Колеги,къде е каята?

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Колеги,къде е каята?

Мнение от КИРО »

Тръгване от буната на Ной,срещу х-л Журналист.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пиша тука,защото тръгнахме за кая.Ама този път сме решили да ловим от оная,голямата,дето е срещу "Паша дере"
Вчера по ТВ Европа казаха,че нефтеното петно е премахнато,пак кратка консултация с младежите и......
Ставане в 0300часа,кафето,приготвяне на багажа,после бензина,после гаража,команда "лодка на вода",и газ.
Изображение
Не знам как съм я направил тази снимка,май ми е трепнала ръката.

5-6 минути преди нас тръгнаха други колеги,та по едно време,гледам се връщат.Май са забравили нещо-си викам.Да ама кара точно срещу мен,намалих газта,и сюрприз...Канала още е затворен.

На излизане видях,че откъм езерото има заграждения,но в посока морето са ги сложили в края на канала,виждат се след 5-8 мин път.Ами много мамита имаше,ама това е положението.
Изображение
Айде пак в гаража,там паркирах на едното мостче,пихме на вода по едно кафе с 2-3 цигари,пак мамата,и изкарахме лодката.
Светна малко през това време,и малко материал без коментар.
Изображение

Изображение

Изображение

Малко лоши снимки,но поне яко се ядосвахме.Абе добро КАПО направихме.Обадих се на колеги в бившето поделение,да разбера до кога ще е затворено,но информацията се дава ден за ден.
Така,че аз съм затворен за риболов за неопределено време.Е как да няма мамата,да се надявам,че не са изтървали тоя боклук в морето.
Аватар
abator
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от abator »

Има ли замърсяване към Морска гара и буната на Аспарухово?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Да се надяваме,че не.
Но стария канал е още затворен за неопределено време,информация от преди 10 мин.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Най-малко два месеца, ще са необходими за изчистването на разлива в района на варненската корабостроителница, ако не се използват дисперсанти. Това съобщи началникът на Гражданска защита-Варна Камен Попов. Той уточни, че работата по чистенето продължава без прекъсване всеки ден.
Днес от Позвънете новини
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ванка,кажи че си правиш майтап!!!!!!!!!!!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Абе аз ще кажа,ама като наистина съм го копирал от весника :(
Позвънете новини
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Вчера ме светна един авер дето чисти канала,май още 10-тина дни ще е затворено.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Отворено е вече,утре ще има съвещание.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

След съвещанието се събра екипаж в състав ;Ники,аз и Атанас,и пак,ставане в 0300,бля бля,"гаража" и в морето.Карантината вече е свалена,тъй че не се върнахме,и решихме този път да пробваме пред Траката.Няколко цигари път,малко салантия-към 3 бала,и почнахме да търсим камък,там не съм бил,и не познавам местата.пуснахме котвата,и където ни закачи.
Изображение

Само дето никъде не закачаше,пък времето си минава,а нищо не хващаме.Изгрева дойде.
Изображение

И докато влачехме котва с надежда да се закрепим някъде,метнах чепаре за сафрид.По едно време,хубав удар,докарах го до лодката-един хубав хариб,ама той като видя слънцето и изчезна пак в дълбокото.Второ замятане,пак хубав удар,ама този път го излъгах.
Изображение

Та с това чепаре приключих,така хубаво го оплете,че го направих на топка,и в кутията,ще го ремонтирам за следващия път.Бях направил две нови чепарета,като този път към перушината добавих и по един електрик жълт конец.Малко повече играчка,но станаха добре.Едно чепаре го правих за 35 мин,залужаваше си.
Да ама камък нямаааа,освен южната вълна,западния вятър почна да ни праща към един далян,затова палим матора и айде към Галата.GPS-а казва,че имаме 6км път,ама няма как.Вятъра се усилваше,трябваше да се крием някъде.В 0610 тръгнахме,към 0700 вече бяхме пред Галата.По пътя вече ни блъскаха южна и западна вълна,та доста интересно беше.
Там бързо си намерихме мястото,първи удар, един мазен дракон на шурито,ама после си тръгна каята.
Изображение

