Морски бракониери

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Mitaka
новобранец
новобранец

Мнение от Mitaka »

Никого не са погнали ИАРА в езерото . В нашия завод минава едното от изтекалата на ТЕЦа , търмъчи се най безобразно , особено надвечер и вечер. Колко пъти им зваънях на ИАРА никой не дойде. Един път били на семинар в Стара Загора , друг път не знам какво станало. Звънях и в София на шефа на инспекторите Стоянов същата работа . Просто по-лесно е да седиш на бюрото и да чакаш някой далянджия да ти снесе на ръка за далян , отколкото да си тровиш нервите да пишеш актове и да конфискуваш пръчки. Имам разрешение от шефа да направим закачки по мой проект и да заградим изтекалото откъм езерото на около 15м от брега. При нас поне отпадъчно желязо бол. Няма да стане бързо , но ще стане. Той г-н Хасан Хасан няма да си мръдне задника , ама аз ще направя търмъченето невъзможно. Лошото е че другото изтекало към Казашка махла няма кой да го загради. Обещавам да изпратя снимки.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Митак,каза ми човечеца,но аз също не бях убеден,че някой ще ги погне.Май и той чул отнякъде,а знаеш как се проточва приказката.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Морски бракониери

Мнение от Бачо Илия »

NO COMMENT:
Последна редакция: 17.04.2008, 15:42
Публикуване: 17.04.2008, 14:57

Наши граничари застреляха турски рибар бракониер
news.bg
Размер на шрифта: a a a
Турски рибар бракониер е бил застрелян от гранични полицаи в района на Резово, съобщиха от ОДП-Бургас.
Тази сутрин в 6.45 в дежурната на РГС - Бургас е получен сигнал от гранично-полицейски пост за техническо и визуално наблюдение - Резово за поредно навлизане на турска риболовна лодка в териториалното море на България.

Щурмова лодка за бордови контрол, намираща се в момента на устието на река Резовска, е тръгнала към нарушителите.

Към 7 часа турската лодка започнала да събира мрежи на 2 морски мили от българския бряг и на 1, 5 мили навътре в българското териториално море.
Граничните полицаи от щурмовата лодка стигнали до нарушителите и се опитали да извършат бордова проверка, използвайки звукови и светлинни сигнали.

От турската лодка е оказана съпротива. С дървени пръти с метални остриета (канджи) рибарите пробвали да пробият и потопят лодката на бордовата група, която е била надуваема. Произведени са били предупредителни изстрели във въздуха.

Двама от граничните полицаи се качали на турската лодка, но там са били нападнати с канджи, като единият е бил ранен сериозно по ръцете.

След това започнал ръкопашен бой, като един от рибарите няколко пъти опитал да отнеме огнестрелното оръжие на граничния полицай. Двамата паднали на земята, оплели се в мрежите, при което оръжието произвело изстрел и ранило рибаря.

В 7.30 часа турските рибари са задържани. Раненият е откаран незабавно на брега и е извикана линейка от медицинския център в Царево. По пътя към медицинския център той е починал.

По случая е уведомен окръжният прокурор на Бургас, военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Предстои извънредна среща на смесената българо-турска гранична комисия в Царево. Образувано е предварително производство от военната прокуратура, а в РГС - Бургас е образувано дознание за незаконно преминаване на държавната граница, незаконен риболов и оказване на съпротива на орган на властта с нанасяне на телесна повреда.

От няколко месеца зачестяват случаите на нарушение в южния участък на териториалното море и прилежащата зона на България от турски риболовни кораби и по-големи риболовни лодки, допълват от "Гранична Полиция".

Oт там добавят, че на проведената през март среща на смесената българо-турска гранична комисия турските гранични власти са запознати с проблем.

00:59, 20 Юни 2008 Последна актуализация 00:03

Съдят полицая, застрелял турски бракониер
19.06.2008 13:55

Повдигнато е обвинение на един от граничните полицаи, който рани смъртоносно турски бракониер на калкан в български териториални води, съобщава bTV.

