яз. Душанци

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

яз. Душанци

Мнение от Бачо Илия »

Колеги интересува ме южната страна , след село Душанци и стената и Дълбочица , дали по тези места е тръгнало нещо и какво :roll: :roll: :roll:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: яз. Душанци

Мнение от Бачо Илия »

От 100 прочита на темата , никой-нищо ли не знае.....и да напише два реда???
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

ИДА, през уикенда ще съм в Антон и ще отскоча до Душанци, но не знам от коя страна ще съм. Ще обадя после каквото съм научил! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
vasilevsan
новобранец
новобранец

Мнение от vasilevsan »

Бях там преди две семици.От към копривщица.Уклея кълвеше слабо,навътре по някоя маломерна пъстърва.на дъно хванах три платики около кило-прекрасни.Червеноперка също.НО там са секли дърва и са развалили местата за разпивка-аиде наслука.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

vasilevsan написа:Бях там преди две семици.От към копривщица.Уклея кълвеше слабо,навътре по някоя маломерна пъстърва.на дъно хванах три платики около кило-прекрасни.Червеноперка също.НО там са секли дърва и са развалили местата за разпивка-аиде наслука.
Колега , благодаря за инфото :prayer: Платиките , на какъв монтаж и стръв :roll:
Изображение
vasilevsan
новобранец
новобранец

Мнение от vasilevsan »

НА дъно,пружина с куки и над тях по линията още три куки,на тях удараше пъстървата. основно бял и червен-бял.захранка за платика задължително-успех!!!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,вярвай ми,полза от многото куки няма!Няма да хванеш повече риба,от колкото ако имаш две куки,които са в границата и на закона.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Камба , местните там имат страхотен "монтаж" за уклеи , както по морето му викате на "аланкат" :D Дънна тежест(10-20гр) , нагоре "чепаре " от 4-5 кукички със стръв "бял" , после нормалното утежнение на линията за плувка 1.5-2.0 гр. и после плувката. На всяко кълване се подсича леко и се вадят по 3-4 , като попчета или сафриди :roll: :roll: :roll:
Изображение
vasilevsan
новобранец
новобранец

Мнение от vasilevsan »

Скивахте ли за какво става въпрос.горните куки са по малки и са за пъстърва,а долните за нещо по яко.Айде ще се видиме там ,към 19.00 потеглям .На всички наслука!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

ИДА, както бях обещал докладвам:
1. Много жега и мотористи на стената. Имаше на "базиликата" преди Антон рокерска сбирка.
2. Водата прелива от преливника обилно. Такова високо нива аз не съм виждал там, когато съм ходил.
3. На стената двама рибари с по 10-15 оклея.
4. От страна на водната спортна база- къпане, лодки и никакъв рибар.
5. От южната страна на ливадите, голями компании със заметнати на дъно въдици. Не видях удар или суматоха в интервалът от 10-13.30ч.
6. Аз не си носех рибета, като разчитах да си хвана на място, но нямаше удобно по-плитко място. А и нямах много време да обикалям да търся. Та се задоволих само с разходка и лафче.
7. Всички ми говореха, за горната част при устието. Там давал шаранът и едрата каракуда. На въпросът ми защо не са там, не получих смислен отговор. Или, че местата са все заети или, че рокерите там бивакували, или с липса на транспорт.
8. Засушаването се отрази и на гъбите. Само две печурки и те засъхващи на поляните по билото.
Е от мен толкова. Една събота и неделя, а програмата включваше: консултации по купена къща и двор, посещение на винарска изба, посещение на тракийският комплекс в Старосел. И много хапка и постоянна попивка. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега Диканаров ,
Благодаря за подробното инфо :prayer: Поради липсата на информация и невъзможност за по-рано от 19.30 (петък) , тръгване , предпочетахме Домлян- много добър излет , гарниран със здраво хапване , пийване и приличен улов на "ядливи" риби :D За Душанци е ясно че за сега атракцията е на устието , но поради ограничените места е малко трудно да се попадне там :?
Поздрави :D :D :D
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колеги, кажете някакво инфо за устието на Душанци :?: Някой бил ли е там на откриването, кълве ли и какво :roll:
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Здравей Бачо Илия,ходи ли на Душанци,ще драснеш ли малко инфо,ако си ходил? Поздрави и Наслука!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Miro vrazhev
новобранец
новобранец

Мнение от Miro vrazhev »

Здравейте колеги,на Душанци от страната на Копривщица в момента дава предимно платика,има и изненади от шаранчета до 2кг.Tова е на плувка и фидер от последната седмица.
не е лесно да си тиква
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

mario67 написа:Здравей Бачо Илия,ходи ли на Душанци,ще драснеш ли малко инфо,ако си ходил? Поздрави и Наслука!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 2&start=15

8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”