Цонево-почти провал

Модератори: bobopeli, sapuna

bat Zlatko
новобранец
новобранец

Цонево-почти провал

Мнение от bat Zlatko »

В петък,20.06,трима приятели отидохме на язовира.Разположихме се от северната страна на около 500м. от стената.В 18.30ч. бяхме хвърлили въдиците да пробваме платиката.Използвахме малко захранка-предимно кюспе,смески за животни с ароматизатори,варено и сурово жито.До мръкване хванахме 6 средни платики,няколко червеноперки и часовници.След това захранихме обилно и се заехме с дънните въдици за хищник.И тъй като от много бързане забравих живите рибки се наложи да импровизираме-две въдици на дебел торен червей на грозд,две на парче от рибка-червеноперка и една на филе от часовник.Към 22ч имах удар на филето и извадих...един косат около килограм/на следващия ден се оказа 920 гр./.Другите въдици остнанаха безмълвнидо сутринта,че и през деня.Сутринта рано рано бяхме накрак,наточени за платиката.Но уви! За цял ден,до тъмно,хванахме още 5-6 дребни платики,десетина червеноперки,3-4 костура,някое попче и това беше.При това положение се отказахме да ловим на светеща плувка и се насочихме към други мероприятия-знайно какви.През цялото време там имаше доста хора,но всички идваха надъхани и си тръгваха разочаровани.В неделя рано рано си тръгнахме.
Geno_Altanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Цонево-почти провал

Мнение от Geno_Altanov »

Ае бат Златко на какво казвате косат :shock:
Изображение
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Косат се казва на голяма платика.А относно нашия риболов,бяхме в неделя 22.06. на отсрещния бряг на язовира където е бил бат Златко ,викат му ,,Стария язовир,,Времето беше перфектно...Тихо,бистро и безрибно.Пълна трагедия.Хванахме 5-6 ДРЕБНИ уклея и няколко костурчета.Те си заминаха по живо по здраво и ние след тях.Просто рибата я нямаше.Около нас също никой не хващаше.След прочетеното във форума ми стана ясно,че на целия язовир е било подобно положението.Това е от мен-имаше нещо объркано
RoSeN_94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RoSeN_94 »

караи важното е че си бил сред природата :P
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

RAAZIEL написа:Косат се казва на голяма платика.А относно нашия риболов,бяхме в неделя 22.06. на отсрещния бряг на язовира където е бил бат Златко ,викат му ,,Стария язовир,,Времето беше перфектно...Тихо,бистро и безрибно.Пълна трагедия.Хванахме 5-6 ДРЕБНИ уклея и няколко костурчета.Те си заминаха по живо по здраво и ние след тях.Просто рибата я нямаше.Около нас също никой не хващаше.След прочетеното във форума ми стана ясно,че на целия язовир е било подобно положението.Това е от мен-имаше нещо объркано
* Abramis ballerus -- Чил косат
* Abramis bjoerkna (Blicca bjoerkna) -- Бабка (Белица)
* Abramis brama -- Платика
* Abramis sapa -- Немски косат
Чил косат и Немски косат се въдят само в Дунав в наши води ако не греша. Иде реч че платика ще да е било.

п.с. бате Google знае всичко!!!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Косат се вика на платика над 1 кг. Тогава тя започва да дебелее, променя си малко цвета и си пуска мънички мустаци. Бори се доста по-силно от пратиката и на цонево си е постижение да уловиш косат.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Аз съм сред щастливците тази година :oops: .Съвет от мен е да ходите на устието на язовира,в района на аспарухово или добромир.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

NikiStoianov написа:Косат се вика на платика над 1 кг. Тогава тя започва да дебелее, променя си малко цвета и си пуска мънички мустаци. Бори се доста по-силно от пратиката и на цонево си е постижение да уловиш косат.
По моя край казваме на каракудата карас,което не значи че караса не е морска риба?!
Бъркаш кое какво е и кое как наричаш! Едва ли младата и зрялата платика имат различни латински наименования.....или греша?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zdravko82 »

За първи път чувам, че косат и платика е едно и също (било то и над 1 кг.). :shock: Това са различни риби според мен от опита ми по Дунав :idea:
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Забелязал съм че по цонеево така им викат,над кило косат по дребните платики.Просто местнно наимование :wink:
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

каридата написа:Забелязал съм че по цонеево така им викат,над кило косат по дребните платики.Просто местнно наимование :wink:
хе сега се разбрахме.... :D
успех и следващия път с косатите /по "цоневски"/!! :smt023
bat Zlatko
новобранец
новобранец

Мнение от bat Zlatko »

Колеги,някой има ли инфо за състезанието на стената на "цонево" на 22.06 ?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”