На чепарето изкарах 5-6 сафрида,десетина хамсийки,един меджит и няколко дракона.
Сафрида веднага за стръв,и резултатите не закъсняха.Почнаха да се показват такива момчета.
Изображение
Изображение

Ама сафрида свърши,на хамсия не ядеше кой знае колко,на скарида даваше,но там шурито си вадеше,Наско работеше на калмар,пак даваше,аз почнах на черво от стронгил.И почнаха добри рибета да излизат.
Изображение

На калмар също даваше
Изображение

Ама вятъра и тука забрули яко,взе и вълна да вдига,и ние с малко мъка вдигнахме котва / беше се заклещила яко,че я вадихме на ход /.Мислехме като влезем в залива да пробваме,но и там си беше яко времето,пък и доста аеробика направихме,така че,семейния съвет реши: пайдос към гаража.
Изображение

Освен това хванах и едно чудесно изгаряне на колената,щото не си сложих дълъг анцунг.
В крайна сметка 6 вида риби.Значи хариб,сафрид,меджит,хамсия,дракон и кая.
Тази снимка е специален поздрав за сина,който чете форума от Испания,чакам от него пък снимки от тамошния риболов.
Изображение

И това е всичкия ми улов за днес.
Изображение

На всички пожелавам такъв улов,пък аз отивам да чистя.Затова не хващам много,щото после чистенето мене чака.
Изображение

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Браво,Киро! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Аааааааааааааааааааааааа теб май на режисура та бий и ще чакаме цял филм :smt026 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt026 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Е,нали така е по-интересно.Измерих най-голямата кая-28см.Вечерта като седнахме на масата,казах на Никито това,а той каза,че греша.Каква била работата.
Като изкарахме лодката на скарата,всеки си има някакви задължения.Та аз тогава си зареждах резервоара/винаги го пълня като изляза,за да ми е пълна и резервата за следващото излизане/,акумулатора,и все такива.Другите вадят всичко от лодката,както и кофичките с риба.Та имаме едно коте там на стоянката,обикновенно не пипа,освен ако не му дадеш,но тази голямата кая беше най отгоре,явно е шавнала,котето я набарала и мъна с рибата.Шурито вика,че едвам я мъкнало,главата горе на max,опашката на рибата зад предните и крака,ама щом е аванта,замъкнала я между лодките.
Вчера времето не беше за гуменки,и нямаше много лодки,въпреки че беше почивен ден.
Днес има вятър,не знам как е морето,дано някой да се престраши да пише какво е излязло.
Изображение

Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Браво, Кире, благодарности, че така хубаво ни описваш риболовните излети! Много му е драго на човек да чете и съпреживява.
Само за информация: вчера двама приятели, почти пред вълнолома, във ветрилника,са хванали общо 12 кг от лодка. Основно лихмус - хубав, най-едрите по към 30-тина санта. Стръв - сафрид и бяла мида. Ето част от рибите, малко префасонирани, и минути преди седящите около масата да си зададем въпроса, служещ за заглавие на тази тема:"Колеги, къде е каята?":
Изображение
Аз пък вчера улових първия за сезона зарган (заедно с още 3 иларии) на Дружба. Към педя и нещо дълъг, с дебелина на моливче, което всъщност му спаси живота. Днес смятах пак да го търся и станах по тъмно, но сабахлем духаше силен поривист западен вятър и се отказах. Може би следобед, дават го тогава да затихне.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Кирчо, Джо пълните ми душата! :shock: Така и аз съм с вас в морето. :smt041 :smt045 :smt038 Съпреживявам всеки споделен момент и съжалявам, че съм толкова далече от морето :cry: , а ми е влезло в кръвта, дето се казва. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”