Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Рецепта за качамак
Модератор: Paublo_Eskobar
Рецепта за качамак
Колеги шарнджий някои ако може да ми даде рецепта за ХУБАВ стегнат качамак да сподели Благодаря предварително 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- научил се да хвърля
Re: Рецепта за качамак
Колега, отиди на "търсене" напиши "качамак" и ще ти излезне всичко писано във форума за качамака. Едва ли някой ще ти напише нещо при толкова дъвкана тема.Успех и наслука!!! 

Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
-
- новобранец
ето приятел ъова е от мен
"Качамак ала Любо "
Продукти за една доза : Две чаши вода , две чаши царевично брашно , две супени лъжици пшенично брашно и подправки /кафе , слънчогледово олио, захар, сол /
Слага се в една тенджера водата да заври , след това се слага една чаена лъжичка кафе , една щипка сол , една чаена лъжичка захар , една супена лъжица олио. После се сипва внимателно сместа от царевичното и пшиничното брашно като целта е то да остане като "поплавък " прависе дупка в средата , намалявасе огъня и се оставя да къкри така около 12-15 минути .След което се сваля от котлона и се разбърква с точилка до получаването на хомугенна смес . Добре свареният качамак е достатъчно твърд не полепва по стената на тенджерата . Е това е , ако не стане от първият път пробваи те пак , гледай те само да не загорите седа , че жена Ви ще ме убие че давам такиви рецепти
.
"Качамак ала Любо "
Продукти за една доза : Две чаши вода , две чаши царевично брашно , две супени лъжици пшенично брашно и подправки /кафе , слънчогледово олио, захар, сол /
Слага се в една тенджера водата да заври , след това се слага една чаена лъжичка кафе , една щипка сол , една чаена лъжичка захар , една супена лъжица олио. После се сипва внимателно сместа от царевичното и пшиничното брашно като целта е то да остане като "поплавък " прависе дупка в средата , намалявасе огъня и се оставя да къкри така около 12-15 минути .След което се сваля от котлона и се разбърква с точилка до получаването на хомугенна смес . Добре свареният качамак е достатъчно твърд не полепва по стената на тенджерата . Е това е , ако не стане от първият път пробваи те пак , гледай те само да не загорите седа , че жена Ви ще ме убие че давам такиви рецепти

- nikaro
- ще става разбирач
В по-дълбока тава сипваш: 1пакет ц.бршно,1ч.чаша пш.брашно,1ч.чаша захар,1ч.чаша олио
Започваш да доливаш вода и да бъркаш докато се получи смес малко по гъста от боза.
Слагаш я във фурната и печеш като отначало докато е рядко разбъркваш от време
на време за да не се получи коричка.Готово е когато се згъсти и надуе (около 20 мин.
при силна фурна) След като го извадиш го оставяш да истине малко,но не наппълно.
Добавяш ванилия и го омесваш като тесто за хляб.Ако си направил всичко правилно
става толкова здраво,че като го топнеш в земята отскача без да се пръсне.Като
приключвам риболова немога да го махна от пружината
Издържа много дори и на течение.Това е от мен.Дано да съм бил полезен.
Наслука

Започваш да доливаш вода и да бъркаш докато се получи смес малко по гъста от боза.
Слагаш я във фурната и печеш като отначало докато е рядко разбъркваш от време
на време за да не се получи коричка.Готово е когато се згъсти и надуе (около 20 мин.
при силна фурна) След като го извадиш го оставяш да истине малко,но не наппълно.
Добавяш ванилия и го омесваш като тесто за хляб.Ако си направил всичко правилно
става толкова здраво,че като го топнеш в земята отскача без да се пръсне.Като
приключвам риболова немога да го махна от пружината

Издържа много дори и на течение.Това е от мен.Дано да съм бил полезен.
Наслука

Мерси за всичко колеги 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Рецептата си е много добраsyncmaster92 написа:ето приятел ъова е от мен
"Качамак ала Любо "
Слага се в една тенджера водата да заври , след това се слага една чаена лъжичка кафе , една щипка сол , една чаена лъжичка захар , една супена лъжица олио. После се сипва внимателно сместа от царевичното и пшиничното брашно като целта е то да остане като "поплавък " прависе дупка в средата , намалявасе огъня и се оставя да къкри така около 12-15 минути .След което се сваля от котлона и се разбърква с точилка до получаването на хомугенна смес . Добре свареният качамак е достатъчно твърд не полепва по стената на тенджерата . Е това е , ако не стане от първият път пробваи те пак , гледай те само да не загорите седа , че жена Ви ще ме убие че давам такиви рецепти.

ТочноProtos_Immortal написа: Рецептата си е много добрано добре ли прочетох бърка се със точилка
.

Изпитана рецепта за риболов по река Дунав.
- flyester
- разбира нещата
Колега сега ще ти кажа една моя рецепта от коята съм доволен Взимаш 1 пакет готова захранка на Andoel Mix с аромат на ванилия с коноп или ягода взимащ един пакет царевично брашно взимаш си малко хляб и до слагаш в една кофа 5 минути да се накисне обаче хляба без корите след това добавяш малко течен ароматизатор на ванилия,ягода,мед,карамел,риба какъвто си избереш всичките стават ако искаш можеш да добавиш и едно пакетче лепило за захранка след това като смесиш всичко разбъркваш добре за да се стегне разбъркваш го с вода и става хубаво кюспе и има страхотен аромат.Наслука и успех 

домашния качамак е наи добър
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега тъй като си намирам царевично брашно + едно много специално което влудява рибите тоест трупно брашно прави се от смляни кости копита и всякакъви животински остатъци
рибите го харесват та взимам еднакви части царевично + трупно и ги слагам в кипяща вода съотношението е 1:1:1 варим докъто вземе да се сгъстява самият качамак тогава се добавя 1-2 супени лъжици захар и продължаваме да варим бъркаме постоянно докъто не вземе да става на топки или по скоро много гъсто тесто което е всъщност самия приготвен на 90% качамак сваляме го от огъня в този момент и слагам 2-3 супени лъжици олио разбъркваме докъто попие и оставяме да истине гаранция давам,че готовия качамак ще влуди рибите а и също тъка ще е икономичен за вас

Без риболов няма любов !
- carpsliven2
- сериозен играч
има и недостатъци като е с трупно брашно - много мирише и привлича сомчетата, аз слагам мляко яйца и пудра захар, доста ефикастно е, пък и може всеки да допълни от него си и други неща ... така се откриват и малки тайни. Във много страни слагането на млечни продукти в захранката е забранено , а защо ли?

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- svetlio86
- ще става разбирач
Аз пък вместо трупно брашно използвам конопено брашно и ефекта е също много голям!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Днес забърках царевично брашно и вода в съотношение 1:2, сол, пудра захар, 1 яйце и храна за папагали.
Получи се т'ва:

Идеята е семенцата да се отскубнат и да тръгнат по течението, а шарко да ги следва и да дойде до качамака.
Получи се т'ва:

Идеята е семенцата да се отскубнат и да тръгнат по течението, а шарко да ги следва и да дойде до качамака.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това ми прилича като на торта за рожден ден

Без риболов няма любов !