Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

14-06-2008 Първи стъпки в тайнита на Риболова !
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
14-06-2008 Първи стъпки в тайнита на Риболова !
Пиша в Успешни , защотовсяко излизане на вън сред природата ,отдаден на любимото занимание е Успех за мен !
И така.Събота е .Почивен ден. Сутринта станах към 8.00.По-точно синчето най-накрая успя да ме раздига след 1 часово бръмчене,щипане и удряне.Сутрешен тоалет,закуска и майка му ни показа вратата и на 2-мата с думите "МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТУКА ДНЕС и ДВАМАТА".
Почесах се малко дето не ме сърби,когато една мисъл премина през главата ми."Що не отидем за риба с малкия
".Последва уговорка с дядо му ( за бавачка ),който съшо като мен се беше поуспал сутринта и оспях да го хвана в крачка , иначе щеше да си бие камшика някъде с мисълта "По-далече от МАЛКОТО ТОРНАДО".
Е подърпа се малко ,но след обещанието от моя страна за "ТИ МИГАЧА ОСТАВИ НА НАС..." .
За 5 мин сбрахме багажа и ...опа отново дилема "АМИ СЕГА НАКЪДЕ
Не се двоумяхме много .защото малкия ни показа пътя. "Напред,там рибата !"

След около 15 мин. цъфнахме на Самуиловската дупка и заехме следната позиция :

Мястото беше добро ,на сянка под една голяма върба,но аз нали съм си некадърник с 3-тото замятане закачих на клоните и скъсах.В последствие се оказа , че в бързината съм забравил куфара с инструментите и останах с един телескоп.
Това е "бавачката" :

А ето го и МАЛКОТО ТОРНАДО с първи уроци по риболов .

Общо взето риболова беше тегав.Излизаха само маломерни каракудки и ей такива "зверове"

Бибони ! Лично аз за първи път хващам такова чудо и не знам откъде са се завъдили,но са по -нахални от слънчака.Може би извадих към 10-ина.
Бързо се отегчихме от риболова и за някои последва това ...

В крайна сметка приключихме риболова със следния улов :

Които бяха подложени на рекламация и върнати обратно в водоема !

За 3-4 часа си начесох крастата ,поопекох се ,изморих се ,подишах въздух (не чак дотам чист) и удоветворен прибрах циганията и се прибрахме в къщи.
П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни.
И така.Събота е .Почивен ден. Сутринта станах към 8.00.По-точно синчето най-накрая успя да ме раздига след 1 часово бръмчене,щипане и удряне.Сутрешен тоалет,закуска и майка му ни показа вратата и на 2-мата с думите "МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТУКА ДНЕС и ДВАМАТА".
Почесах се малко дето не ме сърби,когато една мисъл премина през главата ми."Що не отидем за риба с малкия

Е подърпа се малко ,но след обещанието от моя страна за "ТИ МИГАЧА ОСТАВИ НА НАС..." .
За 5 мин сбрахме багажа и ...опа отново дилема "АМИ СЕГА НАКЪДЕ

Не се двоумяхме много .защото малкия ни показа пътя. "Напред,там рибата !"

След около 15 мин. цъфнахме на Самуиловската дупка и заехме следната позиция :

Мястото беше добро ,на сянка под една голяма върба,но аз нали съм си некадърник с 3-тото замятане закачих на клоните и скъсах.В последствие се оказа , че в бързината съм забравил куфара с инструментите и останах с един телескоп.
Това е "бавачката" :

А ето го и МАЛКОТО ТОРНАДО с първи уроци по риболов .

Общо взето риболова беше тегав.Излизаха само маломерни каракудки и ей такива "зверове"

Бибони ! Лично аз за първи път хващам такова чудо и не знам откъде са се завъдили,но са по -нахални от слънчака.Може би извадих към 10-ина.
Бързо се отегчихме от риболова и за някои последва това ...

В крайна сметка приключихме риболова със следния улов :

Които бяха подложени на рекламация и върнати обратно в водоема !

За 3-4 часа си начесох крастата ,поопекох се ,изморих се ,подишах въздух (не чак дотам чист) и удоветворен прибрах циганията и се прибрахме в къщи.
П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни.
Последно промяна от d_bozhkov на Нед Юни 15, 2008 8:56 am, променено общо 1 път.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: 14-06-2008 Първи стъпки в тайнита на Риболова !
ауууууу лягам си че нещо не мога да фокусирам снимките,браво на иара

Бовски, не е причината в тебе. И аз по туй време не съм трезвен, но и аз ги виждам мъгляво!
Колега, Божков, ти поне си избягал от шумотевицата и малкия е дремнал на сафалък, пък риболова е м/у другото.
П.П. Винаги моето куфарче се "вози" в колата! Не се знае, знае ли се!!!

