яз. Камчия

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

toko1968
новобранец
новобранец

яз. Камчия

Мнение от toko1968 »

Здравейте колеги.Някой имали информация за яз.Камчия до с.Подвис.Каква риба излиза и на каква сръв.Благодаря предварително.
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: яз. Камчия

Мнение от martu »

В момента излиза всичко на бял червей.На жито и хляб не пипа.Успех.
Ще те спукам,рибо!
рибоизваждача
новобранец
новобранец

Мнение от рибоизваждача »

Вчера се прибрахме от язовира, бяхме точно под село Подвис. Времето беше много топло и риболовът доста вял. На плувка излизаха предимно морунаж(гърбавица) около педя и рядко таранка 300-500 грама. Ловяхме изцяло на жито, пробвахма и на червеи но беше по слабо. Хванахме също някоя бабушка, костур, уклей и малки кефалчета. Кълвеше предимно рано сутрин, но въпреки това риболова беше интересен
не е важно колко риба си хванал а как си си прекарал времето
малко риба ти хвани но добре я изпържи
toko1968
новобранец
новобранец

Мнение от toko1968 »

благодря колеги.в неделя съм там
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от martu »

Пиши къде си бил и как е дало! Успех.
Ще те спукам,рибо!
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от martu »

какво стана бе колега,кво изкара и къде?
Ще те спукам,рибо!
xborox
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от xborox »

Миналия уикенд аз бях от страната на село Прилеп. За първи път посетих язовир Камчия и останах очарован, въпреки че не кълвеше особено активно - костур, червеноперка и морунаж. Малко преди да се стъмни обаче разбрах, че и тук няма изключения. По черния път, който е предизвикателство дори и за уазка, се появи една каруца с "бразилци". Хайде в лодката и опънаха за нула време мрежите. После най-нахално дойдоха до огъня ни и с тъга в очите единият от тях изрече "Няма риба в този язовир вече, изловиха я!". Като го репликирах, че с въдица трудно би се случило това, той невинно продума "Ама нашата мрежа е само 150 метра. Оттатък пускат по километър, миналата година един тон толстолоб извадиха".
Та така и с този невероятно красив язовир, на сутринта пред очите ми извадиха мрежата и се вайкаха, че са хванали само два сома и една бяла риба... :(
toko1968
новобранец
новобранец

Мнение от toko1968 »

Здравейте колеги.В неделя ми се отвори работа и за това в събота в 5.15 бях на язовира при село Подвис.Народ колкото изкаш.Намерих си място до скалите захраних с жито и хвърлих две пръчки ха плувка със стръв жито и бял червей.За 15 мин изкарах 3 морунажа по около 200-300г.След това като задуха един вятър не можеш да хвърлиш.Рибата спря да кълве.Колегите на около започнаха да прибират и към 9.30 останах сам.До 11.30 хванах още няколко морунажа,две червеноперки и 5 костура на дъно на попчета който хванах до брега.Към 11.45 тръгнах с нежелание от този красив язовир.Риба нямаше много,но си заслужаваше почивката.
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от martu »

Нищо,не съжалявай.Друругия път повече!!! :wink:
Ще те спукам,рибо!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

То това с мрежите е много ясно.Аз като ходя към устието около манолич е същата работа.А манолич е на 100тина км от бургас и е към бургаска област.Кой да дойде да им прави проблем.Ние сме най голямата област в България.За къв чеп не знам.Жителите на селата язовира си го имат за тяхен и точка по въпроса. :evil: :twisted: :finga: .
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”