Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ
Модератор: dantho.mihov
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ
Колеги на всеки му се е случвало да види или да направи някоя и друга щуротия по време на риболов,особено ако е за повече дни на гьола или на големия гьол т.е морето.Мисля че,ще стане интересна темичка,предварително се извинявам ако съм дублирал темата,но не видях да има друга такава.
Ето от мен една глупост дето направих:
Беше през далечната 1994-та.Бях на палатка в къмпинг Арапя до Царево,тъкмо бях изкарал курсовете за леководолаз при бай Мишо(така поне си спомням че се казваше инструктора)и с още двама юнаци плувахме при мидения залив на дълбочина около 10-12 матра(без харпуни разбира се защото ако си с акваланг и харпун си бракониер)когато на около 50 сантиметра от мен премина оловна тежест,някои отгоре ловеше на дъно.Та стиснах в ръка оловото и "клъвнах",оня от горе засече и взе да дърпа.Следваики оловото изплувах нагоре.Когато се показах над водата видях че рибара е в лодка.Е,замалко не изпадна от нея като видя какво е хванал.Беше възрастен мъж и замалко да баялдиса,та после се наложи да го успокоявам със скариди и бяло винце ама майтапа си го биваше.
Ето от мен една глупост дето направих:
Беше през далечната 1994-та.Бях на палатка в къмпинг Арапя до Царево,тъкмо бях изкарал курсовете за леководолаз при бай Мишо(така поне си спомням че се казваше инструктора)и с още двама юнаци плувахме при мидения залив на дълбочина около 10-12 матра(без харпуни разбира се защото ако си с акваланг и харпун си бракониер)когато на около 50 сантиметра от мен премина оловна тежест,някои отгоре ловеше на дъно.Та стиснах в ръка оловото и "клъвнах",оня от горе засече и взе да дърпа.Следваики оловото изплувах нагоре.Когато се показах над водата видях че рибара е в лодка.Е,замалко не изпадна от нея като видя какво е хванал.Беше възрастен мъж и замалко да баялдиса,та после се наложи да го успокоявам със скариди и бяло винце ама майтапа си го биваше.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Re: ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ
МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!barutchiata
виж там отпусни му нещо.... 

Ловя си аз на Марица,беше точно след забраната,седнал под една върба и до мен от другия край на върбата друг колега,имаше и много храсти и не се виждаме един друг.Хвърлил той три пръчки
и течението ги довлякло право под мен,аз си бях хвърлил под мен на един метър само до брега и когато взех да вадя да презаредя извадих и неговата въдица,хванах я в ръката,мислих мислих кво да направя и взех че я дръпнах яко и я хвърлих отново във водата,нямате си напрестава оня къв спринт направи
такава засечка и дърпане и като извади се разпсува как може да е такъф балък дето е изтървал,цял ден чакал и накрая да му ударило не бил до въдицата
Аз пък щях да падна във водата от смях,то смях ама немога и да са хиля наглас оня да не са усети,наложи са да ида двайсет метра надолу да са нахиля и па са върнах.
И на мен тогава не ми удари ама кушията дето му я нахравих на тоя още ма напушва на смях.

Аз пък щях да падна във водата от смях,то смях ама немога и да са хиля наглас оня да не са усети,наложи са да ида двайсет метра надолу да са нахиля и па са върнах.
И на мен тогава не ми удари ама кушията дето му я нахравих на тоя още ма напушва на смях.
-
- ще става разбирач
Пиши на БГrumceiss написа:ahaahahahahah napravo kolko sum se hili s teb... strashen maitap..... ne e istina...
-
- ще става разбирач
Добър майтап си направилNedeltcho Delev написа:Ловя си аз на Марица,беше точно след забраната,седнал под една върба и до мен от другия край на върбата друг колега,имаше и много храсти и не се виждаме един друг.Хвърлил той три пръчкии течението ги довлякло право под мен,аз си бях хвърлил под мен на един метър само до брега и когато взех да вадя да презаредя извадих и неговата въдица,хванах я в ръката,мислих мислих кво да направя и взех че я дръпнах яко и я хвърлих отново във водата,нямате си напрестава оня къв спринт направи
такава засечка и дърпане и като извади се разпсува как може да е такъф балък дето е изтървал,цял ден чакал и накрая да му ударило не бил до въдицата
![]()
![]()

