невидим във водата,малко по скъп е от монофил,но и е по слаб като издържливост.Успехи!!

Където качеството е от значение!
- slavi_8899
- вече хвърля и на тежко
Re: Флуорокарбоново чепаре
Аз знам ,че флуоркарбона е почти невидим за рибитте поради коефициента на пречупване на светлината , както каза колегата, но влакното е по-здраво с това покритие! То това е някво покритие, па как го прави по-здраво незнам
Тази информация съм я чел в българска риболовна енциклопедия 

- Моряка
- кандидат преподавател
Когато намотките се правят направо с флуорокарбона е значително по трудно да се направи качествен възел и изработката на това чепаре е трудна,поне аз така мисля.Та майсторлък+материали+печалба=цената.Ако си го направиш сам ще ти излиза значително по-ефтинко.
Последно промяна от Моряка на Съб Фев 07, 2009 12:00 am, променено общо 1 път.
А сега де? 

Флуорокарбонът е почти невидим във водата, но това за издръжлвостта не е вярно той е доста по слаб от монофилните влакна. Голяма част от монофилните влакна имат флуорокарбоново покритие, но флуорокарбоновото влакно няма покритие , той си е чист флуорокарбон, вземи една запалка запали един монофил и един флуорокарбом и ще видиш разликата, и на късане също се забелязва.slavi_8899 написа:Аз знам ,че флуоркарбона е почти невидим за рибитте поради коефициента на пречупване на светлината , както каза колегата, но влакното е по-здраво с това покритие! То това е някво покритие, па как го прави по-здраво незнамТази информация съм я чел в българска риболовна енциклопедия
Живей така че като умреш и дявола да ти пали свещ
- Моряка
- кандидат преподавател
Но е по-твърд от монофила и бидемите на чипарето не се къдрят.
А сега де? 

Зависи от монофила, все пак има и мн твърди, които също не се къдрят.
Пълен ташак ,китайски боклуци .
Миналата година се лъжех да давам грешни пари за флуорокарбон ,3D бла ,бла ,големите магазини мислят само нещо ново да ни взимат кинтите ,чепаретата китайски никакво качество ,сега от едно малко магазинче си взимам ,човека сам си ги прави ,като закачи някъде не мога да скъсам ,а ония сами им се отвързваха възлите.Снощи с един приятел голям баровец ,флуокарбон ,пръчки,макари и други чудесии ,аз с едно чепаре от 2 лв ,5 кила сафрид ,той нямаше и наполовина ,да не говорим ,че скъса поне 3-4 .
Миналата година се лъжех да давам грешни пари за флуорокарбон ,3D бла ,бла ,големите магазини мислят само нещо ново да ни взимат кинтите ,чепаретата китайски никакво качество ,сега от едно малко магазинче си взимам ,човека сам си ги прави ,като закачи някъде не мога да скъсам ,а ония сами им се отвързваха възлите.Снощи с един приятел голям баровец ,флуокарбон ,пръчки,макари и други чудесии ,аз с едно чепаре от 2 лв ,5 кила сафрид ,той нямаше и наполовина ,да не говорим ,че скъса поне 3-4 .
Да има hard влакна като тел са, но за чепаре няма да ти свърши работа.moriak1 написа:А 0,12 или 0,14 дали няма да се накъдрят
Dach е прав тая година на толкова мн сафрид може и без флуорокарбоново чепаре.
-
- новобранец
да когато е много риба няма голямо значение дали е ФК или МОНО но ако е назлън резултата е МНОГО : 0 за ФК А колкото до цената вчера купих по 4,50 лв. смятам 4е супер цена а и продава4а каза - разликата в цената на влакната е около 0,7- 1 лв. вси4ко друго е 1:1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе я си работете с перушината.
Откакто се помня,само такива използвам.Последно време големи измишльотеници се навъдиха.Ако си мислете,че с едно чепаре цяло лято ще карате,в грешка сте.
Откакто се помня,само такива използвам.Последно време големи измишльотеници се навъдиха.Ако си мислете,че с едно чепаре цяло лято ще карате,в грешка сте.
А така Киро, обясни им, и аз работя с чепарета с пера и тук там с някои обикновени флуо. Не си заслужава да пълним гушите на хората.
Пашата обича смелите.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги освен че е невидим за рибите ,флуорокарбона не гние и това му е другото добро за нас и не чак дотам добро за водоемите ни качество,защото вече има и такива мрежи,а те са направо вечни.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
ами не си вземаи китаиски аз ползвам варненски много са яки имам приятел производител тои ме зарежда и с моно и с фл на 10 моно едно фл и с него ловя толкова колкото с 9тяхто не знам колко ги продава , но мисля , че е сносна ценатаdach написа:Пълен ташак ,китайски боклуци .