Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

За пружините и влакното
Модератор: sapuna
Re: За пружините и влакното
Колега на кои язовир Нови извор ходи?Този до Асеновград ли?
Георги Тенев
Ами то влакното зависи от рибата.Ако е над 2кг,по-сигурно си е с 0,35,ако обаче търсиш по-едра риба,отиваш вече на 0,40 или 0,45.Наслука и споделяй какво си направил.
Да до Асеновград, на 20-на километра е посока Араповски манастир. Незнам но мястото ми допада много, хотела си го бива, има всички удобства, язовира е на 50 метра от хотела, бъкано е с риба - шаран, толостолоб, бял амур, дърти сомове, гърба, каркуда, уклей, червеноперка, костур, кефал.... плаща се само шаран, амур, толостолоб и сом по 6 лв килото. Домакините са любезни, ако имате късмет да хванете нещо голямо, ще Ви го проготвят и т.н. От другата седмица пускат и воднио колела, така че се решава въпроса с захранката за по-тлъсти екземпляри.
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- учете се от него
Зависи пружината за какво е , къде и как. С пружини ползвам влакна 0.16/ 0.18 /0.20/0.22/0.25/030

- malkia_joro
- разбира нещата
Колега,препоръчвам ти да използваш инлайн хранилка,за да може рибата да се освободи от хранилката при евентуално скъсване.
Аз изплзвам такива:

75 грама.По лесно се изпъва линията и спомага за самозасичане на рибата.
Аз изплзвам такива:

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- учете се от него
Темата е за пружини и как се връзват , не за инлайн или за онлайн- за тях си има други теми!!!!!!malkia_joro написа:Колега,препоръчвам ти да използваш инлайн хранилка,за да може рибата да се освободи от хранилката при евентуално скъсване.
Аз изплзвам такива:
- malkia_joro
- разбира нещата
Много добре виждам за какво е темата,но е хубаво да помислиме и за рибите!Пружината е тип хранилка и също може да се монтира инлайн.Нанизва се на основната линия,слага се един стопер,връзва се вирбел и на него се монтират две куки.При късане рибата се освобождава от пружината и не я осакатяваме.Аз само ви предлагам този начин,а вие си връзвайте пружините както искате!Но е хубаво да е инлайн.
Последно промяна от malkia_joro на Вто Юни 24, 2008 1:44 pm, променено общо 1 път.
Красотата на живота е в това,че продължава.

Не се карайте де еееее, ще пробвам Инлайн, комай ми се чини 4е в някой по-затлачен водоем, вероятността да не го загубя е доста голяма. Даже днеска планирам да понакупя малко пружинки, та да стегна такъмажа, че Петък наближава ...
По-голям шаран от рибаря няма...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
За влакното-сам преценяваш!
За възлите-препоръчвам ти следният:

За възлите-препоръчвам ти следният:
Този възел-"Клинч",изглежда наистина здрав.
Бях го виждал някъде,но съм му забравил технологията,ето сега си го спомних.Благодарско!
За влакната...Аз ползвам 0.30 и 0.25,приемам ги за мен като златна среда-не са прекалено дебели,достатъчно са здрави и на затворен водоем сравнително добре се изпъва линията. Разбира се всичко зависи от закачките и рибите.
А да вземем да обсъдим поводите при риболова с пружина-дължини,начин на прикрепяне,материал(монофил,плетено или разните му конци)?
Аз лично предпочитам къси поводи макс. 15см,когато захранката е направена така,че да стои дълго на пружината.
Имам чувството,че рибата идва точно на пружината и посмуква,рови се около нея.На реката където ходя,ловя на пружина-каракуда,шаран и морунаж.Винаги,когато захранката ми е по-глетаво направена(правя я така,за да не я отнесе твърде бързо течението далеч под мястото,където ловя) слагам къс повод от монофил,когато ловя на бял червей или торен.Ползвам ли царевицата като стръв,слагам от един бял много здрав конец,който същевремено е страшно мек.
На затворен водоем правя захранката доста по-рехава,а повода 20-30см.
Понякога слагам пружината,като крайна и отгоре два къси повода на растояние върху основното влакно.
Този възел правя на основното влакно за прикрепване на повода,когато слагам хранилката като крайна,а поводите над нея по основното.

Бях го виждал някъде,но съм му забравил технологията,ето сега си го спомних.Благодарско!
За влакната...Аз ползвам 0.30 и 0.25,приемам ги за мен като златна среда-не са прекалено дебели,достатъчно са здрави и на затворен водоем сравнително добре се изпъва линията. Разбира се всичко зависи от закачките и рибите.
А да вземем да обсъдим поводите при риболова с пружина-дължини,начин на прикрепяне,материал(монофил,плетено или разните му конци)?
Аз лично предпочитам къси поводи макс. 15см,когато захранката е направена така,че да стои дълго на пружината.
Имам чувството,че рибата идва точно на пружината и посмуква,рови се около нея.На реката където ходя,ловя на пружина-каракуда,шаран и морунаж.Винаги,когато захранката ми е по-глетаво направена(правя я така,за да не я отнесе твърде бързо течението далеч под мястото,където ловя) слагам къс повод от монофил,когато ловя на бял червей или торен.Ползвам ли царевицата като стръв,слагам от един бял много здрав конец,който същевремено е страшно мек.
На затворен водоем правя захранката доста по-рехава,а повода 20-30см.
Понякога слагам пружината,като крайна и отгоре два къси повода на растояние върху основното влакно.
Този възел правя на основното влакно за прикрепване на повода,когато слагам хранилката като крайна,а поводите над нея по основното.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бе я не го ебавайте момчето...да си тури ПЛЕТЕНО и ще си реши проблемите
не,че не слагам вирбели де-ама главно за улеснение при смяна на хранилките.значи:кьсаш повод около метьр.на единия край врьзваш пружината.на другия край-вирбел.с или без карабинка няма значение.за вирбела врьзваш основното.с гореспоменатите вьзли.аз ползвам тоя,де го е изтипосал марко.готов си.