Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Каде на язовир край Варна?
Модератор: Paublo_Eskobar
Каде на язовир край Варна?
Колеги споделете каде да отида в неделя за шаран и каракуда и да хвана и да сам сред красива природа 

Re: Каде на язовир край Варна?
Що не кажете на човека?На ''Пчелник'' ако си падаш по платено.Там и природа има и риба.Честно..не обичам такива водоеми,но там без риба няма да си тръгнеш.
- doktor1012
- новобранец
Каква природа на Пчелник?-чудна!Колега,телени заграждения,строителна площадка,стоиш на стените и няма едно дръвче сянка.нощуването само вpluv4o написа:Що не кажете на човека?На ''Пчелник'' ако си падаш по платено.Там и природа има и риба.Честно..не обичам такива водоеми,но там без риба няма да си тръгнеш.
хотела и риболова вечер е забранен.Пробвай на Елешница от сраната на Дебелец.Риба има,а природата е несравнима.Такава красота на 500км. радиус
от Варна няма къде да намериш.
Колеги мерси за инфото.Събота и неделя отидохме на яз.Елешница, трима ентусиасти. Подхранихме прилично едно петно и започнахме да ловим дребни червеноперки и костурчета. Над вечер хвърлихме въдици за хишник и нищо. Надявахме се да хванем някое друго сомче но без успех. Склонен сам да си мисля че в този язовир няма много риба или постоянно има мрежи. Отидохме и на реката там наистина много красиво колегата с мен хвана едно кефалче малко. Сторими се че реката не беше пълно водна и беше трудно да се ловят кефалчетата.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Блесната им е мамата! 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
колега би ли препоръчал някакви блесни и воблери за Цонево специално. Смятам на 28 и 29 юни да отида на Цонево обаче към чудните скали а пък не съм свой с блесни и воблери. Поздрави и благодаря предварително
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пробвай на Моска,ако намериш от къде да купиш.В държавния магазин срещу полиграфията ги има само медните,номера 1 и 2.
Взимай блесните Mepps-модел Comet и модел Aglia.В Цонево има костур,а кефал не съм хващал на спининг,за това номерата да са 1-2.Няма нужда от по-малки,щото трудно ще мяташ надалеч.Аз лично съм имал доста сплучлив риболов с воблерчетата Голди,тракащите с дължина 2.5см,за други немога да ти дам 100% инфо,че работят там.Можеш да пробваш и на туистер.Трябва ти мека пръчка и тънко влакно.
През нощта пробвай за бяла риба на силиконова рибка,като я водиш по дъното с придръпвания.
Взимай блесните Mepps-модел Comet и модел Aglia.В Цонево има костур,а кефал не съм хващал на спининг,за това номерата да са 1-2.Няма нужда от по-малки,щото трудно ще мяташ надалеч.Аз лично съм имал доста сплучлив риболов с воблерчетата Голди,тракащите с дължина 2.5см,за други немога да ти дам 100% инфо,че работят там.Можеш да пробваш и на туистер.Трябва ти мека пръчка и тънко влакно.
През нощта пробвай за бяла риба на силиконова рибка,като я водиш по дъното с придръпвания.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
мерси за инфото със сигурност ще пробвам и ще разказвам после. а относно силиконовата рибка би ли казал горе долу как да изглежда и с каква дължина
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Естествено! 

Тези ми ги препоръча Тонито от Шумен.

Тези ми ги препоръча Тонито от Шумен.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
ЕДИН ДОСТА НЕУСПЕШЕН ИЗЛЕТ НА ЯЗОВИР ЦОНЕВО
Отиваме към 6 часа на едно място препоръчано ни от познат. Мястото се намира след чудните скали в ляво има един път нагоре покрай една къщичка. Караме по пътя и виждаме едно пътче наляво, викаме си туй ше е пътя давай да слизаме и да зачесваме рибите. Понеже беше валяло пътя беше кален и доста хлъзгав, както и да е слязохме гледаме една огромна поляна викам аз тука май ще става работа. Обаче дотук с красивото място и готините мисли понеже след като погледнахме във водата видяхме поне 6-7 метра навътре само треволяк и храсти. Вече беше станало доста късно и решихме да останем там. След като влязохме с гуменката разбрахме че не само тези 6-7 метра са треволяк а почти всичко пред нас. Имахме няколко удара но разбира се не можахме да ги извадим понеже винаги се оплитаха в тревите. Почти цяла вечер валя и трябваше да изкараме на масата под палатката. На сутринта ставаме пием кафе хапваме и чакаме за още някои удар но нямаше такъв. След обяд решихме да се разходим наляво надясно с лодката и се оказа че в дясно от нас е имало доста добро местенце без треви и храсталаци но там имаше хора. Краен резултат от двата дена два костура една червеноперка и доста скъсани такъми. Това беше от мен, поздрави и много слука на всички
Отиваме към 6 часа на едно място препоръчано ни от познат. Мястото се намира след чудните скали в ляво има един път нагоре покрай една къщичка. Караме по пътя и виждаме едно пътче наляво, викаме си туй ше е пътя давай да слизаме и да зачесваме рибите. Понеже беше валяло пътя беше кален и доста хлъзгав, както и да е слязохме гледаме една огромна поляна викам аз тука май ще става работа. Обаче дотук с красивото място и готините мисли понеже след като погледнахме във водата видяхме поне 6-7 метра навътре само треволяк и храсти. Вече беше станало доста късно и решихме да останем там. След като влязохме с гуменката разбрахме че не само тези 6-7 метра са треволяк а почти всичко пред нас. Имахме няколко удара но разбира се не можахме да ги извадим понеже винаги се оплитаха в тревите. Почти цяла вечер валя и трябваше да изкараме на масата под палатката. На сутринта ставаме пием кафе хапваме и чакаме за още някои удар но нямаше такъв. След обяд решихме да се разходим наляво надясно с лодката и се оказа че в дясно от нас е имало доста добро местенце без треви и храсталаци но там имаше хора. Краен резултат от двата дена два костура една червеноперка и доста скъсани такъми. Това беше от мен, поздрави и много слука на всички
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Случва се на всеки.Горе главата! 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Иди на Пчелник. Можеш да минеш с лодка в гората - сянка е, не те пече. Водата е дълбока и хладна и рибата кълве, дори и през юли. Там ходих 4-5 пъти последния месец.hunt-fish написа:Колеги споделете каде да отида в неделя за шаран и каракуда и да хвана и да сам сред красива природа