Странно пипане на шаран ?

Модератор: sapuna

Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Странно пипане на шаран ?

Мнение от dunedanetz »

Начи какво - обикновен повод на косъм, на косъма 3 зърна кисната царевица, на самата кука нанизано топче стириопор, сигурно куката със стръвта да е над захранката, пълниме две трети от чашката с кисната царевица, куката и косъма на дъното, заливаме с вода още една трета и във фризера за 1 нощ? Така ли е? Ама наистина не е ли много тежко? И олово ако сложиш 50 грама, и тая чашка лед да е още 100-тина грама, за една пръчка 3 либри дето отговаря на 60-110 грама, дори и с шок лидер да си, не знам как ще метнеш на повече от 50 метра, че и да скъсаш? Каква е магията? :)
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

dunedanetz написа:Начи какво - обикновен повод на косъм, на косъма 3 зърна кисната царевица, на самата кука нанизано топче стириопор, сигурно куката със стръвта да е над захранката, пълниме две трети от чашката с кисната царевица, куката и косъма на дъното, заливаме с вода още една трета и във фризера за 1 нощ? Така ли е? Ама наистина не е ли много тежко? И олово ако сложиш 50 грама, и тая чашка лед да е още 100-тина грама, за една пръчка 3 либри дето отговаря на 60-110 грама, дори и с шок лидер да си, не знам как ще метнеш на повече от 50 метра, че и да скъсаш? Каква е магията? :)
Истински пръчки :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

:D :D :D По тази и причина си взех EXORI-тата! :wink:

п.п. Малка поправка---чашката е кафена/пластмаса или найлон/,ама от големите,200 мл.И не я пълня до половината,а до преливане.Плюс стотина грама тежест...а бе мъка си е! :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

sapuna написа::D :D :D По тази и причина си взех EXORI-тата! :wink:

п.п. Малка поправка---чашката е кафена/пластмаса или найлон/,ама от големите,200 мл.И не я пълня до половината,а до преливане.Плюс стотина грама тежест...а бе мъка си е! :D
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :D
Изображение
metalex
новобранец
новобранец

Мнение от metalex »

Колко либри ти е пръчката,адаш?И каква дистанция гониш?Не мисля,че е повече от 50 м.
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

То все едно, че си на Дунава - задължително олово 100+; пружина със захранка 50+ и то идва около200 гр за изхвърляне - затуй не ми издържа пърта (сега го направих за дръжка за кепче :lol: !).
А този номер със замразената царевица ще е удачен за внасяне с лодка. Тогава може да замразиш куката в кофичка от кисело мляко!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

IDA написа:
sapuna написа::D :D :D По тази и причина си взех EXORI-тата! :wink:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :D
Ида, Сапуна си фърля 400гр. без проблем :wink: :lol: :lol:
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

imitev72 написа:
dunedanetz написа:Начи какво - обикновен повод на косъм, на косъма 3 зърна кисната царевица, на самата кука нанизано топче стириопор, сигурно куката със стръвта да е над захранката, пълниме две трети от чашката с кисната царевица, куката и косъма на дъното, заливаме с вода още една трета и във фризера за 1 нощ? Така ли е? Ама наистина не е ли много тежко? И олово ако сложиш 50 грама, и тая чашка лед да е още 100-тина грама, за една пръчка 3 либри дето отговаря на 60-110 грама, дори и с шок лидер да си, не знам как ще метнеш на повече от 50 метра, че и да скъсаш? Каква е магията? :)
Истински пръчки :wink:
Формулирай термина - истинска пръчка :lol:

Тия пръчки от 100-120 лева истински ли са? Щото ако истинска пръчка е 400-500 лева + - начи системата с чашката нема да я бъде при мене :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:|
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 10:41 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

E хубаво де, тогава защо е прието и е нещо като стандарт в шаранджийския риболов, да се ползват пръчки с акция до 150 грама? 3,5 либри е толкова някъде, ако не и по-малко. Ако използваш само олово хубаво, ами ако искаш да закачиш метод фидер и да го обвиеш в тесто, или да пълниш голяма пва торбичка, тогава отива на 200 че и повече грамове. Абе има си чалъмче, ама кат съм си noob-че още :lol: :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:|
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 10:40 pm, променено общо 1 път.
Изображение
metalex
новобранец
новобранец

Мнение от metalex »

IDA написа:Сапуна е направил схема "две , в едно" :D Спод+монтаж :D А мойта схема е "едно+едно" , с едни същи пръти с акция 100-300 , най напред маам със сподовете ( на две дистанции правя две петна) , после откачам сподовете и и на тяхно място закачам монтажите :D От време на време откачам монтажите и пак маам с ракетите , после пак си закачам монтажите :D :D :D
Как ги махаш монтажите?Аз режа влакното на две педи от макарата,маам си с ракетите и после връзвам наново :D
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

metalex написа:
IDA написа:Сапуна е направил схема "две , в едно" :D Спод+монтаж :D А мойта схема е "едно+едно" , с едни същи пръти с акция 100-300 , най напред маам със сподовете ( на две дистанции правя две петна) , после откачам сподовете и и на тяхно място закачам монтажите :D От време на време откачам монтажите и пак маам с ракетите , после пак си закачам монтажите :D :D :D
Как ги махаш монтажите?Аз режа влакното на две педи от макарата,маам си с ракетите и после връзвам наново :D
:lol: :lol: :lol:
Иначе много хитро това с чашките на Митко.
Никога на колене пред когото и да е.
metalex
новобранец
новобранец

Мнение от metalex »

Наистина е много хитро,а и евтино.Само дето не може да се гони дистанция,а и в хладилната чанта не издържат дълго замразените чашки.
rumenpk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rumenpk »

Страшен монтаж ще го пробвам другата седмица и ще напиша впечатленя,вижда ми се много ефикасен
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”