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Преди време отиваме на искъра,на кино къщата.През целия път един образ от компанията(за първи път беше с нас)не спря да повтаря как щял да я скъса(рибата).Та пристигаме ние,вадим такъмите и почваме.А оня седи и ни гледа.
-Кво става бе няма ли да ловиш?-питаме
-Ами нямям въдица-вика оня.Както и да е,дадохме му една тояга.На свечеряване слагаме ампулите и продължаваме,сложи и той една ампула,след малко гледам слага втора......и трета!!!!!
-какво бе колега?- викам
-Ми не свети-вадя аз въдицата му и какво да видя-нито една от ампулите не е шчупена,щях няправо да умра,е..ати и малоумника
-Кво става бе няма ли да ловиш?-питаме
-Ами нямям въдица-вика оня.Както и да е,дадохме му една тояга.На свечеряване слагаме ампулите и продължаваме,сложи и той една ампула,след малко гледам слага втора......и трета!!!!!
-какво бе колега?- викам
-Ми не свети-вадя аз въдицата му и какво да видя-нито една от ампулите не е шчупена,щях няправо да умра,е..ати и малоумника
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
отиваме ние четири пет човека за риба на едни баластриери и единия и той голям рибар, в рейса му оправихме въдицата щото пича само с макара и пръчка друго нямаше. Та стоим ние и уж ловим а то не иска да бутне- една две рибки, пича не го свърта вече на едно място и почва да обикаля гьола и по едно време застава срещу нас- седим ние и го гледаме и се чудим какво да направим и ни едва идеята- ДАЙ ДА МУ МЕТНЕМ НЕЩО. Чакаме го да се обърне да огледа следващото място и веднага ..........ПЛЯЯЯЯЯС един камък, той само се обръща и се чува............. ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВО СКОЧИ ТУКА
и веднага вади и хвърля точно отгоре. От другата страна двамата дето бяхме едвам се сдържахме да не паднем във водата
.
Успяхме да го задържим още малко със още едно мятане на камък ама един от други на третия път реши да го светне та спряхме само до там

Успяхме да го задържим още малко със още едно мятане на камък ама един от други на третия път реши да го светне та спряхме само до там
не ще, не ще па спре
-
- разбира нещата
Айде и аз да разкажа една случка на язовир Батак.
Преди 4-5 години ловим на "дупката" след контра стената.Обяд е и рибата почива.Гъз до гъз няма никво място.
По едно време един колега почна да крещи "Помощ,помощ..." гледаме въдицата му сгъната и едвам удържа....Събра се всичкия народ до тоя човек и се почнаха съветите-отпусни,дръпни....след силното напъване въдицата на колегата се строши на 3 части(не знам с какво влакно е бил-но явно е било дебело).Окуражаван от всички той почна да дърпа влакното
след 5 мин борба на повърхността се показа "звяра"-обикновен плажен чадър
Настана голям смях...колеги започнаха коментари от сорта "цената поръча гардероб...ако може до 1-2 дена да го извадиш"
Това ще си остане незабравима случка от този хубав язовир.
Преди 4-5 години ловим на "дупката" след контра стената.Обяд е и рибата почива.Гъз до гъз няма никво място.
По едно време един колега почна да крещи "Помощ,помощ..." гледаме въдицата му сгъната и едвам удържа....Събра се всичкия народ до тоя човек и се почнаха съветите-отпусни,дръпни....след силното напъване въдицата на колегата се строши на 3 части(не знам с какво влакно е бил-но явно е било дебело).Окуражаван от всички той почна да дърпа влакното

Настана голям смях...колеги започнаха коментари от сорта "цената поръча гардероб...ако може до 1-2 дена да го извадиш"

