Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Дано те е напуснал тоя пусти карък!Фотосесията е чудесна и ми напомня ,че и аз ходих май по тия места преди 2 години......
Айде в четвъртък към 10.10 на "чуството",Ники ще чакаме и теб!!!
Айде в четвъртък към 10.10 на "чуството",Ники ще чакаме и теб!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
O.K. - там съм.
Онзи ден бяхме на Дунава.До обяд на 6 пръчки със стръв царевица,торен,бял,прасе,малаено топче на куката - само една платика грозна, която беше изстреляна обратно.От нямане какво да правим решихме да се пробваме в дебрите на кльонка.Колко сме успяли да докараме звука само Бог знае.Интересното е, че имахме едно откачане и едно сомче извадихме и то в най-голямата жега в периода между 12:00-14:30.На куките слагахме по 3 попови прасета с гарнитура едър торен, колкото може.Изгоряхме яко и решихме да си ходим.Не знам колко кг е сомчето, искам да Ви го покажа не ми дава да качвам снимки.Някой може ли да ми помогне?Опитвам да пиша на Dedy но получавам само празни ЛС-и от него.Ето това ми изписва в червено "Максималната големина на файловете е достигната." Ясно е, че нещо трябва да се изтрие но как и откъде, гледах гледах и не видях
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Функцията с прикачване на файлове за сега не работи!!!kutinchev написа:Ето това ми изписва в червено "Максималната големина на файловете е достигната."

Благодаря, че помогна на колегата за снимките!
Dedy
kutinchev,
Трябва да намалиш големината (обема ) на снимката , а не да се опитваш да я вкараш
както си я свалил от фотоапарата.
Ползвай някоя програма от типа PhotoShop,Adobe Photoshop ili PaintShop Pro-има и други, а може да ползваш и Microsoft Picture manager- вграден в Microsoft Office -> Office tools.Търсиш къде пише Resize, и я правиш 800 х 600 или малко по-малко и така
файла ще спадне като обем на 400 или под 400 Kb, и няма да ти бъде отхвърлен, като се опитваш да го вкараш във галерията и оттам във форума.
Това е.Гледам че ГогоШарана ти ги е направил 150 Kb, може и повече, до 400 Kb и ще са с по-добро качество.
Бравос за сома - покрай мене са минавали лодки и кльонкат - може и ти да си бил, аз вися на брега...
Вчера след обяд пак налетях на вретенарка - докато не ги изловя всичките, риба няма да има....

Трябва да намалиш големината (обема ) на снимката , а не да се опитваш да я вкараш
както си я свалил от фотоапарата.
Ползвай някоя програма от типа PhotoShop,Adobe Photoshop ili PaintShop Pro-има и други, а може да ползваш и Microsoft Picture manager- вграден в Microsoft Office -> Office tools.Търсиш къде пише Resize, и я правиш 800 х 600 или малко по-малко и така
файла ще спадне като обем на 400 или под 400 Kb, и няма да ти бъде отхвърлен, като се опитваш да го вкараш във галерията и оттам във форума.
Това е.Гледам че ГогоШарана ти ги е направил 150 Kb, може и повече, до 400 Kb и ще са с по-добро качество.
Бравос за сома - покрай мене са минавали лодки и кльонкат - може и ти да си бил, аз вися на брега...
Вчера след обяд пак налетях на вретенарка - докато не ги изловя всичките, риба няма да има....

-
- сериозен играч
На 16.06.2008 г. към 22:00 часа е получен сигнал за забелязана мъртва риба и наличие на петно с диаметър 1 м. образувана пяна в района на моста на река Черни Лом в землището на с.Кацелово, община Две могили, област Русе. Комисия съставена от екип от РИОСВ – Русе, специалист от Териториална Дирекция "Гражданска защита" – област Русе и началника на Военен отдел – Две могили е извършила оглед на мястото и установила наличие на петна от мазнина или нефтопродукти. По информация на кмета е имало много мъртва риба и петна с диаметър около 1 м. РИОСВ – Русе е взела проби от водата за извършване на физико-химичен анализ. Подаден е официален сигнал до РИОСВ – Шумен за проверка на евентуални замърсители от гр. Попово и съседните региони. Изпратено е предупреждение до кметовете на общини Две могили и Русе за информиране на населението от прилежащите райони на реката. Организирано е наблюдение на реката.
Източник: ГЗ - Русе

Източник: ГЗ - Русе

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Черни лом се влива преди Божичен в Русенски лом.Много е живописен,като съм ходил
на Каран върбовка пътя върти около него.
Ще отровят и Русенски лом тези престъпници.
Колега не се ли влива между Кошов и Иваново, може да си се обаркал нещо. А ако има в момента някаде риба тя е точно след смесиците!Pedro написа:Черни лом се влива преди Божичен в Русенски лом.Много е живописен,като съм ходил
-
- сериозен играч
Влива се между Кошов и Иваново, местните му викат смесището или нещо такова беше . 

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Сигурно е както казвате - аз гледах на една тъпа карта.Не беше много подробна и се виждаше само че е преди Божичен.

Викат му "Смесиците" няколко пъти съм ходил там има много риба. Много шаран и амур имаше лятото на 2007 тая година не съм ходил до там още, но ще отида
Колко "много"? 5-6, 50-60 или 500-600?teleskopa написа:Викат му "Смесиците" няколко пъти съм ходил там има много риба. Много шаран и амур имаше лятото на 2007 тая година не съм ходил до там още, но ще отида

Като се скъсаха дигите изгребаха рибата по бостаните и остана малко в реката.
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Баш там ходих миналата година лятото и се капотирахме здраво. Както и друг път съм писал, досега не ми се е случвало да ида на лома и да хвана повече от 3-4 рибета, но на това място тогава не бутна. Все едно изобщо няма риба във водата. Абе трябва си късмет... и още нещо 

Моето мнение е, че местните се вихрят яката по разрешено и забранено време по тези малки рекички, с разрешени и забранени уреди и пособия, и ги опоскват яката.
Последно промяна от Pedro на Чет Юни 19, 2008 11:48 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Миналата година не съм се връщал без шаран от лома, ама не ми прави кеф там- само като Дунава носи много водорасли. Иначе вчера ходих да пробвам шарана на Дунава. Работата е много зле- за 5 часа сътринта нямах никакво пипване от риба, било то платика или таранка. За утре се замислям какво да правя, мисля си да пробвам бялата на рибка... тоя шаран яко се е изпокрил 

Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!