Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Зарибяване
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
А чувал ли си че рака има период в който сменя черупката си?И тогава е мек и безпомощен като бебе.И тогава даже килограмово шаранче се справя с него....За рибката си прав.И на Николаевка удря на рибка.Виж сега при наличието на много голямо количество плевелна риба,шарана се научава да я яде,при наличие на много раци същоkalkan4o написа:Защо тогава на Николаевка бъка от раци ??
ЗАщото шараните ядат раците ли ?
Първо опашката е белена !
Второ има язовири където се лови шаран на рибе примерно уклей но той може и да ги яде но не са му основно меню !
А и шаран за да изяде един рак 1 педя примерно голям трябва е е поне 5-6 кила голям все пак трябва голяма уста ама според мене ще го изплюе като рака защипе шарана !

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сигурно си прав но мисля че нема да има голяма разлика в броя на раците дори да са без черупка рака е твърде голяма хапка сякаш а и с тези щипки може да се защитава !
Зависи кога си сменя черупката рака ако я сменя през зимата когато шарана не е активен мисля че ще бъде инцидентен случай да бъде изяден рак от шаран...а и да не забравяме че шарана не е хищник и не мисля че рака му влезе в основното меню !
Пък и нямам намерение да пълня язовира додупка с риби да има там да се хващат !
Зависи кога си сменя черупката рака ако я сменя през зимата когато шарана не е активен мисля че ще бъде инцидентен случай да бъде изяден рак от шаран...а и да не забравяме че шарана не е хищник и не мисля че рака му влезе в основното меню !
Пък и нямам намерение да пълня язовира додупка с риби да има там да се хващат !
- legion
- научил се да хвърля
Ние едно си мислим пък рибата като я налегне хормона за друго се сещаkalkan4o написа:Пък и нямам намерение да пълня язовира додупка с риби да има там да се хващат !

А раците си сменят черупките в процеса на растеж,когато черупката им стане тясна я сменяват.
Не бързай с копуването на риби за зарибяване.Предполагам че като вашите наемат водоема ще наемат и човек който се е занимавал с подобна работа и знае какви видове и колко могат да се пуснат във водоема без това да окаже влияние върху раците.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

- CERRUTI
- сериозен играч
Чакай малко да те надъхам....kalkan4o написа:ДА естествено нема да ме оставят аз да решавам разбирасе !
Аз исках някакви ориентировъчни цени но разговора трагна в тази посока!

Значи колегите от Софийския и Пернишкия регион знаят язовир Студена,е там Калканчо има голямо разнообразие от рибни видове-шаран,каракуда,пастърва,мряна,клен,бяла риба,костур,сом,уклеи,слънчак даже онзи ден хванахме и бибан....и в същото време бъка от раци!!!На един излед хванах 7-8 риби и една кофа раци

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И все пак, какво се случи с водоема, през това време?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Особено амурчето си ги папка мнооооооо добре рачетатаkalkan4o написа:Е да естествено но шарана невярвам да яде раци както и амура и толстолоба...ососбено шарана !
Давам веднага пример с язовир Николаевка бъкано с раци в язовира има шаран каракуди толстолоб амур и раците си ги има и мисля че рибите почти не им вредят...а шарана просто няма как да хапне рак мн му е твърда черупкатаи да се опита ще го изплюе ама за хайвера (предполагам че се развъжда са хайвер) сигурно го хапва ама незнам

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка: