Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

На какво удря мряната по р.Струма ??????
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
най съществената разлика я казах.Назъбен първи лъч на гръбна и анална перка при маришката мряна и неназъбен при черната.И анална перка при черната мряна задминаваща основата на опашката!!!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- legion
- научил се да хвърля
Ми такъв бял това на втората снимка барабар с още 7 като него са на бялmrenaro написа:ма какъв бял червей бре - глупости...........

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

ма за кви 7 мрени ми говориш бре симпатяго,че ако става въпрос за 7 мрени,па ти и цел ден да хвърляш на гола кука толко че закачиш!legion написа:Ми такъв бял това на втората снимка барабар с още 7 като него са на бялmrenaro написа:ма какъв бял червей бре - глупости...........Уш в р.Струма живееш ама главата над водата не си си подавал да видиш кво прават колегите.
ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
-
- новобранец
Черна, мряна, маришка мряна, балканска мряна - според мене разликите са много малки и на практика става дума почти за една и съща риба като местообитания, начин на хранене, монтажи за ловене. Независимо дали в Чая, Струма или ГОРНИТЕ течения на реките в Северна България. Огромна е разликата обаче с Дунавската Бяла мряна - обитава различни места от черната. Например от Роман надолу по р.Искър няма черна мряна, а само бяла. Друга основна разлика са размерите, до които достига. И бялата мряна действително се случва да клъвне на малко рибе. Но по Струма никога не съм чувал до момента за мряна на рибе! 

ми на драго сърце ще те взема другия път, и без това ми е на пътlegion написа:8 бройки от 4 и нещо до 6 и половина поне за мене са успех![]()
А ако ти можеш да покажеш начин да ги удвоя или утроя![]()
![]()
с радост ще те изслушам

ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
-
- новобранец
-
- новобранец
- legion
- научил се да хвърля
боби фишер е сега чуваш Туй първото е на рибе.Питай по магазините в Благоевград и ще ти кажат че и на рибе кълве това чудо.А каква мряна е и аз вече незнам,но съм склонен да приема че е маришка мряна.
Черна,балканска мряна (Barbus meridionalis)в р.Струма а и не само там има това е установен факт,а не нещо дето тепърва ще се установява.Понеже най-разпостранената книга за която се сещам в момента е при мен е "Атлас по зоология гръбначни животни"преписвам от там:
"....Разпространена е от северните части на Пиренейския п-в до Албания,Гърция,вкл Пелопонес;още в реките Одер,Висла,Дунав,Днепър,Вардар.В България се среща в горните течения на реките и притоците им." стр. 39
В "Рибите в България" за разпостранението и в България пишеше горе долу същото,но я нямам под ръка
mrenaro и ние умножаваме по подобен начин на реката x10...e хaйде да е х100гр. буздоган на рибе х100гр.... и като стигнем желаното число си тръгваме

Черна,балканска мряна (Barbus meridionalis)в р.Струма а и не само там има това е установен факт,а не нещо дето тепърва ще се установява.Понеже най-разпостранената книга за която се сещам в момента е при мен е "Атлас по зоология гръбначни животни"преписвам от там:
"....Разпространена е от северните части на Пиренейския п-в до Албания,Гърция,вкл Пелопонес;още в реките Одер,Висла,Дунав,Днепър,Вардар.В България се среща в горните течения на реките и притоците им." стр. 39
В "Рибите в България" за разпостранението и в България пишеше горе долу същото,но я нямам под ръка

mrenaro и ние умножаваме по подобен начин на реката x10...e хaйде да е х100гр. буздоган на рибе х100гр.... и като стигнем желаното число си тръгваме

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

-
- новобранец
-
- сериозен играч
ЛЕГИОНЕ !! направи ми кефа следващия път като ходиш и провери въпросните гръбни перки ( с риск да стана банален) .Не за друго ами пишат понякога не много точни работи в такива книги.Ще ти бъда много благодарен. 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба