Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Най добрият ефтин индикатор за риболов на тежко
Модератор: sapuna
аз го правя абсолютно същото нещо
а едно приятелче го използва при определяне на момента за засичане-на Тец-2 повечето от ударите са свързани с изтегляне на аванс и понеже колегата слага звънеца по кордата пред самия прът изчаква да се изпъне въженцето на звънчето и тогава вдига пръта
а към колегата Петьо-приятелю в UK сигурно и някой петокласник ще може да си позволи да си купи електронен сигнализатор но там стандарта е малко по различен от нашия тук не мислиш ли?

а към колегата Петьо-приятелю в UK сигурно и някой петокласник ще може да си позволи да си купи електронен сигнализатор но там стандарта е малко по различен от нашия тук не мислиш ли?
- krokibg
- учете се от него
МОИТЕ СЪЩО СА ОТ БУШОН НО ГИ ПРАВЯ ПО ТЕЖКИ КАТО ОТ ГОРЕ ИМ МОНТИРАМ ТАПА ОТ ПЕЩЕРСКА РАКИЯ.ВЪТРЕ ВЪВ БУШОНА ЗАВЪРЗВАМ ЕДНА ГАИКА0,4, 0,6, 0,8 ММ - ПО ЖЕЛАНИЕ ДАЛИ ДА ЗВЪНИ ТЪНКО ИЛИ ДЕБЕЛО,ПРОБИВАМ С МНОГО ТЪНКА БУРГИЯ И ПРЕЗ ТАЗИ ФИННА ДУПКА ПРЕВЪРЗВАМ ГАЙКАТА КАТО СЛАГАМ ПЪРВО ЕДНО МАНИСТО И ТОГАВА ПРАВЯ ВЪЗЕЛА ЗА ДА НЕ ПАДА.ЗАПОЯВАМ СЪС ГОЛЯМ ПОЯЛНИК КРЪГЛА И ТЪНКА БРОНЗОВА ЛАМАРИНКА ОТ ГОРНАТА СТРАНА НА БУШОНА И ЗАПЕЧАТВАМ ОРИГИНАЛНИТЕ ДУПКИ ЗА ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРИЯТОН,СЛЕД КОЕТО Я РАЗПРОБИВАМ СЪС 4-5ММ И НЕЯ И РАКИЕНАТА ТАПА ,ПРЕКАРВАМ ПРЕЗ ТЯХ МЕДНА ТЕЛ НА ДОЛНИЯ КРАЙ НА КОЯТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪМ ЗАВИЛ И ЗАПОЙЛ С ПОЯЛНИКА ЗА ДА СТАНЕ ХАЛКА И НА НЕЯ ВЪРЗВАН КОНЕЦА НА КОЙТО СЪМ ПРЕВЪРЗАЛ ГАЙКАТА ,ТЕЛЧЕТО СЪЩО Е 4-5 ММ ,КАТО ОСТАВЯМ ОТГОРНАТА СТРАНА ПО0ДЪЛГОТО ТЕЛЧЕ ЗА ДА ЗАВИЯ СЪЩИЯ НЯКОЛКО ПЪТИ И ДА СТАНЕ КАТО ПРУЖИНА И ДА НЕ СЕ МЪРДА И ИЗМУШВА.И ЗАВИВАМ ОТ ГОРЕ КАТО КУКИЧКА ЗА ДА СЕ ЗАКАЧА НА КОРДАТА.ЗА ДА ГО ВИЖДАМ ДОБРЕ И ДЕНЕМ И ВЕЧЕР,ЗАЛЕПВАМ ЛЕНТА ОТ БЯЛО СВЕТЕЩО ФОЛИО КОЕТО ВЕЧЕР И ПРИ НАЙ-МАЛКОТО ОСВЕТЯВАНЕ СЕ ВИЖДА ОТ 50 М.СЪЩО ТАКА,ЗА ДА НЕ СЕ НАРАНЯВА КОРДАТА ОТ ТЕЛЧЕТО,НА НЕГО НАНИЗВАМ ШЛАУХ,ПО ИЗБОР.СЛЕД КАТО ЗГЛОБЯ ВСИЧКО МНОГО ПРЕЦИЗНО ЗАДА ИМА И ДОБЪР ВЪНШЕН ВИД,ГЛЕДАМ ТАПАТА ОТ РАКИЯ,ДА Е ПРИЛЕПНАЛА ПЛЪТНО КЪМ БУШОНА ЗА ДА НЕ МЪРДА И ДА СИГНАЛИЗИРА И ПРИ НАЙ-МАЛКОТО ПОДРЪПВАНЕ НА РИБАТА.вСИЧКО ТОВА Е САМО ЗА МЕРАКЛИЙ,ЗАЩОТО ОТНЕМА ДОСТА ВРЕМЕ И ИЗИСКВА СРЪЧНОСТ И МИСЪЛ.ИМАМ СИ ТАКИВА 5 БР И ГИ ПОЛЗУВАМ ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА И СЪМ ИСКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН.КРАСИВИ,РАБОТЯТ,ВИЖДАТ СЕ ПЕРФЕКТНО И ДЕНЕМ И НОЩЕМ,И НАЙ-ВАЖНОТО,ЧОВЕК Е МНОГО ГОРД КОГАТО КАЖЕ НА НЯКОЙ ЧЕ ГИ Е ПРАВИЛ САМ.КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ИСКА ЧОВЕК,А ПЪК АЗ ИМАМ И ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ КУПЯ ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ,НО ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ТРЪПКАТА НА ДЕБНЕНЕТО И ПОСТОЯННОТО ЗАЛЪГВАНЕ ЧЕ ТИ БАРА.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Re: Най добрият ефтин индикатор за риболов на тежко
Аз лично ползвам електронни сигнализатори и нямам намерение да ги сменям. Иначе по риболовните магазини продават звънчета за около 0.70лв. Според мен излизат по - евтино от шоколадово яйце или от бушон. А срещу едно левче звънчетата има място и за светеща ампула. 

