Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаранджийски куки.......
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Шаранджийски куки.......
imitev72 написа:Е те точно на тия ми бяха празните удариHARRY77 написа:Аз ползвам за косъм тефлонови на FOX - 10 бр. = 15 лв., но са много остри.

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 11:19 pm, променено общо 3 пъти.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
BZI написа:Красимир Кюрпеков написа:BZI, питай Maverik - Митко с какви ловеше на Езерово , при него рядко се откачаха.После го питай какви 3-ти номер му дадох та чак се влюби в тях. 100бр.- 2 лева
. Това ,че една кука е скъпа не означава че обезателно работи. И двамата със Здравко хващахме с такива така , че изводите си ги прави сам. Айде и наслука
[/quot
Краси откуде друже да се снабдя с такива кукички?
BZI, човек, тефлоновите куки са много добри но се използват най-вече за косъм и то Pop-Up монтаж, защото куката е лека.
Тези които Краси ми даде са някакви много стари, пробвах ги уникално здрави са на изкривяване и на чупене.... Аз ще ида или в четвъртък или в петък в Асеновград да видя новите приятелчета и ще си купя 300-400 куки.
Прати ми телефона ти на лично, защото май не съм го записал / или поне нямам спомен / , ще ти звънна после да дойда да ти подаря 100 бройки.
ПС. Куките ги пробвах и то при доста стабилно навинане и и вадене на рибата... Не се откачат и нямах пропуск от кълване... а специално на езерово както ти споменах съм в седмицата поне веднъж,имало е случай в който съм бил и по четери пъти. Пробвал съм доста куки, теси наистина са добри.
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
OFF: Я ми метнете и на мен някоя бройка за тест!Плащам си и куките и доставката!За контакти-на лични!
Дерт ми е да направя някоя снимка с тази кука,на стръв пуклива царевица!

Дерт ми е да направя някоя снимка с тази кука,на стръв пуклива царевица!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Адашче, когато взема куките с радост ще ти праят и на тебе... да се убедиш 

Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
След многото опити през годините с знайни и незнайни марки и модели шаранджийски куки изборът ми за риболов на дъно е Оунър и Гамакатцу номера от 3 нагоре.
Първите освен заради изброените до тук достойнства от колегите предпочитам за ползване защото разнообразието на различните им серии покрива напълно изискванията ми за различните монтажи предвид използваната стръв.
Същото важи и за Гамакатцу (G-Carp) сериите-безкомпромисни куки, просто малко по трудно се сдобивам с тях във Варна.
Проблем с който съм се сблъсвал при Оунър е ,че необяснимо защо някои успешни техни серии биват спирани от производство, за това предпочитам да се запася с количества от тези които използвам.
От миналата година на тестове при мен са една серия на Пелзер, която за сега е без забележки.
За мач и фидер използвам Сесаме и Колмик.
Вероятно има и доказано по добри марки шаранджийски куки но ще ги търся когато започна да изтървам риби с тези които ползвам
Първите освен заради изброените до тук достойнства от колегите предпочитам за ползване защото разнообразието на различните им серии покрива напълно изискванията ми за различните монтажи предвид използваната стръв.
Същото важи и за Гамакатцу (G-Carp) сериите-безкомпромисни куки, просто малко по трудно се сдобивам с тях във Варна.
Проблем с който съм се сблъсвал при Оунър е ,че необяснимо защо някои успешни техни серии биват спирани от производство, за това предпочитам да се запася с количества от тези които използвам.
От миналата година на тестове при мен са една серия на Пелзер, която за сега е без забележки.
За мач и фидер използвам Сесаме и Колмик.
Вероятно има и доказано по добри марки шаранджийски куки но ще ги търся когато започна да изтървам риби с тези които ползвам

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Може би трябва да направим една дискусия за това, да разграничим скъпия ценови клас куки от средния и евтиния. Защото съгласете се, не всеки може да си позволи да си купува пакетче от 10 куки за 15 лева
Понеже тука който има кинти казва - яките са JRC, Фокс, Корда, Род Хътчинсън, Оунър с тефлоново покритие незнам си кво си, яйце да си изпържиш на тях
Според мен трябва да дискутираме и двата случая - от куките висок ценови клас да кажем над 7-8 лв пакетчето 10 куки - яките са еди кои си, от тия съм доволен, от тия не. И от по-евтините куки до 7-8 лева пакетчето яките са тия, гадните са тия.
Мисълта ми е, дискусията и темата да бъде полезна за всички риболовци, независимо от финансовото им състоятие

Според мен трябва да дискутираме и двата случая - от куките висок ценови клас да кажем над 7-8 лв пакетчето 10 куки - яките са еди кои си, от тия съм доволен, от тия не. И от по-евтините куки до 7-8 лева пакетчето яките са тия, гадните са тия.
Мисълта ми е, дискусията и темата да бъде полезна за всички риболовци, независимо от финансовото им състоятие

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето един евтин вариант/1,60лв за 10бр/,на който дори имам извадени шарани!
Куките са много здрави,но заточването им е като с раш пила-профилирана кука с конусовидно жило!Не е фатално,ама е много грозно.Използвам ги при скалисти брегове или при дъно с много миди.Определено не се затъпяват.

Куките са много здрави,но заточването им е като с раш пила-профилирана кука с конусовидно жило!Не е фатално,ама е много грозно.Използвам ги при скалисти брегове или при дъно с много миди.Определено не се затъпяват.
- vodi77
- ще става разбирач

Това е мойто предложение,много остри и здрави

Извинявам се за лошите снимки.
Последно промяна от vodi77 на Чет Юни 26, 2008 2:49 pm, променено общо 2 пъти.
Аз пак съм за риба;;;;
Ето и един средно скъп вариант. 9 лв. е пакетчето с 10 куки. От доста време ги ползвам и съм много доволен.

Това шега ли е?imitev72 написа:Е те точно на тия ми бяха празните удариHARRY77 написа:Аз ползвам за косъм тефлонови на FOX - 10 бр. = 15 лв., но са много остри.

Мите с такива куки за 2 лв. 100бр. мога да удавя форума бре бате.Само дето пукливата царевица и джапанката няма да стигнат за никогоsapuna написа:OFF: Я ми метнете и на мен някоя бройка за тест!Плащам си и куките и доставката!За контакти-на лични!![]()
Дерт ми е да направя някоя снимка с тази кука,на стръв пуклива царевица!![]()

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Я щракни една бе Краси,че ти ми ги обяснява на Езерово,ама то... 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Краси, вчера купих 400 куки и вече подарих 200
Вчера на срещата много ги харесаха, подарих един пакер на Боги, много добри куки, дай боже в неделя да ги тествам държат ли или не държат
П.С. Адашче, прати ми адрес на лично за да ти изпратя и на тебе 1 пакет.

Вчера на срещата много ги харесаха, подарих един пакер на Боги, много добри куки, дай боже в неделя да ги тествам държат ли или не държат

П.С. Адашче, прати ми адрес на лично за да ти изпратя и на тебе 1 пакет.
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
А така, да се разберете двамата адаши , че съм затънал в работа
. Пък другия път ще почерпя ако я свършите тая.