Въпрос за прожината

Модератор: sapuna

HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Колега doko моля правилно да ме разбереш.Нашия колега попита,как да си реши проблема с нощния риболов,другия колега спомена за сигнализатора и се започна едно отклонение. За протеиновите топчета точно това казах,че щом аз не ловя на тях не значи ,че не са ефективни просто си има тънкости.На пружина ловя от 20 години .В периода 1988-1995год съм ходил всеки божи ден на риболов и още приемам съвети и правя експерименти и изследвания.И накрая нека не прозвучи самохвално съм един от първите производители на риболовна захранка в БГ макар и не голям(от 1992г).А последното нещо което ще направя е да се заяждам с колега от форума.АКО НЕ МОГА ДА ПОМОГНА НЯМА ДА ПРЕЧА. НА СЛУКА НА ВСИЧКИ.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Това , че някои колеги са с "изострено" чувство за хумор , лошо няма , но ако се чете внимателно , става въпрос за нощем , а тогава колкото и да е смешно , сигнализатора ти показва веднага на коя въдица ти е клъвнал "плевела" ...
Айде , че в момента върви волейбола и не ми се влиза в безмислени спорове , уважавам всяко мнение дори и да не ми е по вкуса , всеки от нас има право на грешно ...
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

HAZART написа:Ей аман от фантазьори и отворковци в този форум.Всички акъли дават а пък ядат скумрия от "МЕТРО". 1. пише се прУжина а не прОжина 2. как на Пясъчник се вадят 5-6 кг шарани на пружина като според някои по този начин излизат само каракуди 3. нека пишат по темата колеги които имат поне 5-6 години опит с този вид риболов.И аз не съм уловил на протеиново топче риба но ако кажа че е измишльотина ще ме оплюят здраво тези които ловят само по този начин.КАЗВАЙТЕ МЕТОДИ И НАЧИНИ А НЕ УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ.

До колкото чета темата е за ПРУЖИНА а не за пр. топчета ! а тва за фантазьорите и отворковците ,не знам що го писа :roll: :roll: :roll:
Тва че дават акъл хората не значи ,че ядат скумрия от "МЕТРО" -- Не сади по себе си :!:
:D :D :D

Сигнализатор и прожуна найстина някак си не върви ! пък който иска нека си хваща така, въпрос на личен избор ! Стига да ги хваща така да !

Нека като сме трагнали да пишем разни мнения и теми да помагаме на хората , не да ги гоним от форума !
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Между другото да ви питам , ако на пружината се сложи кал омесена със суха царевица и на куките също се сложи суха царевица , какво да чакаме да ни удари ... ???
Аз вечер понякога правя така и изобщо не ме е "срам" да си призная , че работя със сигнализатора !
А че форума е за да си помагаме , мисля че спор няма и не може да има , аз ако не бях убеден в това изобщо нямаше да се регистрирам , ами щях отстрани да си чета и да гледам "сеир"...
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въпрос за прожината

Мнение от ribarq »

KrOkO написа:Да попитам как като съм вечерта как да разбера дали ми кълве като съм на прожина смятам да сложа звънче но може да не го чуя дайте някой съвет колеги.Благодаря :)
ето едно от решенията ти на проблема !

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 17d792db5d
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Сигнализатор и прожуна найстина някак си не върви ! пък който иска нека си хваща така, въпрос на личен избор ! Стига да ги хваща така да айде обоснови се защо,да не кажеш ,че са измислени само за монтаж на косъм.на марица ударите са повече на спирала-пружина и три-пода да си го оставя в къщи.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Ще ходя на " прожина " След дни на шипока на Искъра и ще споделя досега съм доволен, притеснява ме че е бракониерство по закона повече от две куки, Но ще бракониерствам тогава. Мрежите бомбите и тока ще ги оставя за последната вечер, понеже не мога да съхранявам рибата. Ще взема ядрени взривове по два мегатона и малки мрежи по 2000 метра.

Дайте ми актуални телефони да звъня ако видя конкуренция, че има много тук тел. но ми кажете кои са действащи. Миналия месец до мен на 30 метра пускаха мрежи и не им пукаше че се виждат. Бях само с жената иначе бих ги уплел в такъмите им па да се оправят.
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

колега за Софииско ....0887213838 звънете не ни жалете
Бъдете здрави за риболов
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ribarq написа:ето едно от решенията ти на проблема !
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 17d792db5d

перфектното решение-ама за река-кьдето влакното е опьнато и звьнче се слага на вьрха на прьчката с по една свтеща ампулка :wink: инак,за прОжината на язовира,доколкото си спомням залепвах с изолирбан ампулка на звьнчето :wink: -ползвам главно от тези медните-заврьзвам го на щипка за пране(гледам да е по-стегната и нова) и с дьльг капрон-за самата стойка,лепвам ампулата и готово-при засичане влакното изхвьрча от щипката,а звьнеца пада на земята,а не в гората или водата,щото е вьрзан за стойката,а друг вариянт е да си купите по една лампа за главата и като дрьнне-директно се осветява :idea: е,не става за тия дето хвьрлят по 15 прьчки,само за по две три :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Sergey_gigov
новобранец
новобранец

Мнение от Sergey_gigov »

а мисля че тук е мястото да попитам за правилното връзване на пружината - може ли някой да покаже как се връзва правилно (има ли някакви тънкости )
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Не мога да разбера логиката на някои колеги - защо електронния сигнализатор да се ползва само за риболов на шаран и амур 5 кг+? Според мен ел. сигнализатора е удобство при индикацията на кълване при дънен риболов, независимо дали си с монтаж "на пружина", сейфти или инлайн и независимо дали ще ловиш шаран, амур, каракуда или платика.
Колегите, които ходят на Езерово или Кастел, където има супер много мъненки шаранчета по 600-700 грама, и на 10 малки кълве един приличен 3-4кг +, по същата ви логика, шаранчетата по 600 грама дето кълват на косъма, също не стават за сигнализатор :) Ама колегите се снимат гордо с тези шаранчета до род-пода, до сигнализатора с шаранче една плесницаголемина :wink:
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

на тия с 15-те пръчки като му светнеш една в суратя и нема да има нужда от ламби,он сам че си свети бая длъжко време
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”