На какво удря мряната по р.Струма ??????

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

най съществената разлика я казах.Назъбен първи лъч на гръбна и анална перка при маришката мряна и неназъбен при черната.И анална перка при черната мряна задминаваща основата на опашката!!!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

mrenaro написа:ма какъв бял червей бре - глупости...........
Ми такъв бял това на втората снимка барабар с още 7 като него са на бял 8)Уш в р.Струма живееш ама главата над водата не си си подавал да видиш кво прават колегите.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
mrenaro
новобранец
новобранец

Мнение от mrenaro »

legion написа:
mrenaro написа:ма какъв бял червей бре - глупости...........
Ми такъв бял това на втората снимка барабар с още 7 като него са на бял 8)Уш в р.Струма живееш ама главата над водата не си си подавал да видиш кво прават колегите.
ма за кви 7 мрени ми говориш бре симпатяго,че ако става въпрос за 7 мрени,па ти и цел ден да хвърляш на гола кука толко че закачиш!
ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

8 бройки от 4 и нещо до 6 и половина поне за мене са успех :lol:
А ако ти можеш да покажеш начин да ги удвоя или утроя :roll: :lol: :P с радост ще те изслушам
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
боби фишер
новобранец
новобранец

Мнение от боби фишер »

Черна, мряна, маришка мряна, балканска мряна - според мене разликите са много малки и на практика става дума почти за една и съща риба като местообитания, начин на хранене, монтажи за ловене. Независимо дали в Чая, Струма или ГОРНИТЕ течения на реките в Северна България. Огромна е разликата обаче с Дунавската Бяла мряна - обитава различни места от черната. Например от Роман надолу по р.Искър няма черна мряна, а само бяла. Друга основна разлика са размерите, до които достига. И бялата мряна действително се случва да клъвне на малко рибе. Но по Струма никога не съм чувал до момента за мряна на рибе! :shock:
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АБЕ И АЗ ТАКА СИ МИСЛЕХ-ЗА ЕДНА И СЪЩА МРЯНА СТАВА ДУМА-ПЪК БЯЛА ПРИ НАС НЯМА НО СЪМ СЕ СДОБИВАЛ С ТАКАВА ОТ
ВЕРНИ АВЕРИ-ДА Я ПРОБВАМЕ НА ВКУС ДЕ.
НО ЧЕСНО КАЗАНО ,НЕ МИ ХАРЕСА-ДУНАВСКА БЕШЕ
m_deyanov
новобранец
новобранец

Мнение от m_deyanov »

КОЛЕГИ МРЯНАТА Е ЯСНА КАЖЕТЕ КАКВО СТАВА СЪС СКОБАРА ХВАЩАЛ ЛИ Е СКОРО НЯКОЙ И КЪДЕ
mrenaro
новобранец
новобранец

Мнение от mrenaro »

legion написа:8 бройки от 4 и нещо до 6 и половина поне за мене са успех :lol:
А ако ти можеш да покажеш начин да ги удвоя или утроя :roll: :lol: :P с радост ще те изслушам
ми на драго сърце ще те взема другия път, и без това ми е на път :D :D :D и не за да ги удвоиш или утроиш а ще ги направим най-макло х10 или пък х15..........
ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
riba i ribni produkti
новобранец
новобранец

Мнение от riba i ribni produkti »

Ако става дума за скобара това лято за сефте дава толкова много .
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АБЕ ОТ СКОБАР ДА ТИ ПИСНЕ В МОМЕНТА НА МАРИЦА-РАЙОНА НА
СВИЛЕНГРАД-КОЙТО Е МЕРАКЛИЯ -НА ХЛЯБ , НА БЯЛ ЧЕРВЕЙ
ЛУД Е ПОЛУДЯЛ.
riba i ribni produkti
новобранец
новобранец

ribaria1 написа:АБЕ ОТ СКОБАР ДА ТИ ПИСНЕ В МОМЕНТА НА МАРИЦА-РАЙОНА НА
СВИЛЕНГРАД-КОЙТО Е МЕРАКЛИЯ -НА ХЛЯБ , НА БЯЛ ЧЕРВЕЙ
ЛУД Е ПОЛУДЯЛ.

Зависи за каква големина скобари говориме . Аз ти говоря за скобари над 1 кг.
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

ГОЛЕМИНИ ВСЯКАКВИ - КОЙТО Е ИДВАЛ НАСАМ ГО Е ВИДЯЛ.
НЕ СА МНОГО РЕДКИ И ТАКИВА ПО КИЛО.АКО ИМАШ АВЕРИ ОТ ПЛОВДИВ, ПИТАЙ ГИ
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

боби фишер е сега чуваш Туй първото е на рибе.Питай по магазините в Благоевград и ще ти кажат че и на рибе кълве това чудо.А каква мряна е и аз вече незнам,но съм склонен да приема че е маришка мряна. :roll: :shock: :roll:
Черна,балканска мряна (Barbus meridionalis)в р.Струма а и не само там има това е установен факт,а не нещо дето тепърва ще се установява.Понеже най-разпостранената книга за която се сещам в момента е при мен е "Атлас по зоология гръбначни животни"преписвам от там:
"....Разпространена е от северните части на Пиренейския п-в до Албания,Гърция,вкл Пелопонес;още в реките Одер,Висла,Дунав,Днепър,Вардар.В България се среща в горните течения на реките и притоците им." стр. 39
В "Рибите в България" за разпостранението и в България пишеше горе долу същото,но я нямам под ръка :cry:
mrenaro и ние умножаваме по подобен начин на реката x10...e хaйде да е х100гр. буздоган на рибе х100гр.... и като стигнем желаното число си тръгваме :lol: :P :lol: :lol:
riba i ribni produkti
новобранец
новобранец

ribaria1 написа:ГОЛЕМИНИ ВСЯКАКВИ - КОЙТО Е ИДВАЛ НАСАМ ГО Е ВИДЯЛ.
НЕ СА МНОГО РЕДКИ И ТАКИВА ПО КИЛО.АКО ИМАШ АВЕРИ ОТ ПЛОВДИВ, ПИТАЙ ГИ
На каква стръв дават големите най- много? Захранвате ли по време на риболов ? Къде са тия места по марица ?
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

ЛЕГИОНЕ !! направи ми кефа следващия път като ходиш и провери въпросните гръбни перки ( с риск да стана банален) .Не за друго ами пишат понякога не много точни работи в такива книги.Ще ти бъда много благодарен. :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”