Въпрос

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

rogera
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Въпрос

Мнение от rogera »

здравейте колеги имам един въпрос аз обичам да ловя раци у съответно да ги ям видях в един магазин един уред за тяхното ловене наречен винтер това е нещо от рода на кошовете за риба и въпроса мие разрешен ли е улова с това нещо защото за рибата е забранено
дал Бог всеки му най-много на наз
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въпрос

Мнение от Светльо-toxin34 »

мисля че е като сляпо кошче,не знам дали е законно да го използваш но във всеки случай разрешеното количество раци е 50 бройки
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Абе ти недей пробва да не те хванат пък.....нека си е законно! :wink:
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

абе щом го предлагат в магазин :D абе де да знам по-добре си земи едно рачило
Изображение
ilky
новобранец
новобранец

Мнение от ilky »

Chenko93 написа:абе щом го предлагат в магазин :D абе де да знам по-добре си земи едно рачило

абе те и серкмета продават на магазините ама не е законно :roll:
rogera
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rogera »

хм рачило да ловил съм на рачило но от сега маи забраняват и тях поне за рибета имах прерикания с един горски който ми каза че било забранено аз го питам добре как да си наловя страв тогава а тои казва с чип и малка кукичка или от магазина с касова белешка до водоема и тя се представя аз не вярвам много на това може да се е заяждал незнам а за раците знам че е до 50 броя пише го и на билета даже
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Абе пичове научете се да слагате адекватни заглавия.Да беше написал "Въпрос относно ловенето на раци" , за да знаят хората за какво иде реч в тая тема.
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

винтерите са за улов на риба(съответно и раци).използвали са ги навремето.миналата седмица когато бах на дунава също видях такава мрежа.по-точно прилича на голям живарник.дядо ми ми е разказвал как навремето са хвърляли винтерите вечерно време в блатото(комунистите го пресушиха) и сутрин са ги вадили пълни с риба(щука .платика.лин и шаран). :rolleyes:
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Колега аз също много обичам да ловя раци съответно и да ги ям. Най-добрата стръм за мен е черен дроб връзваж на рачелото или на сляпия кош(аз ползвам такова :wink: ) И се Пълни до горе!
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
nik_nen
новобранец
новобранец

Мнение от nik_nen »

nonstopa написа:Kolegi q kajete,kak se hva6tat piqvici,jabi i tezi raci blagodarq predvaritelno
Колега не завпавяй кирилицата

ЗА пиявитите аз си ги добавям като нахлуза едни ботуши и започна да ровя във барата(река) в градат ми
обикновенно ги има из патзали изхварлени във водата(което не е много приятно за гледане но го има) или ровя из калта покрай бреговете на водата

...............................

Пич,наблегни първо на правописа си и тогава прави забележки! sapuna
rogera
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rogera »

за пиявиците незнам жабите може да се ловят и с рибарска въдица просто и поднасяш под носа кукичката с нещо закачено на нея може и парче трева и тя лапа веднага ако ще са повече мисля че може и с петромас като се стъмни аз лично когато ги използвам за страв за раци ги ловя с ръце като пребарквам местата като са скочили раците ловя или с рачило или с малко струно на което вразвам одрана жаба ако имаш рачило слагаш жабата в него но я вържи че иначе раците ще я отнесат някой път раците излизат и на брега да пасат трева тогава са доста лесна плячка а напоследак започнах да се гмуркам и сабирам раци по дъното става голяма гонка те имат едни много интересни дупки на дъното и бягат в тях ама каде ще идат ;) и да знаеш че по закон са разрешени 50 броя раци на излет не по малки от 8 см то по малките няма и смисал да ги вземаш
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”