Инцидентът стана в средата на месец април. След сигнал за пресичане на държавната граница от страна на турски бракониери, служители на Гранична полиция бяха изпратени да обезвредят нарушителите. При срещата, те оказват съпротива, въпреки че полицаите са се легитимирали на три езика и са възпроизвели предупредителни изстрели.

"Имаше опити от турските граждани да ни отнемат оръжието. На мен лично ми захванаха автомата, издърпва, другият ме рита докато му слагам белезниците, падам на земята. В самото боричкане пролетяха изстрели. Аз в първия момент дори не знаех, че е от моя пистолет", разказва полицаят Михаил Цонков.

След изстрелите е ранен един от турските бракониери. По пътя за болницата, той умира в линейката.

"Очаквам всичко да се развие нормално, нашето правосъдие, вярвам в него. Аз не се чувствам виновен'', каза още полицаят.

Повдигнато е обвинение на Михаил Цонков. „До днес смятахме, че няма да имаме обвинение, защото той си е изпълнявал служебните задължения, и е изпълнявал заповед. Но обвинението вече е факт", каза бащата Пенчо Цонков. Той съобщи, че вярва в българското правосъдие и, че синът му няма да бъде осъден, за това, че е изпълнявал служебните си задължения.
:wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

на нашия граничар евала,трябвало е по европеиските закони-при нападение директно в главата и баста,а не да чака.нищо не могат да му направят,защитавал е както нашата външна граница така и по стечение на обстоятелствата и външната граница на ЕС
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

IDA, не е (NO COMMENT:)..... моя коментар е че ако осъдят един от малкото които си вършат работата, се отказвам от паспорта си..... на самолета с детето и жената 8) и не ща да чувам повече за таз държава :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ако съм от гранична полиция и съм с надуваема лодка, няма и да ги доближа на по-малко от 5м... Огън с калашника по ватерлинията докато потъне корабчето и това е! :ANAL:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Тедо написа:ако съм от гранична полиция и съм с надуваема лодка, няма и да ги доближа на по-малко от 5м... Огън с калашника по ватерлинията докато потъне корабчето и това е! :ANAL:
Преди години руснаците точно това направиха на една турска гемия.Сега там турските гемии не припарват за калкан.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Направо не ви личи,че живеете в правова държава.Не тристранна коалиция,и хунвейбините да ви управляват -все тая.Тез "калашници"и тез "гърми без да мислиш"ни докараха до гъза на географията и международното положение.Онез хора се борят за къшея хляб,бре аланкоолу,що нашите хрантутници от "гранична полюция"да ги стрелят?И те,като вас,работят за алчни чорбаджии и се чудят как да изранват децата ?Недейте с лошо,ша ви са върне от собствените ни органи!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

INCUBUS написа:Направо не ви личи,че живеете в правова държава.Не тристранна коалиция,и хунвейбините да ви управляват -все тая.Тез "калашници"и тез "гърми без да мислиш"ни докараха до гъза на географията и международното положение.Онез хора се борят за къшея хляб,бре аланкоолу,що нашите хрантутници от "гранична полюция"да ги стрелят?И те,като вас,работят за алчни чорбаджии и се чудят как да изранват децата ?Недейте с лошо,ша ви са върне от собствените ни органи!
INCUBUS, оставям ти мнението, макар и да не го харесвам 8)
Монетата има две страни.... и ще ти кажа какво си мисля лично аз.....
Законите са за ВСИЧИ - без изключение.... (както ти казваш правова държава) Щом си преценил, че можеш да влезеш в моя двор да крадеш.... значи си поел риска 8)
След като аз съм изряден данъкоплатец! и спазвам закона както и повечето от вас.... аз желая българското да бъде за нашите деца..... въобще не ме интересуват тристранни коалиции и крадливи бракониерстващи читаци 8)
За мен ситуацията е абсурдна.... вършиш си работата и затова можеш да идеш в затвора....
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

