Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Распер-3,760кг. р.Марица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Распер-3,760кг. р.Марица
Еи пак осрахме хубавата тема на човека с хубавата рибаСтара Видра написа:Просто знам....lorda написа:
А ти от личен опит ли го казваш тва или си ловил някога
пп.Тия плетени влакна да не са стоманени?и да са,и те понякога се късат![]()
![]()
Пълен боклук са тия въженца наречени"плетено влакно",първо това не е никакво влакно и второ,се късат в най-неподходящия момент!!!Неможе да дърпам дънери от реката цял ден без да се скъса а след удър на под кило щука да ми се скъса от макарата чак
и това не е единичен случай-говоря за Пауър Про.Пробвал съм и ПИ за 100лв цена в Москва,неможах да извадя няй-обикновенно клонче което беше пред мен на 1 метър

Който с каквото иска да лови

Аз съм късал и от 2 -те , ловил съм и с 2 -те и съм сигурен само в едно
Вечно влакно няма... Когато си закачил примаката и направиш няколко напъна се получава адско натоварване и всяко нараняване на влакното се докарва почти до точката на скъсване ... това че не се е скъсало тогава , не означава че не е повредено. И на мен един кефал ми взе 15 м плетено като го гледах как се изнизваше от водачите ама прешния ден с много напън спасих един воблер на марица ...
Та така

И стида с тези офф -ове ...
Нека не спорим тук
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Чета и не вярвам на очите сиСтара Видра написа:Просто знам....lorda написа:
А ти от личен опит ли го казваш тва или си ловил някога
пп.Тия плетени влакна да не са стоманени?и да са,и те понякога се късат![]()
![]()
Пълен боклук са тия въженца наречени"плетено влакно",първо това не е никакво влакно и второ,се късат в най-неподходящия момент!!!Неможе да дърпам дънери от реката цял ден без да се скъса а след удър на под кило щука да ми се скъса от макарата чак
и това не е единичен случай-говоря за Пауър Про.Пробвал съм и ПИ за 100лв цена в Москва,неможах да извадя няй-обикновенно клонче което беше пред мен на 1 метър

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Стара Видра
- ще става разбирач
Ники,не си налагам мнението,оросто съм забравил да отбележа"това е моето мнение".Никога не бих си позволил и да си помисля,че бихте могли да ме лъжете с Вальо
Колега Капоне,аз съм експериментатор,иначе нямаше за миналата година да съм сменил 10 скъпи спинингарки!!!а откакто съм спинингист съм имал над 30 модела на 5 различни фирми!за макарите и примамките да не говорим

Колега Капоне,аз съм експериментатор,иначе нямаше за миналата година да съм сменил 10 скъпи спинингарки!!!а откакто съм спинингист съм имал над 30 модела на 5 различни фирми!за макарите и примамките да не говорим

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Момци ( особено Владунчо
) , ако случайно не сте разбрали вече съм си тука и съм си донесъл неколко много читави гумички
пп - брейда е много по-здрав от стоманата на база диаметър / издръжливост на опън , пресукване , рязък удар и още доста други
Владунчо олял си се ама яката под формата на капацитет свише

пп - брейда е много по-здрав от стоманата на база диаметър / издръжливост на опън , пресукване , рязък удар и още доста други

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Владунчо олял си се ама яката под формата на капацитет свише![]()
![]()
И аз тъй мисля и по едно време чак ми се прииска някой да го банне

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
С плетеното влакно ударите на расперите са доста по малко, даже и никак.
Подведохте колегата яко МАйстори
Ползват се меки монофили 0,25-0,30
За другите риби плетеняк
Подведохте колегата яко МАйстори

Ползват се меки монофили 0,25-0,30

За другите риби плетеняк

-
- ще става разбирач
Ivak написа:С плетеното влакно ударите на расперите са доста по малко, даже и никак.
Подведохте колегата яко МАйстори![]()
![]()
![]()
Ползват се меки монофили 0,25-0,30![]()
За другите риби плетеняк
Иво,изразявам скромно несъгласие с категоричното ти твърдение..

От плетено влакно до плетено влакно често пъти има голяма разлика,а най-голямата винаги е в тези,които ги ползват..

Мисля,че при употребата на достатъчно тънко плетено влакно / 8,10 либри/ и с подходящ цвят / зелен,червен или някакъв друг тъмен/ , разликата в броя кълванета не е толкова голяма..
Има и други фактори,които трябва да се включат в уравнението като видимост на водата,осветененост,общо състояние на активност при распера..
Спининговият риболов затова е толкова привлекателен и вълнуващ,защото всяка задача има често пъти повече от едно решение,съответно-просторът пред въображението е голям!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Вярно малко крайно се изказах
Ловил съм ги и с плетено влакно, при студена вода когато са групирани не им пука много.
Но лятото са доста предпазливи.
Не че няма да удари на плетено, но ще са по малко риби отколкото на монофила или още повече на флуорокарбона

Ловил съм ги и с плетено влакно, при студена вода когато са групирани не им пука много.
Но лятото са доста предпазливи.

Не че няма да удари на плетено, но ще са по малко риби отколкото на монофила или още повече на флуорокарбона

Ивчо, аз май съм по-съгласен с Речния Човек Д.Т. от С., щото като се замисля с монофил имам само няколко распера, пък другите са ми с плетено. Виж загубените примамки с монофил са ми повече. 

-
- ще става разбирач
И аз така си и мислех , досега съм ги ловял само на монофил в БГ , от 0,12 до 0,30, като с 0,30 спокойно си дърпам 5кг. рибки, ама за съжеление не са распериIvak написа:Вярно малко крайно се изказах![]()
Но лятото са доста предпазливи.![]()

-
- ще става разбирач
Да допълня писаното от Сестрата, можи би е така на Дунав , но винаги съм казвал че от Дунав до Марица разликата е голяма, рибата има някак си по различно поведение 

Може пък на Марица рибата да е извънземна.laplandeca написа:Да допълня писаното от Сестрата, можи би е така на Дунав , но винаги съм казвал че от Дунав до Марица разликата е голяма, рибата има някак си по различно поведение

Сега, през лятото расперът гони уклея плътно в брега и това още повече налага плетено, щото там са закачките. Не знам за вас, ама мисля от един Стрен 0.10-0.12 да не слизам по-долу, ако ще риба да не хвана...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Я кой бил речния човек
Баш ми е драго
И аз си ловя с плетени, но при чисти места с блесни си слагам монофила. Иначе големите хеликоптери ми съсипват плетеното.
Разлика в рибата на Дунав и Марица няма има разлика в местата където се търси.
Стрена го гледах 3 седмици, не останах с впечатлението за добро плетено. По-тънкото да, но другото е прекалено твърдо.
Аз си се кълна в обикновения зелен Спайдър

И аз си ловя с плетени, но при чисти места с блесни си слагам монофила. Иначе големите хеликоптери ми съсипват плетеното.

Разлика в рибата на Дунав и Марица няма има разлика в местата където се търси.

Стрена го гледах 3 седмици, не останах с впечатлението за добро плетено. По-тънкото да, но другото е прекалено твърдо.

-
- ще става разбирач
Точно от разликата по местата и мащабите иде и разлика в поведението , ама туй не е важно , все пак това си е просто рибаIvak написа:Я кой бил речния човекБаш ми е драго
![]()
И аз си ловя с плетени, но при чисти места с блесни си слагам монофила. Иначе големите хеликоптери ми съсипват плетеното.![]()
Разлика в рибата на Дунав и Марица няма има разлика в местата където се търси.![]()

И тя еlaplandeca написа: Точно от разликата по местата и мащабите иде и разлика в поведението