За кефал на бургарското езеро

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Mukamuka
новобранец
новобранец

За кефал на бургарското езеро

Мнение от Mukamuka »

Преди 2 цаса се върнах от Бургарското езеро. Има6е много цигани , които ловяха дребни каракуди и 6аран с тапа : за стръв хляб. Поразгледах как е ситуацията няоколо и видях 4е има извадени 3 кефала на скакалци на плувка.
В колата ми бяха тъкъмите. Взех ги и си избрах място. Ре6их да ловя само кефал. Запо4нах да въртя Мепс Блак Флури Н1 , но след 10 мятания нямах успех . Смених на Угли дуклинг воблер4е , което имитира малко кефал4е ( плава6то ) на 4-тото мятане удари 1-вият кефал дребосък 16см. На следва6тото мятаме о6те един този път бая едър 27см. Помятах о6те , но нямах слука. Ре6их да пробвам на скакалец , но там воуб6те не пипна !
Об6то вцето съм доволен от собствените си успехи. Ако мога да ви попитам дали този воблер става за ре4ен кефал , 6те съм би благодарен и да ми препоръ4ате някои модели за кленовете.
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=224 - това е моделът които стои в кутията ми ( на цвят е сребърен мисля 4е името му бе6е 6инер ( 5см. )
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За кефал на бургарското езеро

Мнение от Chenko93 »

колега не пиши 6 за Ш и 4 за Ч забранено е пише го във форумните правила
Изображение
Аватар
slavi_8899
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от slavi_8899 »

Колега аз кленовете ги ловя на mosca(1-ви до 3-ти номер), а иначе съм имал случаи , когато 20-25 сантиметрови са ми кълвали на meps agilla 4-ворка, ма сигурно е било гладно положението на гьола :lol: , а иначе колегата ченчо пак се кара вместо да взема участие по темата!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз що мислех,че Бургаското езеро е солено?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Незнам някога изобщо дали е имало кленове в бургаското езеро(Вая).А иначе не е солено.Свързано е с морето чрез малък канал но не е напълно солено.Все пак вътре виреят каракуда и шаран.Но за речен кефал не съм чувал никога и много ме съмнява тоя пост.И реки не се вливат че да дойде от реката???По скоро може да е морски,обаче той на блесни и воблери не се хваща.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
РибаР
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от РибаР »

каридата написа:Незнам някога изобщо дали е имало кленове в бургаското езеро(Вая).А иначе не е солено.Свързано е с морето чрез малък канал но не е напълно солено.Все пак вътре виреят каракуда и шаран.Но за речен кефал не съм чувал никога и много ме съмнява тоя пост.И реки не се вливат че да дойде от реката???По скоро може да е морски,обаче той на блесни и воблери не се хваща.
И на мен ми се струва съмнителна тази работа с Клена :roll:.....
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”