INCUBUS написа:Направо не ви личи,че живеете в правова държава.Не тристранна коалиция,и хунвейбините да ви управляват -все тая.Тез "калашници"и тез "гърми без да мислиш"ни докараха до гъза на географията и международното положение.Онез хора се борят за къшея хляб,бре аланкоолу,що нашите хрантутници от "гранична полюция"да ги стрелят?И те,като вас,работят за алчни чорбаджии и се чудят как да изранват децата ?Недейте с лошо,ша ви са върне от собствените ни органи!
да си ги хранят децата бе,нямям нищо против на не и в и от нашата акватория да си седят в анадола.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Днеска ще им дадем да си нахранят децата,утре като му се дое.е на турчина ти ли ще се дупиш или жена ти?
А сега де? :roll:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

moriak1 написа:
Днеска ще им дадем да си нахранят децата,утре като му се дое.е на турчина ти ли ще се дупиш или жена ти?
Той , щото българина го е страх от три неща : да не му бръкнат в джоба , да не му опънат жената и да не седи потен на течение ; иначе , да се надупва регулярно-никакъв проблем :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Медии застават зад граничаря, обвинен за убийството на турски рибар-бракониер
Веселин Максимов
23 юни 2008 15:45

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=265085

Дарик радио се присъедини към бургаските медии, които създадоха днес Инициативен комитет в подкрепа на граничаря Михаил Цонков, обвинен от Военна прокуратура за това, че на 17 април простреля смъртоносно турски рибар-бракониер. В града започна гражданска подписка в подкрепа на полицай Цонков.

Турският рибар-бракониер беше влязъл със свои колеги с риболовна гемия в български териториални води за незаконен улов на калкан. Тогава от схватката с тежки наранявания по ръцете от удари с канджи от бракониерите пострада и патрулният партньор на Цонков. На днешното събрание бащата на Михаил Цонков отново каза, че подозира политическа намеса неговият син да бъде обвинен и съден:

„Не може 20 дни отвсякъде да го тупат по гърба и да му казват „Не се притеснявай, ще ти бъдат снети всички обвинения и всичко ще бъде нормално” и изведнъж да му се повдигне обвинение и да го карат да се признае за виновен. Да не споменавам други думи за добросъседски отношения! Във всички допълнителни разговори с юристи отвсякъде изтича информация, че е по-добре да се признае за виновен. Мога да кажа открито, че това нещо ми беше казано от началника на РГС – Бургас Ваньо Иванов, по време на конфиденциален разговор с него. Той първо твърдеше, че няма да бъде обвинен, но в конфиденциалния разговор ми каза: „Защо не се признае за виновен, за да мине на споразумение и да го осъдят условно”.

Представители на почти всички местни медии изпратиха декларация до главния прокурор Борис Велчев, президента Георги Първанов, Народното събрание и всички български евродепутати, в която настояват те да вземат отношение относно подвеждането под съдебна отговорност на полицай Цонков, който е действал по заповед и охранявайки границите на България и Европейския съюз от нарушители.

Гражданска подписка в негова подкрепа започва от утре на шест места в Бургас – на площада пред Общината, на площад „Тройката”, на улица “Богориди”, на входа на Морската градина, на улица “Калоян”, близо до базара и в комплекс “Меден рудник”.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Момчета,много лесно почвате да обиждате.За "специалистите"по надупването -ако се стигне до това,му мислете най-напред вие,щото сте по-близо до Турция от мене.
AL KAPONE,то и на мен не ми харесва напълно мнението ми,но за обосновката му има сериозни аргументи.Въпросният граничен полицай не си е свършил работата-работата му не е да отбранява границата със стрелба.Нито сме във война,нито има в морето фронт.Работата на полицая / включително граничния/е да противодейства на престъпността със законни средства-в конкретния случай е била да задържи нарушителите на държавната граница,като запази всички доказателства за нарушението.Защото,както за нарушението на границата,така и за бракониерския риболов,има предвидена наказателна отговорност по българския Наказателен кодекс.Но тази отговорност няма как да бъде реализирана,когато в разрез с всички законови положения и съответната инструкция,се вади личното оръжие и се стреля няколко пъти.За да му бъде повдигнато обвинение,трябва да са налице достатъчно доказателства за виновността му,а тази преценка не е работа нито на баща му,нито дори на началника му.Най-малкото пък е на "Дарик",на граждански комитет или нещо такова.А ако крадец ти влезе в двора и ти го застреляш - ще си носиш последствията.Това,че си плащаш редовно данъците,не те освобождава от никакви други граждански задължения - едно от тях е да пазиш човешкия живот.Предвидената от закона наказателна отговорност за нарушаване на границата / чл.279 от НК/,за бракониерство и за кражба никъде не е лишаване от живот/застрелване на извършителя на място/.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

INCUBUS написа:Момчета,много лесно почвате да обиждате.За "специалистите"по надупването -ако се стигне до това,му мислете най-напред вие,щото сте по-близо до Турция от мене.
AL KAPONE,то и на мен не ми харесва напълно мнението ми,но за обосновката му има сериозни аргументи.Въпросният граничен полицай не си е свършил работата-работата му не е да отбранява границата със стрелба.Нито сме във война,нито има в морето фронт.Работата на полицая / включително граничния/е да противодейства на престъпността със законни средства-в конкретния случай е била да задържи нарушителите на държавната граница,като запази всички доказателства за нарушението.Защото,както за нарушението на границата,така и за бракониерския риболов,има предвидена наказателна отговорност по българския Наказателен кодекс.Но тази отговорност няма как да бъде реализирана,когато в разрез с всички законови положения и съответната инструкция,се вади личното оръжие и се стреля няколко пъти.За да му бъде повдигнато обвинение,трябва да са налице достатъчно доказателства за виновността му,а тази преценка не е работа нито на баща му,нито дори на началника му.Най-малкото пък е на "Дарик",на граждански комитет или нещо такова.А ако крадец ти влезе в двора и ти го застреляш - ще си носиш последствията.Това,че си плащаш редовно данъците,не те освобождава от никакви други граждански задължения - едно от тях е да пазиш човешкия живот.Предвидената от закона наказателна отговорност за нарушаване на границата / чл.279 от НК/,за бракониерство и за кражба никъде не е лишаване от живот/застрелване на извършителя на място/.
INCUBUS ли си SECUBUS ли си не те знам,а като гледам кви ги драскаш не искам и да знам,но:
1-не е вадено лично оръжие а служебно и то при "опит за самоотбрана"
2-ако теб те нападат с канджа и са наранили твой колега какво ще направиш,а-свирка на нападателя ли или ще му пръснеш канчето???!!!!
3-имаш ли някаква бегла представа какво значи нападение на длъжностно лице при изпълнение на служебен дълг-маи не!!!!
4-ако влезе крадец в къщата ми и го застрелям нямя да нося нищо-европеиското законодателство относно самоотбрана и неприкосновенност на личното имущество е в сила във всички държави членки на ЕС.А по тези закони като го свитна и ще си вържа креп!!!!
5-докато си съдиме хората които наистина дават мило и драго за страната ще ни нападат турци,разни англичани ще ни трепят с камъни,пияни руснаци ще ни газят с хамъри и умници като тебе,Божидар Димитров,Юлиан Вучков и Слави Трифинов ще ни дават акъл
6-тристранната коалиция ли?????рязан фес,руснак и испаноавстронемец----ете за това сме на тоя хал!!!
7-хунвейбини-извинявам се на всички останали дето четат това-БАХ ТЕ В КОМУНИСТА СКАПАН
Заключено

Обратно към “Бракониери !”