Колега, Божков, ти поне си избягал от шумотевицата и малкия е дремнал на сафалък, пък риболова е м/у другото.
П.П. Винаги моето куфарче се "вози" в колата! Не се знае, знае ли се!!!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Извинявам се за лошото качество на снимките .Камерката ми отдавна плаче за нова.BOVSKIQ KORMORAN написа:ауууууу лягам си че нещо не мога да фокусирам снимките,браво на иара
Знам че повечето не са на фокус ,ама какво да направя като е с автофокус.
Колкото и да изчаквам да се фокусира ,оно си хваща некакви си негови обекти.
Не искам да си взимам апаратче за 200 лв.
Събирам за Камера с диск .Ама все излиза някой друг непредвиден разход и всичко събрани средства заминават.
Тъкмо сега гледам че са ми привели новата заплата,дано остане и за камера.
Надявам се след месец ,два да снимам с по-добро качество.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- сериозен играч
Браво Митак!Макар и за малко-разходката си е разходка!Пък и малкия да види кво е да спиш на фирафлък.А бибаните си ги има от много години в гьола-и между другото са мн. вкусни.
- maycal
- ще става разбирач
"П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни."
Беше ли вписал излета, и ако не си го бил вписал, как се развиха нещата?
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разбира се , че не бях.Но се измъкнах с извинението че тъкмо идвам.maycal написа:"П.П. За първи път бях подложен на проверка от органите на ИАРА и ми направи приятно впечатление , че всички които ловяха около мене бяха редовни."
По точно за да предам в подробности.
Подавам си билета ,на което момчето веднага попита "Вписал ли си си излета в билета?"
Аз "НЕ ,и май никога досега не съм вписвал !"
- "Така е защото не си глобяван.Ако ти направя сега един акт всеки път ще пишеш още като запалиш колата !"

Извади химикалка и ми написа лично той излета с препоръка всеки следващ път да пиша още преди да хвърля такъмите.

-
- ще става разбирач
Браво ! Моя , малкия не го водя с мен че е голяма беля и обича водата , а съм го изпуснал и е в нея
.Ама очертава се 1 ден излет на езеро , та ще рискувам
Здраве и усмивки !

Здраве и усмивки !
- Диканаров
- кандидат преподавател
Митко, е по тези снимки и спомени , един ден ще си кажеш: - Аз съм щастлив човек!
Дано тогава те взимат за бавачка край водата!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ако и ГОЛЯМОТО ТОРНАДО бе легнало до МАЛКОТО,а ОХРАНИТЕЛНОТО ТОРНАДО да им пази мухите,то релакса би бил пълен след такъв уморителен риболов!
Блазе Ви колеги с наследници-потенциални риболовци!Аз ще чакам зет или внук!
Браво адаш!Повече от успешен си е!

Блазе Ви колеги с наследници-потенциални риболовци!Аз ще чакам зет или внук!

-
- ще става разбирач
Аха , почвай да се готвиш за престижната длъжност „деду“sapuna написа:Ако и ГОЛЯМОТО ТОРНАДО бе легнало до МАЛКОТО,а ОХРАНИТЕЛНОТО ТОРНАДО да им пази мухите,то релакса би бил пълен след такъв уморителен риболов!![]()
Блазе Ви колеги с наследници-потенциални риболовци!Аз ще чакам зет или внук!![]()

- dunedanetz
- научил се да хвърля
Колега d_bozhkov, само да ти кажа, че камерите не правят хубави снимки. При тях екстрата фотоапарат е сложена просто ей тъй да фигурира. Моята камера я взех миналото лято, беше среден ценови клас тогава 800 лева, Panasonic, снимките, дето ги прави, ги прави все едно си снимал с gsm. Май е 1 мегапиксел. Стават за гледане де, ама не искай кой знае какво качество на снимките. Камерата е за правене на филмчета, фотоапаратите са за правене на снимки. Най-добрия вариант е да си вземеш както казваш ти, един фотоапарат за 200 лева, 6-7 мегапиксела, и една камерка с диск, цените им паднаха вече до около 500 лева, кеф ти хубави снимки, кеф ти хубави клипчета.d_bozhkov написа:Не искам да си взимам апаратче за 200 лв.
Събирам за Камера с диск.
Съжалявам за офф-а

-
- кандидат преподавател
Майната им на качествата на снимките.Обаче с такова "ремарке"пак си направил гъдулиращ кефа риболов-пич отвсекъде !