Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

На какво удря мряната по р.Струма ??????
Модератор: bobopeli
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
На какво удря мряната по р.Струма ??????
На какво удря мряната по р.Струма
Благодаря предварително!!!!
Благодаря предварително!!!!
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
-
- новобранец
- legion
- научил се да хвърля
Може и аз нещо да бъркам

от малак са ми казвали че това е бяла мряна и тъй ми е останало.Е казвали са ми че и "червеноперки" съм хващал,но като пораснах разбрах че в нашия край масово се казва на бабушките червеноперки и май по-големи бабошки сме ръфали

от малак са ми казвали че това е бяла мряна и тъй ми е останало.Е казвали са ми че и "червеноперки" съм хващал,но като пораснах разбрах че в нашия край масово се казва на бабушките червеноперки и май по-големи бабошки сме ръфали

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

-
- новобранец
Здравийте?
Това си е бяла мряна .На един мой колега -тъста му искаше и мен да" върже" след като беше спечелил 2 баса с уловена от него 49-см мряна в раьона под Бобошево .Той твърдеше че била черна (но мисля че не беше виждал бяла) . 

- legion
- научил се да хвърля
Ми то по книгите за бялата мряна малко се пише.Спецялно за тази на снимката съм чел че е по осбен чешит бяла мряна или пък отделен вид мряна маришка мряна .Имало ги в реките от басейна на Бяло море,но снимки по книгите още не съм виждал
Пък и обикновено за маришката мряна се пише по 1-2 изречения към описанито на бялата.

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

-
- сериозен играч
айде ..стана обърквацият ..Мряната на която по струма викате черна всъщност е маришка.Първият лъч от гръбната перка е назъбен .А туй наистина прилича на бяла мряна.Но има и разни други видове.
Вижте тука http://www.ittiofauna.org/webmuseum/pes ... barbus.htm
Вижте тука http://www.ittiofauna.org/webmuseum/pes ... barbus.htm
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- legion
- научил се да хвърля
Колегите дето ходят за мрена рядко ги бъркат най-малкото знаят че се търсят на различни места и на тази и казват бяла или абе тая другата
На снимките не личи много,но по дължината на тялото имат една дълга плътна черна ивица от хрилете до опашката.
Ето една от днеска

Ето една от днеска

-
- новобранец
абсолютно верно!!!!!!!!!!!!!!!!!боби фишер написа:Правилно, и двете са черни! В Струма бяла мряна няма!Local написа:ах...ах.... докато мен няма тия черни мряни направо ги разнищихте .
Първата снимка ах...е черна мряна или както каза римохит маришка , вторатяма и а и тя си е черна мряна , просто никога не са били бели мряни :Д
ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
-
- сериозен играч
Абе ако кажете че в струма има 4ерна мрена ... По книгите пише че е в северна България тя.Погледнете дали първия лъч на гръбната перка не е назъбен.Ако не е значи е черна.....
Ако се окаже така би било доста любопитен факт...
Ако се окаже така би било доста любопитен факт...
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба