Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въпрос за кукичките
Модератор: sapuna
Въпрос за кукичките
Въпросът ми е: Могат ли да ме глобят ако ловя с да кажем 2 или повече кукички на една въдица?Благодаря за отговора предварително.
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за кукичките
Аз мисля, че с повече от 2 неможе! То на билета пише!
Последно промяна от Assassin23 на Съб Юни 28, 2008 5:00 pm, променено общо 1 път.
Ами нямам още билет и как да разбера?
Засега си ходя на платено но все пак реших да попитам...

- краси12345678
- ще става разбирач
По закон на вътрешен изкуствен водоем:язовир:имаш право на 3бр.въдици с монтирани до 2бр.куки, на естествените водоеми:реки и езера: 1бр.въдица с до 2 куки.На Дунава 3бр.въдици с до 2 бр.куки ,наморето може и с чепаре до10бр.куки.Успех.
-
- ще става разбирач
Първо си извади едно билетче 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
По закон ти трябва билет и за платените водоеми.Мой познат го одрусаха 80 лв на платен язовир, защото нямаше риболовен билет.Бях свидетелrepair написа:Ами нямам още билет и как да разбера?Засега си ходя на платено но все пак реших да попитам...

Благодаря за информацията.И по отношение на коментарите - на платен РИБАРНИК ходя а не язовир
- malkia_joro
- разбира нещата
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с
монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените
водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се
постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки
(единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита,
крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
=========================================================================
Това пише в закона
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с
монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените
водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се
постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки
(единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита,
крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
=========================================================================
Това пише в закона

Красотата на живота е в това,че продължава.

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
за закона ясно,но.....в повечето магазини готовите мухи за булдо или пружинките се продават с повече куки,мухите са с по 3,а пружинките с 4,аз лично махам куки от тях.......но в магазините не знаят ли закона или аз съм в грешка?
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- CERRUTI
- сериозен играч
Абе то по магазините продават и Ферарита които вдигат 300км/ч.-ейййй тея от Ферари не знаят ли че ограничението по закон е 50км ?!?!?!?!?toxin34 написа:за закона ясно,но.....в повечето магазини готовите мухи за булдо или пружинките се продават с повече куки,мухите са с по 3,а пружинките с 4,аз лично махам куки от тях.......но в магазините не знаят ли закона или аз съм в грешка?

-
- учете се от него
Виждал ли си 300 метрови " чепарета" със 150 кукиCERRUTI написа:Абе то по магазините продават и Ферарита които вдигат 300км/ч.-ейййй тея от Ферари не знаят ли че ограничението по закон е 50км ?!?!?!?!?toxin34 написа:за закона ясно,но.....в повечето магазини готовите мухи за булдо или пружинките се продават с повече куки,мухите са с по 3,а пружинките с 4,аз лично махам куки от тях.......но в магазините не знаят ли закона или аз съм в грешка?![]()

IDA написа: Виждал ли си 300 метрови " чепарета" със 150 кукиАз съм виждал- много пъти , и то "нагъсто" , по две-три такива "линии" , на група

Това да те глобят на частен водоем ми се струва тъпичко,нали държавата го е продала/дала под наем рибата си е на арендатора и той си решава кой,как ще я лови.
По въпроса с кукичките,ако някой реши да се заяжда винаги ще намери начин.Има си някой недоизмислени неща в закона това с едната въдица на река някак си куца и нощния риболов :> мое мнение.
По въпроса с кукичките,ако някой реши да се заяжда винаги ще намери начин.Има си някой недоизмислени неща в закона това с едната въдица на река някак си куца и нощния риболов :> мое мнение.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
един пример за река-събота подготовка,купуване на храни,стръви т.н.Ставане рано път и наяшият човек си изперкал 5-6 дънни и ти няма къде да хвърлиш,а това по реката се случва,защото местата за риболов са ограничени.Бил съм свидетел на двама човека хвърлените въдици заемаха 50м и нагоре площ,а на това място се провежда едно градско първенство.Единствено за морския риболов би трябвало да се лови с повече от една кука.В Испания като ловях на дъно при всекидневните ми двуразови проверки,искаха да ми видят броя на куките и стръвта с която ловя.Alucard написа:Това да те глобят на частен водоем ми се струва тъпичко,нали държавата го е продала/дала под наем рибата си е на арендатора и той си решава кой,как ще я лови.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....