Това ще си остане незабравима случка от този хубав язовир.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз ако почна да пиша в тази тема никой няма да иска да дойде с мен за риба
базикам се де
Ще разкажа една пресна историйка от съботния риболов който направих с дядо ми.Отидохме на язовира доста раничко и аз както винаги се замотвам няляво надясно да си търся удобно местенце да си забия стойките за директния.Е ама какво да видя аз не ги нося имам само от обикновенните.Забивам ги аз за едната нагазих във водата за да мога да си подпирам пръта без да се накланя напред във водата другата на брега(беше подрян едва ли не на ръба).Захранки махранки мятам ня червей каракудки една след друга,викам си я да сложа една царевичка и метнах.Едно голямо чакане се почна и аз почнах да се замотвам наляво надясно по едно време един колега тамън минаваше покрай мен и вика "Колега пръта влиза във водата" аз докато се завъртя да видя какво става и гледам той вече си пътува на 3-4 метра от мен с добра скорост.Имаше около 10 секунди чудене какво да правя,а той си се отдалечава.Последва един голям скок с малка засилка и право във водата със дрехите телефона в джоба+цигарите и запалката дори напаравих и няколко загребваня за да хвана пръта.В крайна сметка се оказа шаранче около кило и малко,но след това целия язовир само за мен говореше.Дори онзи колега който ми каза,че ще си остана без въдица си извади телефона и смеейки се вика "трябваше да те снимам".
Малко историйката не се покрива с името на темата,но не се здържах да не го разкажа
!

Ще разкажа една пресна историйка от съботния риболов който направих с дядо ми.Отидохме на язовира доста раничко и аз както винаги се замотвам няляво надясно да си търся удобно местенце да си забия стойките за директния.Е ама какво да видя аз не ги нося имам само от обикновенните.Забивам ги аз за едната нагазих във водата за да мога да си подпирам пръта без да се накланя напред във водата другата на брега(беше подрян едва ли не на ръба).Захранки махранки мятам ня червей каракудки една след друга,викам си я да сложа една царевичка и метнах.Едно голямо чакане се почна и аз почнах да се замотвам наляво надясно по едно време един колега тамън минаваше покрай мен и вика "Колега пръта влиза във водата" аз докато се завъртя да видя какво става и гледам той вече си пътува на 3-4 метра от мен с добра скорост.Имаше около 10 секунди чудене какво да правя,а той си се отдалечава.Последва един голям скок с малка засилка и право във водата със дрехите телефона в джоба+цигарите и запалката дори напаравих и няколко загребваня за да хвана пръта.В крайна сметка се оказа шаранче около кило и малко,но след това целия язовир само за мен говореше.Дори онзи колега който ми каза,че ще си остана без въдица си извади телефона и смеейки се вика "трябваше да те снимам".
Малко историйката не се покрива с името на темата,но не се здържах да не го разкажа

Последно промяна от Paublo_Eskobar на Вто Юни 24, 2008 12:59 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Paublo_Eskobar написа: .....................Имаше около 10 секунди чудене какво да правя,а той си се отдалечава.Последва един голям скок с малка засилка и право във водата със дрехите телефона в джоба+цигарите и запалката дори напаравих и няколко загребваня за да хвана пръта.В крайна сметка се оказа ШАРАНЧЕ около КИЛО и МАЛКО,но след това целия язовир само за мен говореше.Дори онзи колега който ми каза,че ще си остана без въдица си извади телефона и смеейки се вика трябваше да те снимам.!

kRaikkonen написа:цената поръча гардероб...ако може до 1-2 дена да го извадиш"
....

