Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Риболова около Русе
Днеска , ходих на лома, край Писанец, таранка бол, ама нищо друго не се обади, интересно че някой таранки имаха много странна форма, тънки и дълги, като кефали, не съм забелязвал до сега

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- научил се да хвърля
Еми да ви кажа че всичко беше невероятно. Комари има само вечер и то за малко, търпят се. Местата там са малко на това ниво. Едни 3 момчета бяха за 4 дена и като си тръгнаха казаха че нямат удар. Другата група за 4 дена, ден и нощ на попови прасета имаха 1 мряна 3 кила. Това е- рибата не взема. Дунава си беше идеално бистър и кордата си беше чиста. Имало накакъв рибар от Нова Черна дето казал че рибата спряла да кълве 3-4 дена преди края на забраната и нямало да кълве след това 20 дена. Как ги прави тея изчисления не знам и как е разбрал че тогава е спряла да кълве вие преценете. Това е момчета, тая седмица почивам цялата, ако някой иска компания за риболов съм насреща, дано потръгнат нещата.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
-
- научил се да хвърля
Днес пак ходих за риба, там дето се видяхме с колегата Pedro. Отново няма и помен от риба. Тоя път беше и още по-зле, защото на всеки 2 часа малая ми седи както съм го хвърлил. Почти не бях спал и много уморен се влачих по автобуси и се чудя ко става с тая риба щото не видях и някой да хване каквото и да било. Мисля да отида да направя един нощен риболов на сом или бяла риба, направо се отчаях. Споделете някоя тактика, излиза ли сом и на каква стръв, че имам едни прасета на терасата ако не са се опекли в тея жеги. Мисля си и за лома ама много хора и дребни таранки, има ли ги там шараните или по точно вземат ли ??
Аз с голям зор се възпирам да не отпраша по реката.И тези дни успях.
zdravko82 - тези 20 дена дето казал онзи човек от Нова Черна вече минаха,Дори станаха повече.Има си някаква причина за всичко това, щом и 1 попче не може да се улови за цял ден.Все си мисля, че е свързано със качеството на водата....количество дал господ.
От Видин до Силистра сме на stand-by .....засега.
============================================================
Риболова в Дунав няма нищо общо с риболова в язовирите.Там все едно че ловят в леген - спрямо тази 2-ра по големина река в Европа дълга около 2000 Км и широка на места по километър и отгоре...
Па на всичкото отгоре някой се е погрижил да им напълни легена с риба - дори и да я храни....и от време на време да го допълва.Тя си е там, няма къде да отиде-това не са ти 2000 километра и единият бряг недостъпен.
И въпреки всичко на Дунав ми е по-кеф.
zdravko82 - тези 20 дена дето казал онзи човек от Нова Черна вече минаха,Дори станаха повече.Има си някаква причина за всичко това, щом и 1 попче не може да се улови за цял ден.Все си мисля, че е свързано със качеството на водата....количество дал господ.
От Видин до Силистра сме на stand-by .....засега.
============================================================
Риболова в Дунав няма нищо общо с риболова в язовирите.Там все едно че ловят в леген - спрямо тази 2-ра по големина река в Европа дълга около 2000 Км и широка на места по километър и отгоре...
Па на всичкото отгоре някой се е погрижил да им напълни легена с риба - дори и да я храни....и от време на време да го допълва.Тя си е там, няма къде да отиде-това не са ти 2000 километра и единият бряг недостъпен.
И въпреки всичко на Дунав ми е по-кеф.
Педро, обмислям утре да те поканя да помятаме железата по твоите места,но за след обяд евентуално!!
Може би да пием по кафенце сутринта към 9.05 на нащо кафене?
Може би да пием по кафенце сутринта към 9.05 на нащо кафене?
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- сериозен играч
Е то ви може и по една ракийка да пийнете, сутринта

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ceslav,
Утре очаквам да ми донесат някое и друго попово прасе.Трябва да стане до обяд.
Та след обяд евентуално става.Само незнам дали няма вече да са заети местата.
Незнам как си с дънния риболов, че там в момента за спининг не е добре.
zdravko82 ако иска, може да се включи - ще мина да го вземем.nick71-идвай и ти.
09:05 е О.К...по едно.Може да измислим и нещо друго.
Утре очаквам да ми донесат някое и друго попово прасе.Трябва да стане до обяд.
Та след обяд евентуално става.Само незнам дали няма вече да са заети местата.
Незнам как си с дънния риболов, че там в момента за спининг не е добре.
zdravko82 ако иска, може да се включи - ще мина да го вземем.nick71-идвай и ти.
09:05 е О.К...по едно.Може да измислим и нещо друго.
А-а то аз само за спининг таковата ама като се видим ще се разберем! 

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- научил се да хвърля
аз утре съм зает следобед, а и не разбрах точно за какво става въпрос. Мисля да направя едно преспиване вторник или сряда. Едно е сигурно, мирната риба през деня я няма никаква.
Здравейте колеги.В петък и събота пак кльонкахме (това е то,голяма зараза).В петък общия резултата е един към 14-15кг, 3 по-малки около 3-4кг и един изтърван.Наби се под лодката и се откачи мама му мръсна иначе беше от калибъра на 15-тката.В събота- КАПО, нито един удар (това е сигурно защото най-накрая си купих кантар).Кльонкахме от сутринта до към 14ч. с леко прекъсване, постояхме час и нещо за шаро но уви не бутна.Сега аз имам едно обеснение, защо рибата не кълве, но с това мнение не ангажирам никой.Рибата е групирана в големия Дунав.Няма я по бреговете и дълбоките места.Сомовете удряха все на пясъка.Незнам къде обаче е логиката 
П.П. Пак не мога да кача снимката.Какво става вече незнам 400х300 е 105кб ???

П.П. Пак не мога да кача снимката.Какво става вече незнам 400х300 е 105кб ???
-
- научил се да хвърля
Pedro, сега си проверих прасетата и още са живи. Какво мислиш да правиш с твоите, в смисъл как ще ги използваш. Ако ще ходиш на нощен риболов дай информация. Аз си търся човек за утре че ми е малко гадно сам цяла нощ, но ако не намеря мисля да се прежаля. Това е, дано и времето е хубаво както казват тая седмица.
ceslav, готово.