Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Хет Трик на яз. Мурла...
-
- учете се от него
Re: Хет Трик на яз. Мурла...
За толстолобския монтаж на тези 5-9 , колко ти е влакното?chestarfield написа:миналата година на този монтаж имам около 30 вадения на толостолоб от порядака на 5-9 кила екземпляри. кефа доближава този на амур със тези размери на перо със корда 0,14-0,16 да го извадиш.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Еее колега кво направи ти бе!!Ако ми изкараш амур 5-9 кг с влакно 0,14 направо ти подарявам цялото си снаражение !!! Егати !!!chestarfield написа:миналата година на този монтаж имам около 30 вадения на толостолоб от порядака на 5-9 кила екземпляри. кефа доближава този на амур със тези размери на перо със корда 0,14-0,16 да го извадиш.

Ще те спукам,рибо!
-
- сериозен играч
браво, колега .добър хетрик си им наприл 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
Не се хващай на тая , бачовата , щото -отиде снаряжениетоmartu написа:Еее колега кво направи ти бе!!Ако ми изкараш амур 5-9 кг с влакно 0,14 направо ти подарявам цялото си снаражение !!! Егати !!!chestarfield написа:миналата година на този монтаж имам около 30 вадения на толостолоб от порядака на 5-9 кила екземпляри. кефа доближава този на амур със тези размери на перо със корда 0,14-0,16 да го извадиш.

-
- учете се от него
За тия толстолоби , с този ТИП монтаж , май трябва да има сериозна консултация със шаранджиите
" Кълването" , 100% е при изплюване на куката ( засмукана със стипопора)!!!! Айде сега , схема за хващане на 0.5 метра от повърхноста( най- важното , кой точно модел куки1) , при още 7-8 метра до дъното ( днеска беше толкова) 

- ivotatos
- ще става разбирач
IDA другия път като отидеш там ползвай сащия монтаж но на пружината от доло сложи само една кука да видиш има да ме споминаш цял живот 

Никога не забравяй от каде си трагнал!!!
ихииийййй това като го чуете значи съм на язовира и вадя риба!!!
-
- учете се от него
Без стиропор , налиivotatos написа:IDA другия път като отидеш там ползвай сащия монтаж но на пружината от доло сложи само една кука да видиш има да ме споминаш цял живот

- ivotatos
- ще става разбирач
ааааааааааааа май знаем а не казваме (да без)
-
- учете се от него
Не бе , артлик , знаех го ( от днеска)ivotatos написа:ааааааааааааа май знаем а не казваме (да без)

п.п. ми един стиропор не са ми " смъкнали" , от четирите куки на стандартната пружина( слагах по един ,горе и по един , долу и две куки горе и долу , свободни) , моите пружини които ползвам за толстолоб " на дъно " са само с по две куки , но там е съвсем друга схема...
- ivotatos
- ще става разбирач

-
- учете се от него
Е , това какво означва , " риболов с фидер , на плувка с пружина , под повърхноста ,на косъм с "олекотител" на куката , за по-лесно засмукване. Като " олекотител" ми идва на ум ...плаващ бял червей , на косъм.ivotatos написа:![]()
![]()
п.п. "олекотител"- нещо което да увеличи площа на куката , с цел , по -лесното и засмукване

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво, IDA! Значи можело да се ловят и без коситба!
Та какво викаш за No, цвят и вид на куките?
Стиропора - по едно топче на кука ли? И къде се монтира? На пружината каква захранка си сложил?

Та какво викаш за No, цвят и вид на куките?
Стиропора - по едно топче на кука ли? И къде се монтира? На пружината каква захранка си сложил?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Диканаров
- кандидат преподавател
ИДА, да знаеш само какви спомени ми възбуди в стареещата глава! На този язовир, какви шарани и гаджета сме ловили и водили! През 1966-67 бях млад офицер в Карлово и ерген на това! А сега за твоят метод за ловене на толстолоб:- Направо е революция! Ще го пробвам на Сопот! Там им знам местообитаванията на голямите толстолоби! Плувал съм между тях с малката си лодка и нищо не можех да им направя. Опитвал съм на магданоз, малки доматчета, водорасли от тези дето са като коса и нищо. Плуват, кефят се на повърхността и не се плашат от лодката ми. Стоят, като подводници. Виждал съм ги много пъти, докато си сменям местата за ловене на костур на рибка. Това ме е карало да си пробвам на плувка със споменатите примамки, и като не ми кълвят и загубя час да ги гледам, пак си продължавах костура. Преди много години имаше на този язовир риболовна бригада от Дунав. Имаха камион с гриб и голями лодки. Та тези рибари ловяха толстолоба с мрежа, като преди това пускаха един техен жив толстолоб с въже и поплавък. Той като плува намира ято толстолоби и започва да плува с тях. Рибарите, като видеха, поплавъка да се завърта в едно място, го заграждаха с гриба и теглеха на брега. От Татово време обаче никой не е зарибвал толстолоб, а арендатори и бракониери редовно прецеждаха язовира десетилетия. Та толстолобът не е масов, но има много голями животни, но са професори по оцеляване! Ще им пробвам тази година твоят метод! Благодаря! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!