Шабла;Езерец

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шабла;Езерец

Мнение от mishel »

малко инфо \за вси4ки ентусиасти като мен,положението на езерец никак не е розово,на шабла малко по добре но и там трагедия,говоря за риболов от брега за няколко излета на шабла и 2 на езерец имам не пове4е от 6,7 штуки като половината сам варнал за маломерни,колегите с лодки дето влизат хващат но и при тях до кило,маломерни доста и мн рядко над кило,тревата я няма което за нас е добре ама и рибата я няма.А по този повод имало много хора които биели с ток а мрежарите са още пове4е...това е от мен
Аватар
flyfisher
новобранец
новобранец

Мнение от flyfisher »

Камбата написа:Благодаря за отговорите.Ще се радвам да споделите повече за спининга-кои са най-удачните примамки?Демек да не потъват прекалено бързо,за да не се закачат във водната леща,а в същото време да се достига добро разстояние?Може би попери,или клатушки?Въртящите блесни май не са най-доброто.Кажете правилно ли мисля?
напротив наи-добре взима на въртяща Изображение
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Здравейте колеги, ще ходя една седмица в този район в началото на юли. Ще бъде ли активна щуката по това време? Какви други риби се срещат на Шаблана езерото. Бях преди месец и лових ме само костур и белица. Има ли бяла риба? А шаран? Какво ще ме посъветвате за начин за ловене и стръв?
Благодаря ви
MuTaKa_24
новобранец
новобранец

Мнение от MuTaKa_24 »

Aз ходих преди 4 дена на Шабленското езеро и съм много доволен от улова!
6 щуклета,като най-малкото беше 1,5кг,а най-голямото 5кг
Направи ми впечатление,че на червеноперка не искаше да яде,на каракудка хванах само една,а останалите на слънчевка.
Много е важно да не пускате много голяма дълбочина!!!
На това езеро ми харесва защото има ацки много костур и бибан,които е с наистина впечатляващи размери...Аз хванах 5 костура,които бяха над 1кг,хвана ме яд,че нямах въдица с тънко влакно.....щях да ги разбия!!!
Ако искате да знаете повече за езерото просто ме питайте!!!
Там има и Шаран :P
Желая наслука на всички :axe: :axe: :axe: :smt117
Vij vinata purvo v sebe si,a posle v drugite!
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Благодаря колега, аз ще бъда в резиденцията, през Октомври лових щуки от мостчето и от лодка( с разрешение), сега пак ще отседнем там и сигуно и там ще ловин. Аз не съм ловил на тапа досега, а само на блесна, преди месец въртях , ама нищо и на туистър се закачи един малък костур, но на директен дърпах гоелми костури, направих един експеримент, сложих огромни торни и земни червеи по два наведнъж, така само онези които имат голяма уста налетяха (мах. 800 гр костур). Шаран? Разбрах, че трябва продължителна захранка, но имам време и ще го направя. На дъно на какво да пробвам?
Поздрави и благодаря
ilky
новобранец
новобранец

Мнение от ilky »

НАЛИ Е ЗАБРАНЕНО !!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

То в България много неща са забранени,ама виждаш.За това сме на това дередже! :evil:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

MuTaKa_24 написа:Aз ходих преди 4 дена на Шабленското езеро и съм много доволен от улова!
6 щуклета,като най-малкото беше 1,5кг,а най-голямото 5кг
Направи ми впечатление,че на червеноперка не искаше да яде,на каракудка хванах само една,а останалите на слънчевка.
Много е важно да не пускате много голяма дълбочина!!!
На това езеро ми харесва защото има ацки много костур и бибан,които е с наистина впечатляващи размери...Аз хванах 5 костура,които бяха над 1кг,хвана ме яд,че нямах въдица с тънко влакно.....щях да ги разбия!!!
Ако искате да знаете повече за езерото просто ме питайте!!!
Там има и Шаран :P
Желая наслука на всички :axe: :axe: :axe: :smt117
Тоя бие Рапалката отвсякъде :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Привет колеги, кое забранено на езерото риболова или употребата на лодка?
Ако е за второто , това е така, излизането ми беше само едно и то да ме научат да хвърлям блесна. Ако си обърнал внимание на детайлите на поста съм написал,че съм ловил от мостчето.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

humen написа:Привет колеги, кое забранено на езерото риболова или употребата на лодка?
Ако е за второто , това е така, излизането ми беше само едно и то да ме научат да хвърлям блесна. Ако си обърнал внимание на детайлите на поста съм написал,че съм ловил от мостчето.
И двете :evil:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Че то нито е разрешено да се лови в момента,нито да се влиза с лодка попринцип.Забраната пада от 1-ви юли.

Местата,където можеш да ловиш в разрешения период не включват мостчето.Разрешен е един участък от страната на Езерец и един участък в южния край на Шабленското.

- Лий Улф - 1939 г.
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Приемам на 100% това. От 11юли ще ловя и ще ги редувам с Плочата за заргани иплатерини
Аватар
flyfisher
новобранец
новобранец

Мнение от flyfisher »

Камбата написа: Местата,където можеш да ловиш в разрешения период не включват мостчето.Разрешен е един участък от страната на Езерец и един участък в южния край на Шабленското.
ти докато питаше как каде и на какво се лови най-добре сега знаеш всичко :shock:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,радвам се,че вече зная тези неща,защото иначе щях да си имам проблеми.Тва е все едно да нямаш билет,да отидеш на платен гьол,където уж не се иска билет,да дойдат ИАРА и да ти напишат акт. :lol: Само че,доколкото разбрах,пичовете,дето пазят тези езера не са ИАРА...ако ме разбираш.За тва наистина сериозно се поинтересувах и сега вече знам каквото трябва.Благодаря на колегите,които ми помогнаха.

- Лий Улф - 1939 г.
ilky
новобранец
новобранец

Мнение от ilky »

пълно с мрежари и токаджии :evil: :evil:
Последно промяна от ilky на Сря Юли 02, 2008 10:56 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”