Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ
Модератор: dantho.mihov
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Re: ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ
Та значи аз и трима френда решаваме да нощуваме над моста на Пазарджишко,срещу острова,за сом...Отиваме раншко,почва се едно големо копане за сомски червеи...Урожая беден ама нейсе,решаваме че стигат,зареждаме по две въдици и сядаме на мухабет.Едното приятелче не е рибарче и беше с нас за компанията и за скарата.Мрените опоскват първите букети,ние опоскваме по няколко бири и таман се смрачава зареждаме за втори път.Да ама хич не:)Бъркам в кофата с червеите и ръката над китката във вода!Естествено всичката гад вътре беше предала богу дух.А то нашето момче да реши,че пръста в кофата била много суха и да не се мъчат червеите им гребнал водица от реката с кофата!И като настана една олелия:)Префасониране на такъмите на петромакс,че имахме царевичка и около огъня със две шишета мастика от хладилника:)И за да е пълен майтапа като се поосвестихме на разсъмване извадихме два шарана,2 и 3.400 далдисали през ноща на сомските корди!
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Най големия идиотизъм нойто ми се случи беше преди 20-25години и слава богу завърши щасливо
.Аз по принцип не обичам дънния риболов и несъм перфектен,та значи хвърлям дънарката ,но съответно забравям да отворя бигела,следва забиване на оловото на 2 метра от мен в брега,и познайте.Забило се то в брега ама яко,и като дръвам и аз яката ,оловото 12-ти калибър изхвръква и точно в слънчевия сплит,добре че не беше в главата
.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най голямата идиотщина на наща компания е всяка година по един риболов с препиване,обикновенно го правиме около 18 юли ма Слаковци,пиене и ядене за една сватба отива,а всички около нас ни гледат така

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
помните ли когато бяха източили искъра-та горе долу по това време сме там с приятели нариба,едно от момчетата си беше взело приятелката.беше страшна жега а имахме само 2 бутилки минерална.та по едно време я гледам пичката се полива с познаите:точно така с минералната вода
-кво праиш в момента викам
-ами поливам се да хвана тен-вика тя,е откачих,искаро до нея тя с минералната дет и без това е кът.дигнахме скандала и еи го иде и неиния човек:
ко стаа бе светльо-пита
ми викам няма вода вече.а тои е как така няма нали 2 бутилки?ааа питаи си жената.като разбра кво е станало и откачи,тренираше борба та незнам точно кво направи бодичек ли беше сърма ли суплес ли ама девоиката се озова в искъра.това хубаво решихме нещата(е останахме на сух режим)девоиката решава че иска да се учи да лови риба.не мога да ви опиша какво стана след това:2 дънни разковани,3 на плувка омотани,километър корда по дърветата,
-кво праиш в момента викам
-ами поливам се да хвана тен-вика тя,е откачих,искаро до нея тя с минералната дет и без това е кът.дигнахме скандала и еи го иде и неиния човек:
ко стаа бе светльо-пита
ми викам няма вода вече.а тои е как така няма нали 2 бутилки?ааа питаи си жената.като разбра кво е станало и откачи,тренираше борба та незнам точно кво направи бодичек ли беше сърма ли суплес ли ама девоиката се озова в искъра.това хубаво решихме нещата(е останахме на сух режим)девоиката решава че иска да се учи да лови риба.не мога да ви опиша какво стана след това:2 дънни разковани,3 на плувка омотани,километър корда по дърветата,
Последно промяна от Светльо-toxin34 на Вто Юни 24, 2008 5:17 pm, променено общо 1 път.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Че то няма нищо идиотско,за нас това си е нещо нормално да направим панаира по водоемите

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Миналата неделя в морето,на километър навътре,сафрида дава добре,общо взето има работа.Ама нали от тъмно сме в морето,на капитана взеха да му идват едни сигнали,не ти е работа.Команда прибирай всичко,екипажа се чуди кво съм видял,пък аз видях едно местенце,дето лодката може да излезе на брега и на пълна газ.Ония докато се усетят,аз се връщах вече от камънаците.И те слезли,ама изтърваха лодката малко,вълната я залякла на пясъка,и от смях и майтап едва я изкарахме от пясъка,забравих да им кажа да пуснат котва на кърмата.Ама и как да им кажа-а съм си отворил устата,а съм изтървал командването. Без малко да я разбия в камъните,после доста ме бъзикаха.
Та и тоя номер минах.
Та и тоя номер минах.
-
- научил се да хвърля
Хубава тема.
Значи ще ме водят за риба на яз.Искър(за пръв път)Тръгваме аз и мой колега с неговата кола(ЛАТВИЯ),по пътя ми дава наставления това така,онова едиси какси и т.н.Спирахме на две три места ама заети,решава да ме води от другата страна на Искъра на устието,речено сторено.Минахме през нещо като гора по която минаваше пътя и изведнъж
няма път на всякъде вода.На около 20 метра острвче,ще се джопа май ми рече колегата.Минахме до там (ама аз няколко пъти)
Тогава все още пушех и си забравих цигарите после се оказа че и запалката абе бая джопах
.Дънните в акция и чакаме,само че колегата не го свърта ходи по нагоре да оглежда места и мърмори много вода няма да кълве.Аз го извиках че на неговата звънеца горе и държи а той засичай беееее,засечка и едно малко сомче бебенце ама нали е сефтето в живарника после ще го пусна рече той.А от среща с лодки двама си ловят платики и костурчета и си се хвалят един на друг,а при нас нищо.Колегата го доядя и вика искашли да метна до тия с лодките?На мен ми се видя далече и му казвам абе много е далече няма да можеш.Е като го взе на вътре и като се започна веднъж,втори път ама без да чака хвърля вади и пак и пак,па като се скъса пружината и като полетя и бам на метър от единия с лодката.А онзи от там като се развика абе идиото че ме утепаш бре еиййй.Голям смях падна тогава.Сомчето го пуснахме щото и при нас започна кълве ама като сменихме дънните с тези на плувка.
Значи ще ме водят за риба на яз.Искър(за пръв път)Тръгваме аз и мой колега с неговата кола(ЛАТВИЯ),по пътя ми дава наставления това така,онова едиси какси и т.н.Спирахме на две три места ама заети,решава да ме води от другата страна на Искъра на устието,речено сторено.Минахме през нещо като гора по която минаваше пътя и изведнъж

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
Няма да забравя на едни дупки тука около Пловдив , за да се стигне до едно островче , трябваше да се мине през един канал , по които имаше мост от люлящо се дърво.Понеже щяхме да нощуваме там , багажа ми беше доста.Обаче нали нямам търпение да ловя преди да се е стъмнило , нарамих целиа багаж заедно с въдици и всичко наведнъж.Първа , втора стъпка добре , обаче към средата на дръвчето се залюлях стабилно , и паднах в канала , заедно с всичките багажорий
Та ми се подиграваха , че съм искал на ръце да я ловя рибата 

TICA FAN
- Диканаров
- кандидат преподавател
Да ви разкажа за една история от преди 45г. С родителите си съм на азмаците преди Шкорпиловци. Там летувахме на палатка. В азмака който бе до сами пътя от с. Ново Оряхово имаше много раци и ги ловях по дупките с раце. Дълбочината бе около 1.5м и дупките бяхя по дъното. Един път аз ловя, баща ми ги събира на брега, а един местен ни гледа. По едно време влезе и той да лови. На едно място имаше един телеграфен стълб без жици и аз бях от дясната страна, а местния от ляво. Далдисал съм и съм докопал един рак за щипките и се мъча да го изкарам от дупката. Мъча го, въздухът ми свършва и стиснах каквото държах и на вън. Пръхтя, бърша си очите с длан, гледам другата ръка- само щипки. В това време изкача другия и псува. Да му е..а и рак и чудо. Хванал съм го и дърпам, а той се държи за коренищата и неизлиза! Щях да се удавя! Изтеглих го накрая, но щипките му останаха на коренището.Баща ми ни гледа и за малко да се подмокри. Ние сме го разпъвали нещастния рак като инквизицията през средновековието. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
хихихихихи поне канонизирахте ли го за свети Рачешкин
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аз и досега си нося белега на челото от едно зачачено току до брега олово което напънахмайсторчето страхил написа:Най големия идиотизъм нойто ми се случи беше преди 20-25години и слава богу завърши щасливо.Аз по принцип не обичам дънния риболов и несъм перфектен,та значи хвърлям дънарката ,но съответно забравям да отворя бигела,следва забиване на оловото на 2 метра от мен в брега,и познайте.Забило се то в брега ама яко,и като дръвам и аз яката ,оловото 12-ти калибър изхвръква и точно в слънчевия сплит,добре че не беше в главата
.

