Шаранджийски куки.......

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Re: Шаранджийски куки.......

Мнение от kamen »

imitev72 написа:
bigbfg написа:JRC GAMAKATSU = куки създадени с една цел "за улов на шаран"
OWNER = плувкарски куки със склонност към изправяне при голямо напрежение особено по малките им размери!
Колега , Ти кви риби ловиш ,че ми говориш за изправяне , всеки шаран над кило се лови с 1 и 2 номер :mrgreen:

Е те тук вече не съм съгласен аз от край време ловя амури и шарани с 5-ти или 6-ти номер куки като се има в предвид че повечето амури са над пет кила има и десет и нито веднъж съм нямал случай с изправена кука! :roll:
Много ги накъсвам... кордите!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

kamen написа:
imitev72 написа:
bigbfg написа:JRC GAMAKATSU = куки създадени с една цел "за улов на шаран"
OWNER = плувкарски куки със склонност към изправяне при голямо напрежение особено по малките им размери!
Колега , Ти кви риби ловиш ,че ми говориш за изправяне , всеки шаран над кило се лови с 1 и 2 номер :mrgreen:

Е те тук вече не съм съгласен аз от край време ловя амури и шарани с 5-ти или 6-ти номер куки като се има в предвид че повечето амури са над пет кила има и десет и нито веднъж съм нямал случай с изправена кука! :roll:
Кой ти говори за изправяне, говорим за проценти забиване , а не изплюване и ялови удари :wink: чети внимателно кой кво пише :drinkers:
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Добре де, а тези дето съм си ги взвл не струват ли? баси дадох 10 кинта за тях :cry: :cry: :cry: . тройно заточени с тефлоново покритие......
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

BZI написа:Добре де, а тези дето съм си ги взвл не струват ли? баси дадох 10 кинта за тях :cry: :cry: :cry: . тройно заточени с тефлоново покритие......
Ми батко тефлоновите та онър са 15 ,така че си минал тънко :wink: :drinkers: :drinkers:
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

Колеги,защо всички се изказвате отново толкова категорично по въпроса??Има ли смисъл всеки да се доказва колко големи как и защо.Според мен форума е създаден най-вече за съвети и взаимопомощ между колегите, а не да се доказваме кои колко е велик!!Има хора които могат повече,има и такива които им се отдава по-малко,но най-важното е че всички сме обединени от нашето любимо хоби!Така че не казвайте колко и с какви куки сте извадили,а кажете по темата коя кука за вас има наи-малък процент гелета.Всеки може да каже аз извадих 100,но малко са тези дето казват извадих 1,а изпуснах 100.Както вече казах по горе,от моя скромен опит при мен най-добър процент дават Гамакатсу-втори номер за косъм и 1 за директно набождане.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Колегата е прав,никой не знае как ще се получи ситуацията на практика.За всеки може да е различно :smt023 и просто не трябва да приемаме лично всяко мнение различно от своето :smt023 .Лек ден на всички!!
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Ползвам куките TEKLON на Grauvell и наистина мога да кажа, че са добри. Също така Gamakatsu G1 Carp i Long Shank моделите са много добри. А куките на колегата на JRC какво да кажа - JRC e фирма, специално създадена за такъми и аксесоари за шаранджииски риболов, друго не правят. Никога не съм се оплаквал от продукт на тази фирма.
Друг е въпроса колеги, че ако имаш късмет може и с ръждясала кука на 10 години да извадиш 5-10 кг, ама това ще е чист късмет, независещ от марката, нали така :)
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

Съжелявам за спама,но ако успеем във всяка една или поне във повечето теми да достигнем до такова развитие,както последните няколко поста,на всички ще ни е много по-лесно и много по-приятно да четем и учим от този форум!Благодаря за разбирането и моля модератора,утре след като повечко хора видядт този пост,той да бъде изтрит,за да не разваля темата!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Днес по препорука на един приятел си взех ето тези Сеймуро 2

Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Първото ти попадение май е по надеждно! :wink:
Забрави за тези жълтите!С тях ще береш ядове!

Тази тема я дъвкахме на Кастел-четири човека,четири мнения!Моето е,че при директно набождане на стръвта се използва дебела кука номер 1 или 2,дълго жило,тип орловка.Куките ми са единствено и само G-Carp Gamakatsu.За косъм-май Митев е прав!Подари ми няколко и след като ги вързах,се убедих в достойнствата им! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Аз ползвам за косъм тефлонови на FOX - 10 бр. = 15 лв., но са много остри.
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

BZI, питай Maverik - Митко с какви ловеше на Езерово , при него рядко се откачаха :lol: .После го питай какви 3-ти номер му дадох та чак се влюби в тях. 100бр.- 2 лева :D . Това ,че една кука е скъпа не означава че обезателно работи. И двамата със Здравко хващахме с такива така , че изводите си ги прави сам. Айде и наслука :smt023
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

[quote="Красимир Кюрпеков"]BZI, питай Maverik - Митко с какви ловеше на Езерово , при него рядко се откачаха :lol: .После го питай какви 3-ти номер му дадох та чак се влюби в тях. 100бр.- 2 лева :D . Това ,че една кука е скъпа не означава че обезателно работи. И двамата със Здравко хващахме с такива така , че изводите си ги прави сам. Айде и наслука :smt023[/quot
Краси откуде друже да се снабдя с такива кукички?
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Има едни хора дето могът да правят куки и това са японците. АЗ лично използвам най-много Гамакатцу. Нито се затъпяват, нито пък може да се изправи или счупи. Говоря за номера от 4 нагоре. Разни шестички, осмички не ползвам. За по-евтин и много добър вариянт са куките на Сасаме. От любимите си куки винаги подържам едно 30-40 пакета :wink:
От шаранджийските куки съм ползвал и имам Оунър, Фокс, Партридж, Дренан, Камасан, мустад, РодХътчинсън, Маруто, Корда, ЖРС, Канел, VMC. С изключение на РодХътчинсън и Камасан не бих ловил отново с другите.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

HARRY77 написа:Аз ползвам за косъм тефлонови на FOX - 10 бр. = 15 лв., но са много остри.
Е те точно на тия ми бяха празните удари :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”