Да се похваля и аз

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Nightmare
новобранец
новобранец

Да се похваля и аз

Мнение от Nightmare »

Днес за 2 часа направих сефтето на първата ми спинарка :D
Хванах общо 5 костурчета по около 1 длан :? които естествено върнах обратно.За съжаление снимки нямам че от бързане забравихме фотоапарата :oops:
Блесничката беше Агила лонг №0 :) ,Пробвах също и воблерче и другите блеснички и силиконките как се държат във водата..та така общо взето съм доволен и мисля че тепърва предстоят големите риби :lol:
Аватар
Andrey82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Да се похваля и аз

Мнение от Andrey82 »

Като чета за тоя спининг и аз се зарибявам да пробвам, а и е интересно - динамично такова като наблюдавам колегите като ловят. Колко може да струва най-евтиното обурудване за спининг? Да почна с евтино, а после ако ми хареса да взема по-добро...
На Текето ми е най-добре :)
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

До стотака ,плюс няколко примамки!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Имам малък пробем при замятането,дали щото има повечко корда на шпулата,дали от леката блесна ама много ми се размотава кордата.Тея дни ще ходя пак и ще правя тестове :lol:
Иначе на блесните тежест слагате ли :?:
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Nightmare написа:Имам малък пробем при замятането,дали щото има повечко корда на шпулата,дали от леката блесна ама много ми се размотава кордата.Тея дни ще ходя пак и ще правя тестове :lol:
Иначе на блесните тежест слагате ли :?:
На едно място пишеше, че може да се сложи тежест на около 30-40 ? см от блесната, като тя (тежестта) трябва да е по-лека от блесната.
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Днес приказвах с един собственик на рибарски магазин и много голям рибар :lol: и той ми каза така-с троен вирбел на едното ухо тъничък повод с малко олово на около 20 см и на другото ухо повод и блесната :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:Днес приказвах с един собственик на рибарски магазин и много голям рибар :lol: и той ми каза така-с троен вирбел на едното ухо тъничък повод с малко олово на около 20 см и на другото ухо повод и блесната :)

Ако тормозиш костурите на Копринка , бачовото- бяла аглия номер 2 , пада до дъното и бавно въртене по релефа. Никакви нулички или две нулички , става дума за костури 30+. Може да си правиш и гъдел с разни утежнения , ама това не е тва :wink:

п.п. ти какво , отписа ли ги шараните на оня гьол :roll:
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

:) Шараните не съм ги отписал,но в момента нямам възможност да ходя никъде,понеже имах една лека операция и не мърдам от нас :cry:
До няколко седмици ще се възстановя(дано да е по бързо)и сме замислили един голям излет на платеното гьолче :D
А иначе за костурите няма ли да закачи блесната по дъното като влача?
gogo_fish
новобранец
новобранец

Мнение от gogo_fish »

Размотаването на влакното ти идва от това,че може би ти е препълнена шпулата,а иначе за доброто изхвърляне на блесната зависи от сечението на влакното.Пределно ясно е,че за"00"блесничка трябва да се работи с по финна линия за да получиш исканата дистанция,а за прецизното замятане зависи от твоя опит
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”