Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаранджийски куки.......
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Шаранджийски куки.......
Колеги след като инкасирах доста гелета на Езерово, се оказа че причината е в лошият ми избор на куки, затова днес посетих един магазинец и си закупих подобаващо количество куки. Някой може ли да сподели неща за тях. ? Пускам темата и с надеждата тук да разчепкаме въпроса за подходящите куки за риболов на шарани, амури и др. едри обитатели на родните язовири

Re: Шаранджийски куки.......
Батка само Онър-тройно заточени, тип орлов нокът

Невероятно,но е факт.Купих китайска пружина само заради куките-2номер,идеално заточени.Абе само се докосваш до тях и куката се забива.Тази тема е много сериозна,защото вчера си патих от кука.Докарах шаран около 5кг на два метра от брега и като усети плитчината,говедото се преобърна,като скъса джуката,ама поне му видях корема-беше широк около педя.Куката беше 14номер.Никога повече няма да правя такава грешка.Според мен куката трябва да е 1-2номер,добре заточена и кована.Наслука.
Къде бе батко ги видя тея ковани кукиlz1igr написа:Невероятно,но е факт.Купих китайска пружина само заради куките-2номер,идеално заточени.Абе само се докосваш до тях и куката се забива.Тази тема е много сериозна,защото вчера си патих от кука.Докарах шаран около 5кг на два метра от брега и като усети плитчината,говедото се преобърна,като скъса джуката,ама поне му видях корема-беше широк около педя.Куката беше 14номер.Никога повече няма да правя такава грешка.Според мен куката трябва да е 1-2номер,добре заточена и кована.Наслука.

Лично аз използвам при риболов на шаран и амур куку 2 номер на Гамакатсу и определено след всяко вадене задължително проверявам върха на куката дали е наред,тъй като много често куките се затъпяват от камъни,закачки и т.н,а и водата на някои водоеми съдържа доста високо съдържание на примесни елементи,които малко по малко разяждат куката.Когато преценя,че куката не е достатъчно остра направо я изхвърлям,за да нямам проблеми с откачането и незакачането на рибите.Обикновено на всеки 2 излета си сменям куките!!!Успех
-
- новобранец
- Обратна връзка:
JRC GAMAKATSU = куки създадени с една цел "за улов на шаран"
OWNER = плувкарски куки със склонност към изправяне при голямо напрежение особено по малките им размери!
OWNER = плувкарски куки със склонност към изправяне при голямо напрежение особено по малките им размери!
-
- новобранец
- Обратна връзка:

Последно промяна от stanimir197_7 на Нед Фев 22, 2009 10:00 pm, променено общо 1 път.
Колега , Ти кви риби ловиш ,че ми говориш за изправяне , всеки шаран над кило се лови с 1 и 2 номерbigbfg написа:JRC GAMAKATSU = куки създадени с една цел "за улов на шаран"

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
вземи на корда,аз сам имал исправлане на оунер от 2,5 килограмов шаран(ми падна в лотката
)но и покраи това ги ползвам-отписах само сериата от тази коиато се исправи

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Май не само аз съм патил от изправящ се OWNER
.Аз ползвам GAMAKATSU и 30+ иначе OWNER са си перфектни за по дребни риби даже на Струма ловя предимно с такива.

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 11:18 pm, променено общо 3 пъти.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Абе,божа работа!Мойта гордост от тая година шарото 7.2кг. го измъкнах на №6 серия 8 на ОУНЕР карп и въпреки че се откачи в кепа небеше от изправяне на куката ,ами щото се беше закачил на 2-3 мм. в средата на джуката,с една дума на косъм.Всъщтност от 3 години ползвам само тази марка куки и неса ме подвели,това е ако искаш съвет от мен, компромис цена-качество.Избора си е твой 
Между другото за да се изправи кука трябва да нямаш реглаж на аванса,или по точно натегнат до край.

Между другото за да се изправи кука трябва да нямаш реглаж на аванса,или по точно натегнат до край.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
BZI написа:Колеги след като инкасирах доста гелета на Езерово, се оказа че причината е в лошият ми избор на куки, затова днес посетих един магазинец и си закупих подобаващо количество куки. Някой може ли да сподели неща за тях. ? Пускам темата и с надеждата тук да разчепкаме въпроса за подходящите куки за риболов на шарани, амури и др. едри обитатели на родните язовири![]()
Приятелю, Краси ми даде след това едни куки... такива и да искаш не може да намериш

Някой ден трябва да звъннеш за да идем да си вземем по 100 бройки... пробвах ги на езерово... идеални са

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Наистина много добри .imitev72 написа:Батка само Онър-тройно заточени, тип орлов нокът
Обаче тук ме набарахте на на любима тема

,други имена не трябва да се споменават

По специално ето този моделhttp://www.diemfishing.com/catalog/teklon-8080-bn-p-167.html
Горещо го препорьчвам на всички любители на големи риби

А сега наздраве

Последно промяна от muerter на Нед Юни 29, 2008 6:00 pm, променено общо 2 пъти.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!