-
- учете се от него

Колкото до светещите ампули , няма никакъв проблем да се пробие тапата или гумата с бургийка 4.3/4.5 мм. и да се бочне ампулата. Бушоните ми са от по-големите и от старите , сегашните (нови) дето се продават , не стават за нищо (този белия над червените) , направени са от някаква алуминуиева сплав и имат звук = на нула!!!!
Почти всички купешки камбанки и звънци съм ги подарил насам-натам. Имам общо десетина бушона от големите и четири-пет от малките ,и ще се позадълбоча в технологията на Кроки , иначе е аз взех да ги правя с гайки

За горна част на бушоните , обаче , мисля да ползвам сигнализаторите на картинката по-долу , и най-вече тези които са в дясно- те се пълнят с вода както булдата и може да се регулира теглото. Още умувам как точно да ги хвана за бушона. За мен е много важно при силен удар сигнализатора да пада сам!!!
Като чета "дисертацията" на Krokibg две години по-късно се питам това сега той ли е
. Какво нещо са аналите. Мисля си, как се въоръжихме до зъби с дюзени за хилядарки в гонитбата на все по-намаляващата риба и се питам, дали един ден няма да се върнем към доброто старо минало, с бушоните май беше по-кефско, или сега сигнализаторите просто мълчат.
http://www.bgribolov.com/petition

http://www.bgribolov.com/petition
Последно промяна от Diman на Съб Юни 28, 2008 11:38 pm, променено общо 3 пъти.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
аз използвам едни на balzer-като тези от шоколадовите яица се но са цилиндрични -отдолу мойесх да сложиш звънче от тези месинговитв а когато ти трябва да светят вътре в тях слагаш ампула-утре ще ги снимам и ще ги пусна тук
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
ас полсван едни китаиски ментета колко и да е чудно варшат работа само дето не са устоичиви на вода -