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- майсторчето страхил
- сериозен играч
-
- разбира нещата
Прочетох всичко...и най ме зарадва колегата с кофата с червей на Дунав и колегата Paublo с неговото шаранче
Аз...може би се повтарям от другата подобна тема ама пак ще кажа... с моя дъъълго..месечен опит в риболова
(половин година) са ми се случвали тук таме някоя глупост.
Бях на вилата с наще...на Владо Тричков...и той нали е до река Искър...та слизам долу на едно въжено мостче да помяткам малко...забележете на плувка в бързотечащ участък
Забелязах че няма да стане работата,но упорит сложих повече тежест
То па зеx,че прекалих и се закачи за дъното...напъвам и осещам че вадя нещо тежко..очевидно съм го извадил над водата и доста натежа и си викам е***и нещото...навеждам се да видя...сини боксерки
След това разбира се ги върнах
Базикам се...на връщане ги фърлих на една купчина боклуци до пътя
Друг случай: на Мало Бучино си хвърлям аз близо до брега и закачих нещо...пак тежко...вадя го и гледам аз..един ботуш
взимам го в ръце изсипвам го и от него се изниза един рак ама падна във водата...
А през Януари месец...таз година на Негован...половината гьол замръзнал аз съм в стопената част...хвърлям аз нещо и закачих отсреща на едно храстче на едно островче...кука тройка с повод и тапа за щука...
Понеже беше един от първите ми пъти...даже първи,да хвърлям за щука и да хвърлям въобще на тапа..и не исках да се разделям с такъмите...та реших да измеря колко е дълбоко по средата и да стигна до острочвето...кво мерих там с пръчки..излезна ми 2-3 педи...та си викам да нахлузя едни голями пликове на краката и да прегазя
Нахлузих ги
И като тръгнах...се озовах до гърдите във вода
Ледено студена вода...
стигнах до острова...откачих куката...то па трябваше да се връщам...та се фърлих и пак така...пффф...а имаше сняг тук там
И наскоро бях за риба на едно платено...Орландо(преди Негован). Та сутринта отивам да купя стръв...няма нито торен,нито бял,нито каракуди(щях да ходя за щука) нито никаква стръв...чудя се чудя се...и си викам я да си купя една блесна
Нито съм пипал нито съм ловил на такова чудо...купувам ето тази от ляво...

Бели и торни си купих там от платеното...имат стръв...Та връзвам за първи път...хвърлям за първи път...и на първия път ми удари едно кленче...

-в долния край се вижда...около педя-две е
Та отивам по надолу...хвърлям няколко пъти...по едно време като обирам и закачам нещо...навивам,навивам и над водата се показа една топка корда с мойта блесна закачена там...а там имаше втора блесна и една плувка
Казвам си...трябва да имам всичко това
Понеже със сецане и опъване не се откачаше другата корда от дъното...решавам да завържа на един дъъъъълър прът нож...и да срежа кордата след мазалото...само че нямаше толкова дълга пръчка...сецам още и къса... аз направо умрях
Отидох да лова каракудите които бяха повече от тези дето се виждат в живарника... всичките ги върнах разбира се...После пробвах за тази щука...правя монтажа...захвърлям прекалено кьопаво и закачам на дървото над мене,а каракудата отхвърча на отсрещният бряг на метър от един дето си ловеше... пак нямаше откачане та...и това си остана там горе
Часът е към 19:00 и си стягам багажа да си тръгвам...разочарован за блесничката ми
Спирам се под една топола и си викам...не мога ли да вържа на най-дебелото ми влакно в мен нещо тежко и на него яка кука и да хвърлям докато закача мазалото...речено сторено: закачам една пружина на влакно 0.40 и на пружината една тройка кука...хвърлям към 40 пъти и закачам това:

...и го вадя: УРАААААААА!!!!!!!!!!!!

В този момент умрях от щастие колеги..две блесни си спечелих...часът беше 21:10...наще ми звъняха къде съм що съм...казах им...прибирам нещата мнооого щастлив и отивам към вратата...то затворено
Идва някакъв човек...нещо като собственик...та ми отвори...а гьола затваря в 20:00...
И така завършва моята ДЪЪЪЪЪЪЪЪЛГА история...по точно истории в моя така наречен късметлииски риболов...

Бях на вилата с наще...на Владо Тричков...и той нали е до река Искър...та слизам долу на едно въжено мостче да помяткам малко...забележете на плувка в бързотечащ участък

Друг случай: на Мало Бучино си хвърлям аз близо до брега и закачих нещо...пак тежко...вадя го и гледам аз..един ботуш

А през Януари месец...таз година на Негован...половината гьол замръзнал аз съм в стопената част...хвърлям аз нещо и закачих отсреща на едно храстче на едно островче...кука тройка с повод и тапа за щука...

И наскоро бях за риба на едно платено...Орландо(преди Негован). Та сутринта отивам да купя стръв...няма нито торен,нито бял,нито каракуди(щях да ходя за щука) нито никаква стръв...чудя се чудя се...и си викам я да си купя една блесна

Бели и торни си купих там от платеното...имат стръв...Та връзвам за първи път...хвърлям за първи път...и на първия път ми удари едно кленче...
-в долния край се вижда...около педя-две е

Та отивам по надолу...хвърлям няколко пъти...по едно време като обирам и закачам нещо...навивам,навивам и над водата се показа една топка корда с мойта блесна закачена там...а там имаше втора блесна и една плувка

Часът е към 19:00 и си стягам багажа да си тръгвам...разочарован за блесничката ми

...и го вадя: УРАААААААА!!!!!!!!!!!!

В този момент умрях от щастие колеги..две блесни си спечелих...часът беше 21:10...наще ми звъняха къде съм що съм...казах им...прибирам нещата мнооого щастлив и отивам към вратата...то затворено

И така завършва моята ДЪЪЪЪЪЪЪЪЛГА история...по точно истории в моя така наречен късметлииски риболов...

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Сега ми дойде наум една случка на язовир Мандра хасковско.
Отиваме четирима авери и на единия зет му от Германия,и четеримата незнаем бъкел какъфто и да е език,оня само гледа и като Деди бръщолеви нещо по неговия си език.Тъй ама рибата неще и да знае за нас и аз по едно време се изнервих и викам си ша разпъвам.Грабвам лодката и две въдици в нея и газ навътре,минавам около 60м и гледам една пружина на една педя под водата
то там имало нещо като остров и само една педя го залива водата и от нас не се вижда,вдигам прожината гледам че е на колегата и леко си я оставих,оставих и мойте въдици и се връщам.
Ония викат всичко готово ли е,аз викам да ама ще влезна пак да ловя от лотката с плувка и си взех и стола.Връщам се на същото място взех пружината на колегата и я разтресах здраво
оня неможе да свари да търчи,таман беше седнал на барбекюто,щеше да си потроши краката,засечки,нъц,почна да псува че е изтървал пък аз през това време вземам стола и седнах на средата на язовира,няма да ви разправям ония от брега как ме гледат и се кръстят,викам им аз отвътре мен госпот ма държи над водата
и бъркам и му показвам пружината,почти на всички въдиците им бяха хвърлени там,такъф смях падна,че немога да го опиша,после всичко изкарахме и се преместихме на друго място.
Съжелявам,че тогава нямахме апарат да се снимам как стоя на стол на средата на язовира.
Отиваме четирима авери и на единия зет му от Германия,и четеримата незнаем бъкел какъфто и да е език,оня само гледа и като Деди бръщолеви нещо по неговия си език.Тъй ама рибата неще и да знае за нас и аз по едно време се изнервих и викам си ша разпъвам.Грабвам лодката и две въдици в нея и газ навътре,минавам около 60м и гледам една пружина на една педя под водата

Ония викат всичко готово ли е,аз викам да ама ще влезна пак да ловя от лотката с плувка и си взех и стола.Връщам се на същото място взех пружината на колегата и я разтресах здраво

Съжелявам,че тогава нямахме апарат да се снимам как стоя на стол на средата на язовира.
И от мен една .
Като бяхме малки (колко да сме били 14-15 годишни) ходехме на един язовир с колелата по няколко човека и обикновенно с нареждахме всичките на едно място(на всеки се е случвало , на един му клъвне и всичките ходат да му хвърлят върху перото)
. Та на единия приятел му се оплете линията и къде къде намести се зад нас хамсалака да оправя въдицата. Приказваме му ние да се маха ама той разправя че бил набожен и господ го бил пазел. До тука добре ама на второто ми хрърляне за мятам аз и да падне перо, ама не пада и при замахването се чу само едно ХЪЪЪ. Обръщам се и гледам лицето на нащо момче нещо неестествено ми се вижда. Едното му око цялото бяло и се разтича надоло по бузата. Ми сега викам изкарах му на тоя окото . Веднага едни гипсови орнаменти бягам при него и гледам (забравих да спомена ловяхме на тесто от спринцовка навито на голяма топка на кука 16-ка) луката го закачила през клепача и от сълзите тестото се разтекло и тече по бузата. Като се осъзнах умрях от смях . Наистина гопод си го пазеше тоя
пич.
Като бяхме малки (колко да сме били 14-15 годишни) ходехме на един язовир с колелата по няколко човека и обикновенно с нареждахме всичките на едно място(на всеки се е случвало , на един му клъвне и всичките ходат да му хвърлят върху перото)

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?