не ще, не ще па спре
- ceno cenov
- разбира нещата
И аз да разкажа една историйка
Отиваме на Дунав редовната компания (без имена да не ми се сърдят) идва вечерта и ще хвърляме за сом. Та единия от колегите още с хвърлянето на първата заредена въдица, като закачи кофичката с поповите прасета и я изстреля на около 15м. във водата. Последва моментален скок с дрехите и мощно напредване към конощипите, които в същия дух мощно напредваха към брега (винаги съм се чудил как се ориентират, но винаги тръгват към брега) по средата на разстоянието се разминаха и се наложи гонката да се ориентира в обратната посока. Та погна ги пича (не че е първа младост, ама си е пич) та погна ги към брега взе преднина по фланга и като започнаха да излизат от водата един по един си ги прибра. Само среднощната баня не разбрах какво удоволствие е и то сам, ма негова си работа.
Друг случаи със същия екземпляр.
Пак на Дунава. Отивам аз да го видя кви ги е забъркал и гледам навива една въдица – щял да презарежда че сигурно дребни сомчета били изяли стръвта. Навива си той и гледам как оловото (подвижно) излиза от водата опира в първия водач а кордата се изпъна и сочи към дървото над главата му. Ей, висял 2-3ч. И то нищо да му не вземе. Викам му -не видя ли бре. А той: -Ами то видях че оловото не падна много навътре ама оставих да не би да е излязъл някои по към брега.
Абе те неговите истории край нямат. Аиде по нататък пак ще пусна още някоя случка.
Отиваме на Дунав редовната компания (без имена да не ми се сърдят) идва вечерта и ще хвърляме за сом. Та единия от колегите още с хвърлянето на първата заредена въдица, като закачи кофичката с поповите прасета и я изстреля на около 15м. във водата. Последва моментален скок с дрехите и мощно напредване към конощипите, които в същия дух мощно напредваха към брега (винаги съм се чудил как се ориентират, но винаги тръгват към брега) по средата на разстоянието се разминаха и се наложи гонката да се ориентира в обратната посока. Та погна ги пича (не че е първа младост, ама си е пич) та погна ги към брега взе преднина по фланга и като започнаха да излизат от водата един по един си ги прибра. Само среднощната баня не разбрах какво удоволствие е и то сам, ма негова си работа.
Друг случаи със същия екземпляр.
Пак на Дунава. Отивам аз да го видя кви ги е забъркал и гледам навива една въдица – щял да презарежда че сигурно дребни сомчета били изяли стръвта. Навива си той и гледам как оловото (подвижно) излиза от водата опира в първия водач а кордата се изпъна и сочи към дървото над главата му. Ей, висял 2-3ч. И то нищо да му не вземе. Викам му -не видя ли бре. А той: -Ами то видях че оловото не падна много навътре ама оставих да не би да е излязъл някои по към брега.
Абе те неговите истории край нямат. Аиде по нататък пак ще пусна още някоя случка.
Интересни моменти - голямо хилене падна! За тези дето са се регистрирали по-скоро, подобни историйки има и тук:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=11993
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- fish slavi
- разбира нещата
На Пясъчник бяхме за доста време. Ta един обед се качихме с кумеца до кръчмето на стената да цопнеме по няколко разхладителни мастики.След обяда се прибираме росни-росни в лагера и гледаме на една от неговите въдици звънчето ту нагоре ту надолу.Тя въдицата но 200м вкарана, на царевица-сериозна работа. Та спусна се въодушавен кумеца Ручо да засича, гепи сопота ,як замах и една едра бабушка изскочи от водата и го перна през сурата.Остана си завалията с отворена уста от учудване.Добре че оловото не го утрепа.
После се разбра ква е работата.Ашлаците дето бяха останали да пазят, я извадили бабата до брега и пак му нагласили шпионката. Абе нагласиха кумеца
После се разбра ква е работата.Ашлаците дето бяха останали да пазят, я извадили бабата до брега и пак му нагласили шпионката. Абе нагласиха кумеца

1996год. язовир Доспат,на втичалото откъм Сърница,там язовира беше с ширина около 30 метра,хвърлил съм 3 въдици:един лек телескоп на плувка и две дънни на пружинка.Приятен летен ден,доста хора около и срещу мен,на телескопчето вървят дребни червеноперки,на дънните по-едри червеноперки и една 500гр. пъстървичка.И изведнъж як удар на едната дънна,всички колеги знаят за какъв адреналин става въпрос,когато звънеца удари върха на пръчката и падне,а пръчката още малко и да влезе във водата,скачам,хващам пръчката и засичам...по същото време колегата отсреща и той се бори с някакъв звяр...докато се опънаха кордите и се образува "мост" между двете въдици,мойта пружинка беше паднала върху неговата и куките се бяха оплели!Последваха бурни овации от колегите около нас и приказки от рода:"ей това хиляда пъти да се пробваш не можеш да го направиш!"