Шок, Ужас, Жега и ...платики...

Модератори: bobopeli, sapuna

Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Шок, Ужас, Жега и ...платики...

Мнение от Velikana »

Здравейте колеги!След толкоз време , най-накрая и аз да понапиша нещо в Успешни. След като се чухме с Доцента и разбрах за невъзможноста му (за мое огромно съжаление) да дойде с мен на Искъра , се разбрахме с един колега от махалата и тръгнахме в събота към 2 по обяд ,баш като лудите, в най-голямата жега за Шипочанския. Когато пристигнахме в един момент си помислих , че съм на морето на къмпинг Градина в разгара на сезона...народ народ...коли..палатки ...каравани...деца ...кучета..сърфове...скутери...джетове...във водата гмеж от къпещи се....с две думии - пълна лудница :shock: :shock: :shock: А за мръсотията която цареше няма смисъл да приказвам.... Едвам намерихме местенце да се разположим. Но в момента в който си свалихме багажа на брега и съседите от ляво до нас довтасаха с едно куче и решиха да се изкъпят точно пред нас :evil: :evil: :evil: След кратък скандал и разменени лоши погледи и думички :axe: излязоха от водата. Малко след това друг един "колега" -явно учейки се да гребе , реши да излезе с лодката точно пред нас...вече бях на ръба на нервна криза...Добре че не се намериха повече подобни кретени та се заех с такъмите. Последва захранване с Ван дер Енде-Фидер-Платика, плюс бели и диип карамел. Аз заложих на Фидера и на Мача и на двете на грозд бели. Колегата разпъна две дъна на хранилки на бял и торен...и се започна чакането...Чак към 8 вечерта имах първо пипване на фидера - една мерна платика. Постепенно се зачестиха ударите а и започна на плувката да се обажда с типичното повдигане :wink: .На 20 тина метра от нас се беше разположила цяла фирма явно на тимбилдинг- с камион и два буса - бяха помъкнали бензинов генератор и огромна уредба и се опитваха да ни оглушат с бясна чалга :evil: - голямо пиене ,зяене ,виене и какво ли още не беше цяла нощ :evil: ...По едно време се почуствах като на война :shock: ...като се започнаха едни стрелби...едни ракети...не е за разправяне...Но ние не обръщахме внимание много много и се забавлявахме със риболова...платиките си даваха регулярно. Към 6 сутринта излязоха и трите най-едри..едната близо 1.5 кг а другите две по около кило..и трите на плувка . В крайна сметка моят резултат до 10 сутринта , когато отвякъде народа започна да се къпе , появиха се джетовете и скутерите и риболовът приключи - беше 34 платики и 4 едри каракуди. Всички ,без най-едрата платика , до една си плуват в Искъра. Колегата беше с далеч по-скромен резултат на дънните. Явно рибата се беше концентрирала по-близо пред тревите където бях захранил и редовно подхранвах. За съжаление си бях забравил апарата и нямам снимки... мога да се снимам с едрата платика -единственната която взех и която ми е във фризера :wink:.. но просто не можах да се стърпя и да не споделя с Вас този изпълнен със смесени чуства и добър риболов уикенд. Яд ме е че Доцента не можа да дойде с нас. А ...замалко да забравя...през ноща излязоха и две дребни сомчета на плувка по около 200 гр.- което е доста радващо , значи популацията на тази страхотна риба се развива успешно :wink: .Ами това е от мен - успех и наслука на всички!!!
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Re: Шок, Ужас, Жега и ...платики...

Мнение от Светльо-toxin34 »

Ммм,дааа,по същото време и ние(аз,бфк,чируза,ивака,сакси,5-те кила бяхме там.не шок и ужас ами и аз незнам какво беше ама си прав.идеше ми на комшиите да хвана кокера им на дънната с кука тройка 02 и да го метна за сом.а траша беше неописуем-за няколко камиона направо.извадили сте късмет с мястото,при нас нямаше треволяк и беше куцо въпреки 30 кила захранка на ивака
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
danail kacarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от danail kacarov »

браво колега аз не бих ги изтърпял,
Аватар
slavi_8899
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от slavi_8899 »

Браво колега! Добър риболов сте направили! Аз в неделя бях на искъра, първо мъчихме кленовете и мрените по реката, ма нищо и от там на язовира от към филмовата къща. Тамън като намерихме место насред навалицата 1 колега си тръгна със добър улов (едри платики и още по-едри каракуди) и каза че от 1 час е спряла рибата (а то е още между 12 и 1 часа). Тук там фанаха по още някоя и тва беше-затишието стана пълно! Седяхме до 9 часа и нищооо :shock: само костури, червеноперки, и платики като изброените бяха с размери между 5 и 10 см. За утеха фанахме 2 малки сомчета и ние , ама само това беше за цял ден :!: Не съм доволен :evil:
RoSeN_94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RoSeN_94 »

браво :D
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Кво браво.... тва е било страшен кошмар :lol: Еб...ти тъкъв риболов, за това се отказах от плувка и дъно, писнами от Свадбарииииии...... 8)
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Колега ,при такава обстановка да съм отпрашил на момента :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Ашколсун, Великане!
Искрено съжалявам, че не можах да дойда, но сте се справили повече от успешно :D :!: :D Поздравления и за пускането на рибата :prayer: :prayer: :prayer: Тактиката ти е била гъвкава, което е най-важното в нашето хоби!Следващия път аз ще те поканя да идем само двамцата на гьол, където няма чалги и топурдии, да изпиташ истински кеф.
Успех и наслука :D :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

bkd написа:Колега ,при такава обстановка да съм отпрашил на момента :roll:

Аз от тая копмания избягах,в дън гори тилелейски :D .
А отделно и нямаше място до тях.
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

И на мен това с геролтията и наглите хорица много често ми се случва.Отивам да си пазя място ден преди да се съберем всички и в последния момент идват разни нагли хлебарки с цяла сергия багаж и се цопват едва ли не отгоре ми . И така вместо да си почина и да постигна така желания рахатлък все се разправям с отрепки с примитивен интелект.Малко се поуспокоих защото си мислех че се случва само на мен :D :D :D
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Ей това е, излезне човек от лудницата на града забие се в природата да търси тишина и спокойствие и глей кво стаа дъндъния от всякъде да живее не чалгата а чалгарията. Аз въпорса съм си го решил така: ходя на река Искър тя последните години по няколко пъти излиза от обичайното си русло наводнява наоколо обелва камъни там, където са били поляни и пукнат джангъраджия няма и аз си меткам железа на спокойствие. Е само парашутистите развалят идилията.
А на колегата голямо БРАВО че въпреки затомозената обстановка поне рибка е хванал и отчасти е получил удовлетворение.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Хахаха :D Браво ли да казвам кво да казвам
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”