ПАК ЗА ЛЕФЕРА!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

ПАК ЗА ЛЕФЕРА!

Мнение от batmilen »

Някой хванал ли е ЛЕФЕР в Бургаския регион?Инфото е, че преди 2 дни са взели хубав лефер с мрежи на "Острата скала" в центъра на Бургаския залив.Излизат спорадично и по 1-2 парчета на плувка в порта.На блесна и воблееер предимно дребни чернокопи посягат.Днес са взели на блесна по 2-3 по-едрички чернокопчета на Рибното пристанище,на Японския кей на дъно 1-2 леферчета и по някоя заблудена морска котка.За по на Юг и на Север от Бургас инфо няма...тук таме някой гофус "минал" през мрежите на рибарите.Като цяло за утре събота и за вдруги ден неделя се очертава валежна обстановка, но както е казал народа "РИБА СЕ ЛОВИ В ЛОШО ВРЕМЕ И В МЪТНА ВОДА" така че колеги наслука! :twisted:
Последно промяна от batmilen на Пон Окт 03, 2005 7:27 am, променено общо 1 път.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Във варна се зимат само епизодични леферчета около 600-700...но в мрежите на майка ми (имат фирма за рибопреработка) имало лефер и паламуд вчера с тонове така че просто не са до брега ми 10 мили навътре лодката му е майката !
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Абе може и край брега да дойде...
stoyanov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoyanov »

Бат милене, на японското на дъно взех 2 лефера за двата дни които бях а също и една котка над 10кг,жалко че не е снимана.излизат също и прилични сулки.На блесна нямаме и удар дори там.
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Сулки в морето :evil: ЕЙ ТОВА РИБАРИТЕ СМЕ ГОЛЯМА РАБОТА!
Който може хваща!
stoyanov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoyanov »

Сулки колега и то от 16м дълбочина и от кей който е 1.2км навътре в морето.Сулката идва от канала които е свързан с езеро Вая,но все пак е на около 3км
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Възможно е до там да идват сулките,но не зная дали си заслужава риболова им.В Манда са заразени заедно с костура от едни гадни,малки червей...абе безопасни били , но са гнусни!!! :evil: Май през тия два дни дето минаха не въжеше поговорката за "РИБАТА, ЧЕ СЕ ЛОВИ В ЛОШО ВРЕМЕ И В МЪТНА ВОДА".То като я няма каквото и да правиш все на карък ще е ....
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

БатМилене от Варна малко инфо,В неделя на Кранево голям джурум ,илария и платерина отгоре ,отдолу я гони нещо ,но освен заргана друго не се появи.На някои риби имаше пресни следи от ухапвания.Раните бяха
между 0,5-1см.Незнам дали са от лефер или заргана.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

И в Бургас има уловени единични екземпляри,но интересното е че в магазините продават прилични риби,от по 400 до 600 грама ... на цена 15 лева за кило.Тези лефери ги ловят на мрежи...
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

въпрос към калканчо и компетентните по въпроса

Мнение от Дели »

Преди години опитах за първи път маринован паламуд и толкова ми хареса, че отидох в магазина и попитах , но ми отговориха че паламуда е опасна риба и не биха рискували да отровят клиентите си.
Оттогава все разпитвам какво точно е опасно в тази риба. Наслушах се на много и противоречиви мнения - циганката е болна риба , събужда заспали болести, трябва да се изчисти веднага като се хване, трябва да се одреже опашката да изтече кръвта и т.н.
Калканчо, след като майка ти лови и сигурно ще преработва и продава паламуд би трябвало да е наясно какво точно е отровното или заразното и как да се преработи за да е безопасна. Надявам се че и за колегите ще е интересно и полезно да се светнат по въпроса.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Здравей ДЕЛ,доколкото ми е известно при неправилна обработка,солене,зреене,сушене и т.н. в рибите се образуват и натрупват високи нива на кетони и алдехиди...това съм запомнил от уроците...А това не се отнася само за паламуда , а за всички риби които се обработват по този начин...
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Мога да я питам сигурно е наясно !
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”