Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

мряна в златна панега
Модератор: sapuna
мряна в златна панега
колеги има ли мряна на златна панега и къде да я търся мерси предварително
-
- кандидат преподавател
Re: мряна в златна панега
Що за въпрос,пич -нали е река,която извира от планината,не от гъза на българската икономика.След като ловят там "балканка",трижди повече трябва да има мряна.А дали я ловят,виж на място-на мен ми е далечко,зер тук в мойта си планина мрени има цели легиони.
От коя планина извира,че нещо не разбрах?INCUBUS написа:Що за въпрос,пич -нали е река,която извира от планината,не от гъза на българската икономика.След като ловят там "балканка",трижди повече трябва да има мряна.А дали я ловят,виж на място-на мен ми е далечко,зер тук в мойта си планина мрени има цели легиони.

Реката е карстов извор и можеше да погледнеш барем една карта.
Имаше страшно много черна и бяла мряна преди години.
И сега има,но рядко се хваша добър екземпляр от бяла мряна.Основно на ручейник от месността"Съйкова лъка" до м."Стръмна поляна".Може и някой друг кефал да се излъже,но задължително на сежко с подвижно олово.Рано сутрин и привечер,даже и на фенер съм ги ловил.На бяла дуда(черница) идва някое прилично парче.На пиявица(хвърлях за кефал на тежко) преди 7-8 години улових бяла мряна около 3 кг.
Не знам от къде си,но е желателно някой да те заведе поне да огледаш отсечката на реката за която ти казвам.
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
-
- кандидат преподавател
Колега RIBARIA,не питам аз - пита колегата от Плевен.Планината е ясно коя е,като гледаш картата коя е според теб?Не са Алпите,но карст не се образува в полето и низините.Иначе всяка река води началото си от някакъв извор.Дали там е предбалкан или почва планината,е все тая -черната мряна и "балканката"обитават съседни зони.След като ловят от едните,би трябвало да има и от другите.