Въпрос за кукичките

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за кукичките

Мнение от Alucard »

Това да те глобят на частен водоем ми се струва тъпичко,нали държавата го е продала/дала под наем рибата си е на арендатора и той си решава кой,как ще я лови.
По въпроса с кукичките,ако някой реши да се заяжда винаги ще намери начин.Има си някой недоизмислени неща в закона това с едната въдица на река някак си куца и нощния риболов :> мое мнение.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Alucard написа:Това да те глобят на частен водоем ми се струва тъпичко,нали държавата го е продала/дала под наем рибата си е на арендатора и той си решава кой,как ще я лови.
По въпроса с кукичките,ако някой реши да се заяжда винаги ще намери начин.Има си някой недоизмислени неща в закона това с едната въдица на река някак си куца и нощния риболов :> мое мнение.
един пример за река-събота подготовка,купуване на храни,стръви т.н.Ставане рано път и наяшият човек си изперкал 5-6 дънни и ти няма къде да хвърлиш,а това по реката се случва,защото местата за риболов са ограничени.Бил съм свидетел на двама човека хвърлените въдици заемаха 50м и нагоре площ,а на това място се провежда едно градско първенство.Единствено за морския риболов би трябвало да се лови с повече от една кука.В Испания като ловях на дъно при всекидневните ми двуразови проверки,искаха да ми видят броя на куките и стръвта с която ловя.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

И ти си прав,ама и аз съм прав :lol: никой не казва,че като идем на реката и трябва да окупирам половинатя бряг,ама пък какво искам да кажем да ловя 2 различни вида риба който не взимат еднаква стръв и как да стане фърлям на едната седи 1 час и вадя и замятам другата и така ги редувам...не мисля че 2 или 3 въдици са проблем и че с тях ще изловя рибата,аз отивам да си направя кефа да имам спомен да кажем не да се прехранвам с това (както и повечето колеги предполагам)не че някой път не зимам риба да си хапна,та мисълта ми е че не ние с по 2-3 въдици сме проблема,че рибата я няма,а разните му бобаджии,мрежари,токове,отравяния и др.
Не може да ни сравняваш с Испания :>
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

IDA написа:
CERRUTI написа:
toxin34 написа:за закона ясно,но.....в повечето магазини готовите мухи за булдо или пружинките се продават с повече куки,мухите са с по 3,а пружинките с 4,аз лично махам куки от тях.......но в магазините не знаят ли закона или аз съм в грешка?
Абе то по магазините продават и Ферарита които вдигат 300км/ч.-ейййй тея от Ферари не знаят ли че ограничението по закон е 50км ?!?!?!?!? :shock: :?
Виждал ли си 300 метрови " чепарета" със 150 куки :wink: Аз съм виждал- много пъти , и то "нагъсто" , по две-три такива "линии" , на група :wink:
Ти не усетили че го иронизирам колегата......то и агрегати се продават свободно по магазините,ама да пускаш ток в водата е забранено....
Изображение
liobomir
новобранец
новобранец

Мнение от liobomir »

Ами и на прожината ли трябва да са две кукички!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Втората кука може да ти пречи отколкото да ти помогне,визирам риболова на река.При закаченето и губиш и риба и такъм.А ако искаш да ловиш два вида риба,предполагам,че имаш предвид хвърлена въдица за хищник-сом или щука,тогава си решаваш сам.Всичко е до ситуация с която понякога трябва да се съобразяваме.Аз ловя на такива места,че още една въдица не би пречила на никой,а да се заблуждаваме,че всички спазваме този закон не бива.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”