Сега се вращам от Елешница, до яз. Цонево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сега се вращам от Елешница, до яз. Цонево

Мнение от chipi_ »

значи първият път води до удобно и красиво място за палатки
втория слиза също да язовира обаче няма начин да се разпъни палатка понеже склона е по стръмен и не става.
А това където споменаваш за кариерата и моста,
доло в реката не се ли виждаха кефалчета.
Май месец съм записал началото на Май там е бола на кефала,също като тръгнеш по реката на горе има много удобни местенца.Моря го с директния 6м.и на муха,само го дразниш по повърхността на водата и си праиш кефа на макс.
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Да свърша даскало,пък има тука и още един ентусиаст,ще се хванем с него и ще видим за какво става дума. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Камба, пътя който води към мястото на колегата Chipi се намира след отбивката за Цонево (която е в дясно), подминаваш я и има един стар кладенец точно на ъгъла на главния път с черното пътче за Елешница, хващаш черното пътче и си на упоменатото място. Там има много места за палатка, и винаги когато съм ходил е имало доста хора. Ходил съм и от този черния път на дясно, спряхме колата и през гората и по едни луди баири, после на връщане ми се такова мамата със всичките вадънлъци, смао дето не захапах някое дърво за да се задържа прав.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Чуйте сега аз какво ще ви кажа за Елешница. Ходя там от дете, понеже имам баба и дядо в Цонево. Едра риба в язовира почти няма. Риболова на дъно в този язовир е супер безперспективен. Ако си мислите, че като идете на палатка за 5-6 дена и разпънете сумати дънни за шаран и сом, ще хванете нещо сте в дълбока заблуда. Не че не е възможно, но улова няма да си струва загубеното време. По-добре идете на яз. Цонево.
Това, че язовира е под аренда се чува от 2-3 години. Никога не съм виждал някой да предявява такива претенции, но ако искат ще ви изгонят като стой па гледай. В Цонево турците са на власт.
И ще ви помоля палаткаджиите да си прибирате свинщината като си заминавате. Такива купища боклуци съм виждал след палаткови излети, че все едно стадо прасета са били там, а не хора. Жалко е като се има предвид, че язовира е приказно красив. Който иска да се обижда. Аз като си тръгвам след риболов се старая да не си личи, че е имало човек на това място, да не говорим че обирам и боклуци оставени от предни рибари.

Това е. Ако търсите едра риба по-добре си потърсете друг водоем.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

NikiStoianov написа:Който иска да се обижда.
Колега,няма място за обиди.Факт е,че повечето риболовци и купонджии по язовирите остават след себе си кочина и помия.Не само палаткаджиите,доли и туристите.В България хората така са видели и така са научени.Не е само на Цонево,в цяла България е така.

Няма кой да се наеме да организира акции по почистване,нито пък има кой да пази чисто.Жалко е,но всичко си го правим ние и сами сме си виновни!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
hunt-fish
новобранец
новобранец

Мнение от hunt-fish »

Колега в реката има хубави кефалчета, но вироветв са много плитки рибата е плашлива. Хванахме едно на бял червей ама малко и го пуснахме иначе се виждат и по големи ама и аз сам новак в този риболов. А природата там наистина е божествена.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

hunt-fish написа:Колега в реката има хубави кефалчета, но вироветв са много плитки рибата е плашлива. Хванахме едно на бял червей ама малко и го пуснахме иначе се виждат и по големи ама и аз сам новак в този риболов. А природата там наистина е божествена.
Вземаш един шест метра,
маскираш са като призрак защото те вижда и бяга.
слагаш о.10 корда и черна или кафява муха,
почваш да я цопаш по повърхността на водата тоест дразниш рибата,докато я излъжеш.
някой път до към 9часа иска кафява
после черна и тъка
пробвай.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”